Ivona
|
Selena je jutros je ispala iz krevetica! Ogradica joj je iznad visine prsa,ali ona se uspjela nekako nabaciti na stomak na ogradu i samo se prebacila.Ja sam to vidjela,ali nisam je stigla uhvatiti.U onom strahu nisam vidjela da li je udarila glavom,ledjima ili necim trecim...samo znam da sam umrla u momentu.Ona se normalno ponasa,nije puno ni plakala,svu sam je prepipala-normalno se igra,jede,pije,spava... Okolina (citaj familija) govori da je ne vodim bezveze doktoru...,kao bit ce jos milion padova... Ipak sam je odvela!Vise volim da ona malo placki u bolnici,nego da ja placem za njom cijeli zivot. Ali oni rekose da je ne treba bez potrebe izlagati pretragama,nego da je pratim u ovih dan-dva-hoce li puno spavati,povracati i sl. Placem cijeli dan,ne mogu sebi doci.Sada spava,a ja sam privukla nas krevet skroz do krevetica i dezuram pored nje...Moj Boze,u sta god pogledam oko sebe,vidim priliku u kojoj bi se mogla ozlijediti i stvarno je pazim,ali da mi je neko pricao da se ovo moze desiti,ne bih mu vjerovala ;( I poslije odem s kolegicom u kafic u kojem ima pjescano igraliste,da nam se djecica malo izigraju u tompijesku,tek dodje malac(ima mozda 2,5 godine) udari je lopaticom...Hajd' nista,vidim da mu mama to nije skuzila...Sklonimo mi svoju djecu,kad on opet dodje i istrese na njih dvoje (kolegica ima sina,koji je Selenin vrsnjak) punu kantu pijeska...Tek ce ta mama nama:"Pa,sklonite malo tu svoju djecicu,oni su bebe!" Shvatite to...Pa,sta ja sad trebam bjezati od tvog djeteta,dok ti s mirom popijes kafu i izdundulis par cigara...,da ono ne bi ozlijedilo moje...Ma,pukla sam od bijesa totalno Nova sam u ovome...,tj. moje dijete je tek pocelo da se igra sa drugom djecom na igralistima i stvarno ne znam kako da se ponasam u ovakvim situacijama. Znam da to dijete nije krivo,ali ne mogu vam opisati koji sam bijes osjetila u momentu (valjda i zbog ovoga sto se jutros desilo)...Prepala sam se sama sebe