Anoniman -> RE: Recepti za najmladje... (30.5.2009 11:29:05)
|
Žene drage 8 stranica a nema svega desetak recepta, samo rasprave. Ne zanima me ko je šta i kad davao zanimaju me recepti. Dajte molim vas da ovdje budu od sada samo recepti, jer će zaista koristiti i pomoći mamama ovog foruma, a svaka mama nek odluči kad, šta i kako, hoće li davat keks, kravlje mlijeko itd.? A u ostalom imaju tablice nadohrane. Zapečene mrkve (za malene od 1,5 god) U jednoj posudi propržiti brašno (treba ostati svijetle boje) te zaliti pilećom supom. Malo prokuhati ohladiti i dodati žumance,skuhanu i propasiranu mrkvu, peršun, prezlu i snijeg od bjelanaca. Promješati pa sipati u namašćen i prezlom posut pleh, peći oko pola sata na 180°. Kašica od krompira i paradajza (za bebe nakon navršenog desetog mjeseca) Krompir oguliti i isjeći na male komade. Paradajz takođe oguliti, odstraniti sjemenke i isjeći na kockice. Krompir kuhati 20 min.Paradajz pasirati,dodati u ocjeđen krompir i zajedno s puterom i žumancima ispasirati. Mrkvica sa maslacem Isjeckati mrkvu na kolutove,staviti u vrelu vodu i obariti,zatim ocjediti i staviti da se hladi. U istoj posudi u kojoj se kuhala mrkva istopiti maslac i smeđi šećer, skloniti sa štednjaka i dodati mrkvu. Sve promješati i staviti da ostoji 10 min. P.S.Pišem vam još kad nađem vremena, imam toga dosta pa eto reko da podijelim sa vama i da to bude sve na jednom mjestu, da ne listam stalno sve magazine.
|
|
|
|