safran -> RE: Majke s jednim djetetom (5.1.2013 23:46:52)
|
IZVORNA PORUKA: škorpija safran tvoje iskustvo je divno i daj mi nade, meni je muka kad mi roditelji koji imaju više od jednog djeteta kažu: jedno ko nijedno, dvoje ko petero, uglavnom želim imati još jedno diejte, kako ću stići sa mojim i mm-ovom poslom ne znam, ali vjerujem da kad se već nađeš u tom nema povratlka, snalaziš se i furaš kroz život Drago mi je - zato sam i napisala - radi ovih što se brinu da će prvo dijete biti zanemareno zbog drugoga. Bebe su čudo prirode i mislim da ih 10 komada imam da bih se iznova čudila i oduševljavala ali starije dijete je mamin drug/arica sa kojim se oduševljenje dijeli. Meni organizacija nije jača strana ali ne bih rekla da je dvoje ko petero. I ja sam se plašila šta ću i kako ću, tim prije što nemamo ni baka/nana servisa, ni tetki, ni rodica koje bi mogle uskočiti. Ali, kao što i sama reče, sve se nekako posloži i snalaziš se. I moj muž ima neuobičajene smjene, ja imam posao koji slabo trpi moje odsustvo i vezan je rokovima (npr. ja sutra idem nešto obaviti na poslu da bih u ponedjeljak mogla ostati kući jer stariji ima pljuskavice). A ovo jedno ko nijedno - ko je u stanju ovo izvaliti nikada nije upoznao par koji se bori za to jedno.
|
|
|
|