Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja isto nemam namjeru uvoditi plazmu jos par mjeseci jer mi je to nekako (nemojte me lincovati ) samo za kvasanje beba...
Pa, ja ne bih rekla da su moji "nakvasali", a jedu plazmu od 6.-og mjeseca!!! A, ne cini mi se ni da je Tea debela, nakvasala ili da se razvalila jer je jela plazmu, cokolino, cokoladu i ostalo sto vi ne dajete svojoj djeci!
pa zato jer ne pretjerujes s plazmom... ja se plasim ako joj uvedem plazmu da ce se "navuci" na nju pa da nece ove pahuljice... ma neka, ima vremena za plazmicu... moja mama kaze da sam ja bila ko bumbar jer sam se "davila" plazmom
Pa i ja sam svjesna cinjenice da ce moje dijete jesti i slatkise i plazme i Lina, i hrenovke i Poli...i da ce piti i gazirane i zasladjene sokove....mozda ce i pusiti jednog dana...pa bas zbog toga zelim da bar sada, na pocetku dohrane, (nije napunio ni godinu) unosi u sebe sto zdraviju hranu, da mu pokusam usaditi neke zdrave prehrambene navike, da se ponadam da ce zavoliti povrce i zitarice...Voljela bih da se makar prve tri godine svog malog zivota zdravo hrani a poslije...ko da ce mu neko moci narediti i zabraniti. Mislim da to nije pretjerivanje i ako meni nije mrsko da mu svaki obrok kuham i trudim se da u njega stavim sve sto je zdravo, a on to sve, hvala Bogu, u slast jede- ne razumijem zasto bi to nekoga nerviralo. Ne kazem da bi to svako trebao tako- ali ja tako radim i to smatram ispravnim.
Neznam zašto neki misle da je plazma keks nezdrav ,evo sad čitam šta sve ima u njemu ( imam kutiju jer sam pravila kolač sa plazma keksom ) i da mi nije mrsko prepisat sad bih vam to uradila. Nije nezdravo, naprotiv.
Zaista nije stvar samo u plazmi nego u svakoj vrsti pretjerivanja iako to ne pripada ovo temi. Ježim se od zena koje djecu drže pod staklenim zvonom jer znam npr jednu koja je parkete brisala 100% alkoholom radi dezinfekcije kad djete puže. I kako to djete kasnije može biti zdravo....Imunitet ravan nuli!!! Djeca u vrtiću žvaću žvake jedni drugih i lako je paziti djete dok je s tobom kad se okrenes sto belaja. To se odnosi i na hranu. Rekla sam da sam za to da djeca jedu sve sto je određeno za njihov uzrast i nevidim nista loše u tome. P.S: možda većina žena ovdje neradi zato ima vremena da daje djetetu "samo domaće pravljenu hranu" i da se grozi od kupovne al kad počnete da radite sve se okrene, djete je željno vas i vi njega i zaista nemate snage da pravite voćne kašice kad beba radje zeli da se mazite ili u krajnjem slucaju da se okupate, odete kod frizera itd. jer na kraju krajeva i mame su živa bića zar ne? Pozz za sve, bez ljutnje :)
Dobila sam knjigu recepata za bebe, i ima za bebe od 4 mjeseca recept, da se stavi prstohvat cimeta u krompir i malo mlijeka. Tako da imate ideju. Ja jos nisam probala ali hocu. I isto ima dosta kivija, u skoro svim vocnim kasicama. Npr. za bebu od 4 mjeseca preporucuju cetvrtinu kivija i cetvrtinu banane. S tim sto ja mislim da je to od cetvrtog malo rano, ali vam govorim cisto radi orjentacije.
haha moja omiljena tema,plazma i Lino:) Dajem ali ne cesto,cisto da se malo udeblja ali ovaj zvrk nema vremena vise da jede ,al zato kad bas izgladni mama mu skuha jaje i on to uslast njam njam
23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :) 14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)
ja sam pocela sa megle 3,2 i mijesala ga sa pahuljicama a kasnije i plazom(na šok pedijatrice jer u keksu ima glutena a mlijeko je visoko rizicno za alergenu djecu). Tarik je slabo jeo(bronhitis) pa smo uveli jacu hranu i pomoglo nam je hB :)Pavlaka je uvijek ZIM Zenicka:) To sam pocela sa 6 ,a voce i povrce i zitarice sa 4,pa ti vidi.
moj sin ovo u slast pojede...
Jos nisam pravila kasicu od suhih sljiva, pravila sam samo od sljiva koje sam stavila u zamrzivac. Njih sam kuhala, gulila i miksala. Sta mislite da li da gulim suhe sljive ili da ih onako skuham pa izmiksam blenderom??
Ja sam Hani pravila kompot od sljiva.Izvadila kospe i sljive izmixala uz dodatak malo kompota.Nisam gulila a njoj nije smetalo.Inace sto se tice hrane sve ispljuje ako osjeti komadice,pa probaj.