M kao Mama
|
Joj, udarci , posjekotine na glavi, mogla bi piručnik napisati, moja L je pretrprošle godine u 18 dana dva puta bila na šivanu čela, i sada joj se vidi tri ožiljka, kako je pala, ni sama ne znam, prvi put, kada je pala, sve troje smo bili ku kući, samo sam vidjela sjedi na podu u kuhinji i lije joj crna krv, pomislila samda je ostaal bez oka, iako nisam znala gdje je udarila, i mene je svekrva šamarala, jer to je bio jedini način da me dohaviza, kako bi se pomoć ukazala djetetu. I sada je sjećam kakoje uzela plavi trulek i stavila L na čelo, a on u sekudni postade ljubučast od krvi. I sad bih plakal, nakon 18 dana novo šivanje samo prekoputa one prve rane, sada na dva dijela puče čelo, lupila u ivicu zida u hodniku. Tada mi je jedna stara žena rekla, da uoči utorka sakuopim sitnih novaca, stavim L. pod glavu i ujutro da te pare bacim na raskrsnicu. Da mi je rekla da se g.... namažem, to bih uradila samo da više ne pada. I nije padala, dal zbog babinih gatki ili je to puka sreća, do neki dan. Opet po sred glave, ali neku noć sam mislila opet ode arkada. Kod moje nane u kupatilu joj se okliznulo, pala je lijevom stranom, ko u crtanom filmu čvoruga momentalno iskoči, poplavi komplet strana. Stavila sam joj hladne obloge i pratial u noći , da joj ne bude ružnu. Ujutro hvala Bogu ništa se nje vidjelo.
|