Buttetfly -> RE: Trudna sam!!! (30.3.2017 18:40:18)
|
Veliki pozdrav drage moje. Da i ja podijelim svoje iskustvo. 01.marta sam saznala da sam trudna. Ljekar mi je zakazao pregled 20.marta jer se prije te šeste sedmice ne moze nista vidjeti. 15.marta sam primjetila smedjkasti sekret i otisla u GAK na pregled. Doktorica je pronasla malo srce, dala mi Duphaston 2x1 i rekla da se javim 20.marta svom ljekaru. Kada sam otisla 20.marta pocela je nocna mora. Ljekar je rekao da mu nista ne izgleda ok, da pijem Duphaston 3x1 za svaki slucaj ali da je plod premali, gestacioni mjehur premali, i da on nema dobre prognoze. Da dodjem za 7 dana ali on misli da nece biti potrebe jer uglavnom samostalno dodje do spontanog, i da ako dodje do spontanog nazovem da otkazem termin. Ja sva u bunilu odem kuci, i narednih 7 dana ko luda cekala pregled. 27.marta odem na pregled, srce i dalje kuca, plod porastao za 3,5 mm ali gestacioni mjehur se nije pomjerio. Doktor mi kaze da bi on bio NAJSRETNIJI da je srce prestalo kucati i da me moze poslati na kiretazu ali ovako NEMA STA da mi kaze, da prestanem piti Duphaston i da idem kuci icekam spontani jer od toga nema nista. Kada sam ha pitala ima li i jedan moguci sretan ishod, rekao je da ima i da je to spontani. Odmah sutradan odem po drugo misljenje, dr.mi rekla da je geatacioni mjesak fkt mali ali da trebam otici u GAK kod patologa trudnoce da se to malo ispita. Danas bila, prvi dan 8.sedmice, doktorica mi rekla da ne vidi nista strasno, da je vidjela i gore slucajeve pa su se djeca rodila, da se ponasam normalno, idem na posao, pijem Duphaston i za 15 dana na kontrolu. Evo me sva sretna, ponovo imam nadu da ce biti sve ok s mojom bebom. Umorna sam, iscrpljena od svega. Da li je neko imao slicno iskustvo, i kako je zavrsilo? Ljubim vas
|
|
|
|