aazra -> RE: sulejman veličanstveni (6.1.2013 22:19:28)
|
IZVORNA PORUKA: malena sharena IZVORNA PORUKA: veeseelaa u biti Sulejman je naj lik, ništa jedini ne mulja al malo je naivan, baš čudno, takav vojskovođa [sm=zmeden.gif] Muskarac moze bit najveci vojskovodja, al kad zeni kuci dodje, da mu koljena klecaju. Ma njemu je Hurem dohakala a da nije bio ni svjestan, al kao sto sam kaze - vjestica je zadovoljna, a zacarani je sretan. Ja se s ovim ne mogu slozit. Kao prvo dok je nije ozenio, zivio je totalno suprotno od onoga kako islam nalaze - da se moze imati vise zena, ali zakonitih. A on je bio sa sve i jednom bez ikakvih obaveza, što se najbolje moze vidjeti iz njegovog sada sasvim beznačajnim odnosom sa onom što je prva bila trudna s njim, a poslije su je poslali kao sluzavku kod Hatidze (nisam gledala otpočetka, oprostite ako griješim). Nakon što se vjenčao s Hurem, počeo je zivjeti mnogo urednijim zivotom i to što je ozakonio svoju vezu s njom je ispravnije nego da je spavao s kojom stigne, bez ikakvih obaveza...a ja nigdje nisam pročitala da za Sultane vrijede drugačija pravila od onih koje islam nalaze, a znamo svi kada je brak u pitanju kakvi su propisi [sm=smiley1.gif] I druga stvar, on je s njom a što se ne prikazuje dijelio svoje stavove o politici, razmišljanja, sigurno puno više nego što je s drugima koje su mu bile samo za halvata. A što se tiče one svekrve, pa ja ne znam, kada bi svome sinu sutra određivala s kojom će spavati, mogla bih se ubiti komotno [sm=smiley36.gif] Sad ćete reći, Sultan je to, takva su bila pravila...ma nek je odbio onu sto mu je mater "pripremila" pa makar [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|