Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam pravila grasak. Uzela sam Ledo zaledjeni i dobro ga iskuhala, zatim ispasirala i dodala skuhanu rizu i pola kasikice pavlake! Mislila sam da im se nece bas svidjeti, ali su sve pojeli!
Ja ovako pravim: Pola narendanog paradajiza dinstati u pretisu, dodati u to malo nasjeckanog crvenog i bijelog luka, pola tikvice (ili krompira ili nekog drugog povrca), svjezeg persuna, pola sake Ledo graska, 2 zaledjene pilece kocke, veliku kasiku prosa i vode. Sve to kuham dok ne propisti pretis a onda smanjim na najmanje i jos jedno 3-4 minute. Kada je gotovo- grasak ogulim zrno po zrno, ubacim malo masilnovog ulja i- gotovo!
_____________________________
Polaznica obuke o dojenju HAMZA 29.12.2007 IMRAN 03.03.2010
I ja sam grasak pravila zamrznuti!Iskuhala ga u vodi,poslije izmutila dobro stapnim mikserom,u to dodala koju kap maslinovog ulja i malo pavlake i ukusan obrok je spreman...Nikad ga nisam gulila:S
I ja sam grasak pravila zamrznuti!Iskuhala ga u vodi,poslije izmutila dobro stapnim mikserom,u to dodala koju kap maslinovog ulja i malo pavlake i ukusan obrok je spreman...Nikad ga nisam gulila:S
I ja ga nikada nisam gulila, niti cu. Kada se dobro izmiksa, nista se ne osjeti, kozice kao da i nema!
I ja sam grasak pravila zamrznuti!Iskuhala ga u vodi,poslije izmutila dobro stapnim mikserom,u to dodala koju kap maslinovog ulja i malo pavlake i ukusan obrok je spreman...Nikad ga nisam gulila:S
I ja ga nikada nisam gulila, niti cu. Kada se dobro izmiksa, nista se ne osjeti, kozice kao da i nema!
A ja radim kontra- nikada nista nisam miksala ni gnjecila. Samo ga ogulim ali ga ostavim cijelog. Davala sam i neoguljen ali onda melja onu kozicu po ustima cijeli dan i nece da je ispljune .
_____________________________
Polaznica obuke o dojenju HAMZA 29.12.2007 IMRAN 03.03.2010
Neko povrce i voce ne miksam, samo izgnjecim, ali grasak bas moram, jer bi se i meni desavalo da melja po ustima i onda nista od jela. I onako sa slanom hranom kuburimo!
Dajete li vi djeci nar? Ovaj moj uziva! Ja mu poredam onih boba po stolu i on samo hoda i redom trpa u usta. One kospe zna po cijeli dan valjati po ustima...valjda mu ceske desni pa mu dobro. U neka doba samo sve ispljune.
(Kada dajete npr. djeci zeljezo- morate davati i C vitamin jer se bez njega ne moze apsorbirati, tako da kad god napravite nesto "zeleno" nesto sto ima zeljeza u sebi- dajte i nesto sa C vitaminom, bar komadic nekog voca)
_____________________________
Polaznica obuke o dojenju HAMZA 29.12.2007 IMRAN 03.03.2010
Maida28 zar se smije tako maloj djeci davati cimet? Vidim da je tvoj sin malo mladji od mog, pa zato pitam. I sa koliko si mu pocela davati keks i koji? Zapravo zanima me sa koliko se smije davati plazma djeci? Hvala
Ja sam recepr nasla u bebi novinama, kasica za bebu. Ja sam misljenja da ne treba prostudirat bas sve pa dat bebi, pa nije niko tu nasuo otrova pa zapakovao. Cimet je zdrav, i stavila sam vrlo malo, da da bolji okus. Ja moram reci da nisam za pretjerivanja ni u jednom smislu, nit strogo po tablicama, niti im dati cokoladu i grah cim izadju iz bolnice. Ja pisem sta sam ja uradila i dala, ako neko misli da ne treba nek ne daje. Mozda plazma i nije dobra, nisam ni citala sastav, znam da sam je i ja jela pa evo me, ali moze li neko reci sta je dobro. Da li mozda jabuke koje 18 puta prskaju ili sva ova silna GM hrana??? Zato drage moje, ako su vam bebe zdrave, navalite. I jos nesto, ako bebe doje najbolje je vrijeme za uvodjenje nove hrane jer su tad najotpornije. Ali kolko znam Elma ne doji pa joj je dr rekla sa 6 mjeseci slobodno da da gluten.
Ja koristim mljevenu plazmu i dodam po kasiku u vocnu kasicu. Kada izmiksam bananu, krusku, jabuku ili bilo sta drugo dodam jednu kasiku plazme. Ponekad im i u AD mlijeko dodam plazmu, ali to vrlo rijetko!
plazma je puno ukusnija od Lino keksa.mi jedemo sve vrste plazme osim cokoladne(nesvida joj se). cimet je zdrav i moze od 6 mjeseci i najbolji je za ovo vrijeme.netreba ga davati ljeti jer on zagrije organizam.Maida hvala za recept neznam kako mi to nije palo napamet.danas uzina jabuka sa plazmom i cimetom
Dajte žene opustite se. Izvinjenje svima al odjednom su svi pametni i pedijatri i nesto sve paze, nisam ni za kakvo pretjerivanje na kraju krajeva koja korist od toga da djetetu ne dajete nesto jer nema nikakve koristi odnosno vrijednosti a dijete će to kad tad jesi npr.u vrtiću. Na kraju krajeva i mi je demo mnoge stvari radi ćejfa i ukusa a nemaju neku vrijednost za organizam. Naravno ne sugerišem da sad dijetetu nudite pivo ili tako nesto ali nemojmo se lagati kao sto kaze jedna dama jeli smo i mi plazmu pa nam nista ne fali. Ni prije nije bilo ni neta ni nekih extra knjiga pa su ljudi zdraviji 100 x. Ja sam zato da se daje sve naravno kad bude u odgovarajućem uzrastu jer će dijete naviknuti na razne ukuse i neće biti tzv.peka. Moja curica jede bukvalno sve (sem gaziranih pića i alkohola naravno ), tako kad ruča s nama jede i kisele salate i svvve sto mi jedemo. I vjerujte nema toga na svijetu sto ne bi pojela A to sto djeca kasnije jedu samo supu iz kese i viršle krivi su roditelji sto nisu na vrijeme poveli racuna o tome... SOrry nikom licno upućena poruka samo moje misljenje!
_____________________________
Ljube vas Lamija i mama :)
"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller
A kako pravite džigericu? Ja je umotam u foliju i stavim u vatrostalnu posudu, i u rernu nekih 45 minuta. Čitala sam da se tako najbolje sačuvaju svi njeni sastojci...Peče se u svom soku!
Amrino, vidim da si negdje napisala da dinstaš povće i luk i pretisu... Pretpostavljam na maslinovom ulju...Jeli ekstradjevičansko ili obično? I kad si počela sa tim?
Ja sam počela davati maslinovo od 7 mjeseca, ali ako dodajem teleći bujon onda ne stavljam ulje. Inače ne pržim maslinovo, nego dodajem na kraju. Imam domaće ulje sa Hvara.
A što se tiče dzigarice, nemoj je davati malenoj bebi. Jetra ili dzigarica je inače takav organ koji služi da eliminiše sve otrove iz organizma.
< Poruku je uredio hanabanana -- 15.12.2008 16:29:52 >
ja isto nemam namjeru uvoditi plazmu jos par mjeseci jer mi je to nekako (nemojte me lincovati ) samo za kvasanje beba... mislim da su zdravije a isto tako ukusne pahuljice od rize i kukuruza...(Nestle riza\kukuruz)