Lejla Ka -> RE: Modni promasaj (4.9.2012 15:08:01)
|
IZVORNA PORUKA: ziki To je do mene ne volim te "roze poze".Nisam ih ni ko dijete nosila. Mada eto meni padne u oči kad dođe koleginica na posao sa majicom helo kiti još sva od šljokica. Šuti da vidiš u kakvim ja gumenim čizmama dođem u kancelariju [sm=smiley36.gif] Ne znam jel do toga što sam jutros pročitala komentar o heklanim čizmama, ali maloprije u gradu mi se činilo da sam ih u minuti vidjela pedeset. Svi ih nose. Ma meni je lično jedino promašaj kad obučete nešto što vam ne stoji i nije odgovarajuće veličine. Tako da su mi modni promašaj košulje na kojima se otvara dugme preko grudi, preuske suknje ili hlače koje ističu višak, ma kako malen on bio. Majice ispod kojih se ocrtavaju svi šlaufovi. Posebno sam osjetljiva na pogrešnu veličinu korpe grudnjaka koja umjesto da grudi oblikuje i drži na pravom mjestu pa tako svakoj ženi da ljepšu siluetu učini da ima duple grudi koje vise ili se preljevaju na sve strane. Neke kombinacije lake i teške odjeće (kratka lagana haljinica i kaubojske čizme, debele neprozirne grilonke i salonke ...) isto mi ne idu, ali to ne bih nazvala promašajem, na nekom čak nekad izgleda i simpatično (najčešće na onim ljudima na kojim bi i vreća od krompira izledala otmeno [sm=jezicek.gif]) Ja volim posmatrati kako su ljudi odjeveni, ne da ih kritiziram već mi je jako zanimljivo vidjeti priče koje pričaju svojim izgledom. Jako volim vidjeti starije žene na kojima se vidi da vode računa o sebi, u nekoj klasičnoj kombinaciji, sa njegovanom frizurom. Volim vidjeti mlade ljude sa svojim posebnim stilom. Volim vidjeti žene sa izrazito "problematičnim" proporcijama koje odabirom odjeće uspiju da izgledaju fenomenalno. Evo jedan današnji promašaj: visoka vitka žena u laganoj, lepršavoj maxi haljini živih boja (extra) na crne, antilopne, dublje japanke+čizme sandale (dno).
|
|
|
|