RE: Trudna sam!!! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

unchy -> RE: Trudna sam!!! (17.4.2014 17:34:09)

Andy pijes li folacin? meni je moj doktor to prepisao.

TiruTiru -> RE: Trudna sam!!! (17.4.2014 22:41:46)

Ja pijem folnu jos par mj ranije, pijem centrum pregnancy, sad sam u 5.sedmici, prvi put doktoru idem u iducoj...

Anelat -> RE: Trudna sam!!! (18.4.2014 8:01:48)

Meni je vec muka[sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Trudna sam!!! (18.4.2014 8:30:53)

Pijem magneziju, folnu kiselinu folsan i pro feritil vitamine za trudnice , i mene uvati mucnina ujutru kad ustajem al za sad je ok....

unchy -> RE: Trudna sam!!! (18.4.2014 11:26:51)

meni nije jos muka, otvorio mi se pravo apetit, sve pojede [sm=smiley36.gif]

pihtija -> RE: Trudna sam!!! (23.4.2014 9:44:57)

Prijavljujem se [sm=smiley1.gif]

Prestrasno je sve.
Procitala sam da ne smijem jesti fetu [sm=smiley6.gif] zar stvarno?

Pijem PRENATAL od natural wealtha ..da li je to dovoljno sto se tice folne?

Tek je 4. sedmica, mislim da je rano ici doktoru?
Ili ne?

Hiljadu pitanja :(

Ne zelim jos nikome govoriti, poucena iskustvom prijateljica koje su izgubile bebe :(

Zato pitam vas, da li je rano ici doktoru?

Misty_mama -> RE: Trudna sam!!! (23.4.2014 10:04:27)

Ako je sve u redu (nema ekstremnih bolova, krvarenja, i tome slično), onda jeste rano...Ja recimo planiram u 8. sedmici ići, ako sve do tad bude ok.

Ja pijem folacin i pregnital, jer sam tako i u prvoj trudnoći, prema uputama doktora, iako na pregnitalu piše da sadrži folnu kiselinu.

Što se tiče feta sira, on se pravi od nepasterizovanog mlijeka, pa zato nije u preporučenoj hrani, ali kad razmislim, ja sam ga u prvoj trudnoći jela [sm=zmeden.gif] najbolje je da se oko tih detalja posavjetuješ sa doktorom...

U svakom slučaju, nemoj se puno zamarati kojekakvim pravilima (naravno, neke osnovne stvari treba imati na umu), uživaj u slijedećim mjesecima i sretno! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

pihtija -> RE: Trudna sam!!! (23.4.2014 10:10:51)

hvala :)
refreshala sam za odgovor svakih 2 min [sm=smiley36.gif]

u PRENATALU isto pise da ima folne...i pise da se uzima iskljucivo jedna tableta dnevno..pa me strah piti dodatno folnu [sm=zmeden.gif]

valjda nece nista biti do slijedece sedmice ..ako ne pijem tu dodatnu folnu

[sm=smiley24.gif]

Misty_mama -> RE: Trudna sam!!! (23.4.2014 10:40:27)

Ma ništa, tu smo da se pomognemo :)

Imaš ovu temu

http://www.ringeraja.ba/forum/razgovori-u-ocekivanju-bebe--april/m_2148571/mpage_56/tm.htm#2173971

pa dobrodošla [sm=smiley1.gif], tu možeš pitati sve što te zanima

dandi84 -> RE: Trudna sam!!! (23.4.2014 11:10:11)

Pihtija prva tri mjeseca samo ide Folna a nakon toga se isključuje Folna a uključuje Prenatal...Oboje bi bilo suviše jer u pravu si kad kažeš da u Prenatalu ima folne...Nema potrebe za Prenatalom na početku trudnoće...Jer beba ne uzima toliko minerale i vitamine da bi ih morala nadoknaditi...Ja sam prenatal počela od 15-te nedelje....Osim toga Prenatal je jak i na početku trudnoće izaziva mučnine...[sm=smiley1.gif]

unchy -> RE: Trudna sam!!! (23.4.2014 13:47:18)

IZVORNA PORUKA: dandi84

Pihtija prva tri mjeseca samo ide Folna a nakon toga se isključuje Folna a uključuje Prenatal...Oboje bi bilo suviše jer u pravu si kad kažeš da u Prenatalu ima folne...Nema potrebe za Prenatalom na početku trudnoće...Jer beba ne uzima toliko minerale i vitamine da bi ih morala nadoknaditi...Ja sam prenatal počela od 15-te nedelje....Osim toga Prenatal je jak i na početku trudnoće izaziva mučnine...[sm=smiley1.gif]

slazem se, tako je rekao i moj doktor. i preporucujem svakom da se prvo savjetuje sa doktorom kod uzimanja bilo kakvih tableta, jer ne valja nista na svoju ruku uzimati, bar se ja toga drzim, sta doktor kaze tako je i gotovo.

the_samra -> RE: Trudna sam!!! (23.4.2014 14:15:31)

Pozdrav svima. Prva mi je trudnoca I 9 je nedjelja, bila sam kod ginekologa I imam hematom. Dala mi je folnu, dobroston I Mg a na zadnjem pregledu su mi ukljucene I injekcije progesterona na 4-ti dan. Pored svega toga dobijem temperaturu koja traje vec sedam dana I konstantno seta od 37.1-37.5. Pijem dosta tecnosti, jedem voce I sve sto ide uz to... Da li se trebam javit dr il je sve to normalno u trudnoci? [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]

dandi84 -> RE: Trudna sam!!! (23.4.2014 14:22:42)

IZVORNA PORUKA: the_samra

Pozdrav svima. Prva mi je trudnoca I 9 je nedjelja, bila sam kod ginekologa I imam hematom. Dala mi je folnu, dobroston I Mg a na zadnjem pregledu su mi ukljucene I injekcije progesterona na 4-ti dan. Pored svega toga dobijem temperaturu koja traje vec sedam dana I konstantno seta od 37.1-37.5. Pijem dosta tecnosti, jedem voce I sve sto ide uz to... Da li se trebam javit dr il je sve to normalno u trudnoci? [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]

Povisena temperatura je prvi znak trudnoce. Ona se kod mene krece od 37-37,3 a nisam bolesna. Svakako mi je doktor na pocetku trudnoce rekao da jedino sto mogu da popijem u slucaju temperature I nekih bolova je Paracetsmol. On nije stetan za plod. Svakako najbolje da se konsultujes sa svojim ginekologom I on ce te najbolhe posavjetocati. Licno mislim da sa takvom temperaturom nemas razloga za brigu.

Berna2 -> RE: Trudna sam!!! (2.5.2014 16:23:52)

Kako se odluciti za trecu trudnicu

mala zabica -> RE: Trudna sam!!! (5.5.2014 10:41:55)

Drage moje, da se i ja upisem u listu trudnica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Nakon godinu i 4 mjeseca truda, konacno ugledasmo [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]
Svim drugim trudnicama cestitam i zelim sve najbolje [sm=bravo.gif]

dandi84 -> RE: Trudna sam!!! (5.5.2014 10:57:09)

IZVORNA PORUKA: mala zabica

Drage moje, da se i ja upisem u listu trudnica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Nakon godinu i 4 mjeseca truda, konacno ugledasmo [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]
Svim drugim trudnicama cestitam i zelim sve najbolje [sm=bravo.gif]

Mala zabice čestitke i ovdje...Najljepših 9 mjeseci ti želim i živu i zdravu bebu da rodiš uz lak porod aBd...[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

vildanab -> RE: Trudna sam!!! (5.5.2014 11:25:53)

pozdrav svima,
nova sam na ringeraji pa se pokusavam jos uvijek snaci. Trudna sam 33 sedmice i zeljno iscekujem vidjeti svog djecaka :). Zivim u Becu pa me zanima ima li trudnica ili rodilja da podijele savjete u vezi poroda u becu :)

elmaL -> RE: Trudna sam!!! (5.5.2014 11:33:05)

Cestitke novim [sm=nosecka.gif] Zelim vam laganu trudnocu i lijep porod [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pridruzite nam se na temi
http://www.ringeraja.ba/forum/Razgovori_u_ocekivanju_bebe-Maj/m_2183138/tm.htm

gdje svakodnevno razgovaramo o svim trudnickim i netrudnickim temama [sm=zz_wub.gif][sm=zz_wub.gif]

vildanab
imamo forumasicu Andy_Bec23 koja koliko znam zivi u Becu i odnedavno je sa nama ovdje na trudnickoj temi [sm=bravo.gif]

vildanab -> RE: Trudna sam!!! (5.5.2014 14:55:44)

hvala puno :)

Bambina. -> RE: Trudna sam!!! (5.5.2014 15:00:28)

@Mala zabica[sm=bravo.gif]
vildanab[sm=bravo.gif]
Da sve proedje u najboljem redu aBd!

veeseelaa -> RE: Trudna sam!!! (7.5.2014 1:24:11)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Unchy sto si tako rano isla doktoru? Ti si danas 4+0ili? Ja sam danas 4+5 po zadnjoj M ali ne planiram doktoru do Maja, ionako nista nece viditi jer mislim da mi je O tek 19 DC bila po tome sam4+0 tako da ima vremena :-)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

samo da znaš da me vijest jako obradovala
ljubim te i javi kako napreduje, želim ti svu sreću ovog svijeta

Andy_Bec23 -> RE: Trudna sam!!! (7.5.2014 9:50:02)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Unchy sto si tako rano isla doktoru? Ti si danas 4+0ili? Ja sam danas 4+5 po zadnjoj M ali ne planiram doktoru do Maja, ionako nista nece viditi jer mislim da mi je O tek 19 DC bila po tome sam4+0 tako da ima vremena :-)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

samo da znaš da me vijest jako obradovala
ljubim te i javi kako napreduje, želim ti svu sreću ovog svijeta

Draga moja za sad dobro O mi je kasnila pa smo nekih 5-7 dana u zaostatku al to me nebrine bebac se razvija tako da mi je super.... juce smo bili 6+4 ili 6+5 bebac 6,5 mm i srceko kuca :-)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Svim novim trudnicama iskrene cestitke [sm=bravo.gif]

binanina -> RE: Trudna sam!!! (7.5.2014 17:30:23)

Pozdravko drage žene.
Znate onu radost koju baš ne možete i ne želite da dijelite sa svakim, već svoju sreću morate sakriti da vam je neko ne ukrade...
Ja sam od ljudi oko mene sakrila, sad za sad, ali sa vama moram podijeliti!
Trudna sam, hvala Bogu. Inače, IVF je odrađen, a danas je 6 sedmica i prvi put smo bili na ultrazvuku...
Pa srculence moje malo kuca hvala Bogu, bolje nego moje... Čula saaaaaaaaaam! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Drugu bebicu nismo našli na ultrazvuku... Tako da sam na mirovanju još uvijek...
Nadam se najboljem ishodu, akoBog da [sm=smiley1.gif] tu negdje, za Novu godinicu, hihihihiih.
Svim trudnicama želim sretnu i ugodnu trudnoću, a one koje žele postati mame, neka im se ispune želje.

dandi84 -> RE: Trudna sam!!! (7.5.2014 22:34:04)

IZVORNA PORUKA: binanina

Pozdravko drage žene.
Znate onu radost koju baš ne možete i ne želite da dijelite sa svakim, već svoju sreću morate sakriti da vam je neko ne ukrade...
Ja sam od ljudi oko mene sakrila, sad za sad, ali sa vama moram podijeliti!
Trudna sam, hvala Bogu. Inače, IVF je odrađen, a danas je 6 sedmica i prvi put smo bili na ultrazvuku...
Pa srculence moje malo kuca hvala Bogu, bolje nego moje... Čula saaaaaaaaaam! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Drugu bebicu nismo našli na ultrazvuku... Tako da sam na mirovanju još uvijek...
Nadam se najboljem ishodu, akoBog da [sm=smiley1.gif] tu negdje, za Novu godinicu, hihihihiih.
Svim trudnicama želim sretnu i ugodnu trudnoću, a one koje žele postati mame, neka im se ispune želje.

Cestitam od srca. Najljepsih 9 mjeseci ti zelim. Ugodnu trudnocu bez komplikacija I lak porod aBd.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Elllma -> RE: Trudna sam!!! (23.5.2014 22:27:03)

Drage mame,sve vas pozdravljam![sm=smiley1.gif]

Želim s vama da podijelim najsretniji dan u mome životu.Nakon tačno 2 godine i mi smo ugledali [sm=rozacrtici.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>