chuci -> RE: Za bebu i mamu... (23.8.2010 23:13:56)
|
IZVORNA PORUKA: Emina* TORBA ZA PORODILIŠTE - Zdravstvena kjinžica
- Trudnička knjižica
- Knjižica sa UZ
- Potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru ( ostali nalazi)
- Nekoliko paketa vatenih uložaka (VIR 80 ili slični, jer su najmekši)
- Grožđana mast ili labelo za usne
- Grudnjak za dojenje
- Jastučići za grudnjak
- Spavaćicu s dugmićima na prednjoj strani ( zbog lakšeg dojenja) 1-2 kom
- Ogrtač
- Papuče (plastične)
- Čarape
- Stvari za osobnu higijenu (četkica, pasta za zube, blagi sapun, peškiri, šampon, krema za ruke)
- Nešto za čitanje
- Plastičnu čašu za sok, sok
- Krekeri ili neki suhi keksi
- Mobitel + punjač
- Vlažne maramice
- Gaćice (jednokratne)
-po tački uložaka, nemojte se zeznuti pa ko ja kupiti VIR 90 (ja kontala ti bolji) pa kad sam otpakovala opet išla tražiti one roze VIR. -ja ponijela labelo i maskaru i surmu pa se koka našminkala kad sam izlazila. baš sam sebi lijepa na slikama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] -grudnjak, nisam imala za dojenje, nego obični, a jastučići su mi bezveze zauzeli prostor u torbi, mogu oni i kod kuće kad se prirodno porađa jer se brzo izađe -ogrtač maksuz kupila, a nisam ni izvadila iz torbe, jer sam izašla 12 sati nakon poroda -krema za ruke isto ostala neupotrebljena, kao i četkica za zube i pasta, ništa se to nije stiglo -šampon ne nosite ako idete na prirodni porod, jer ne daju da se pere kosa, samo se možete saprati -sok ja pila one male sokiće na slamku, baš mi dobro došli -najbolje poslije poroda što mi je leglo je ona mala napolitanka knoppers, uuu kad se sjetim -punjač mi isto nije trebao eto valjda nekom pomognu i ovi moji komentari
|
|
|
|