aazra -> RE: sulejman veličanstveni (14.11.2013 13:59:39)
|
IZVORNA PORUKA: idana_85 mihrimah je zavrsila sa onim princevim haverom, Jahjom, jer ih je uhvatila Mahidevran i zarpijetila Jahji, te je on fino dao nogu Mihrimah, a ona se naljutila i sad joj se svidja bali beg, ali on joj ne odgovara na ljubav, svaki njegov gest je ona tako tumacila dok joj nije poslao pismo da nema osjecaja da je cijeni i da ga ne zanima ljubav vec sluzenje osmanskom carstvu. i tako ona opet ne vjeruje dok joj majka ne pozove bali bega i pita sta se desava i bali beg prizna da nije u nju zaljubljen, pitat ce ga hurem zasto,a on ce reci da je jos uvijek dozivljava kao djevojcicu i svoju kcer, da je ne moze gledati kao zenu. mihrimah ce to sve cuti i iz hira ce se udati za rustema Nigar kalfa ti je sad najbolja drugarica sa sultanijama, jer je i ona ljuta sto su ubili ibrahima, zeli osvetu i jer ne zna gdje joj je dijete. Ona ce na kraju ispasti prava negativka, propast ce sva, raditi razne gluposti i na kraju se ubiti. Hvala ti draga puno...[sm=rozica.gif] Meni je takodjer serija bila divna na pocetku, dok su Hurem i sultan bili "u cvijetu mladosti" [sm=smiley36.gif] i u onim periodima kada Hurem pati za njim, i tako...poslije su mi pocele ici na zivce njihove spletke, cinjenica da se sve desava u zatvorenom prostoru, mada shvatam takvo je bilo vrijeme u kojem su zivjeli, svaki sultan je imao pravo ubiti svakoga iz svoje porodice i vjerujem da su zivjeli u stalnoj napetosti...[sm=smiley13.gif] Također malo sam se zainteresovala za lik Mihrimah, posebno sto sam negdje procitala da je bila stvarno nesretna s tim Rustemom, uz to je jedina pazila na sultana kad je umrla Hurem...no, bar je zena putovala, za razliku od svoje majke koja je zivot provela medju zidinama [sm=smiley36.gif] Ljubi nam druga [sm=smiley27.gif]
|
|
|
|