Galicia -> RE: Kuhanje i hrana na moru (21.8.2012 21:45:22)
|
IZVORNA PORUKA: Dida79 IZVORNA PORUKA: Galicia Dida, reci mi sta je provokacija i sta je vrijedjanje? Dosta je ovdje zena napisalo da ne kuha na moru iz razno raznih razloga. Ja sam napisala da ne volim da vidim staklenke, gajbe i serpe da neko vukara na more. Tako ne bih ni ja. Za tebe je provokacija izgleda ako ne poneses gajbu paradajza na more, jer gdje ces na more bez jedne ili dvije gajbe. Ja igrom slucaja ove godine nisam isla na more, ali prosle godine sam bila 3 puta, i nigdje mi nije padalo na pamet da nosim i kuham od kuce. Moj dzep je dovoljno dubok da jedem kako i na moru tako i kod kuce. Ne preseravam se ni kod kuce ni na moru. Doduse mi jedemo samo jednom na dan, pa mozda zbog toga. Na more iskljucivo idem zbog odmora, a isto tako i zbog zdravlja. Do mora mi je 4 sata autom, spakujem nase kofercice i pravac plaza. Ako nemam para za zasluzeni odmor, onako kaka nasa mala porodica zasluzuje, onda necu ni ici. To zna i mm, i toga se mi pridrzavamo. Mene mm cijeni i postuje, isto kao i ja njega. Ne pada mu na pamet da mu zena kuha na odmoru, radije ce ostati kuci. Doduse, ja i mm smo navikli da se nista ne mora, pa ni to kuhanje. Stvar navike. Ali nemojte mi pricati o parama molim vas. Svako ima za sebe onoliko koliko ima, ni manje ni vise. Tvoj djep je tvoj djep dobro si rekla zato nemoj vrjedjati nas samo malo plicim djepovima [sm=smiley1.gif] MM mene ne postuje niti ja njega ako podjelimo poslove vezano za nasu djecu i nas i sve zavrsimo i opet odlicno odmorimo.Znaci to je nepostivanje. Svakom svacije zene drage Forum je gdje svako moze dati svoje misljenje, i oni sa plitkim i oni sa dubokim dzepom, ali to i dalje ne mjenja gajbe paradajza, pretis lonac itd. Emice, prije 5 godine nisam imala kinte u dzepu, jos uvijek odplacivala skolovanje, i nisam nigdje ni otisla, jer znam da sa 20 maraka nisam nigdje prispjela.
|
|
|
|