Anoniman -> RE: Snobizam (7.8.2012 23:38:17)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana Znate li šta snobizam? Imate li takve ljude u svom okruženju? Šta mislite o njima? I kakav je vaš odnos naspram njih. Po definiciji: Snob je ona osoba koja želi sve one "iznad" njega da impresionira, a one "ispod" svog nivoa da baci u još dublje ponore. Ukratko, snob se trudi svim silama da učvrsi svoj status u društvu, a to ide uvek na račun nekog drugog. Za mene je snob osoba koja će platiti teleću šnicu 50 maraka u gradu gdje istu takvu šniclu ( ako ne i bolju ) može pojesti za 1/3 te cijene.....osoba koja ne vozi Audi 6 zato što je jedan od najsigurnijih auta na evropskim cestama, nego zato da komšije vide kako se " uspjelo " u životu.... Ja sam uglavnom imuna na ovakve ljude....nekako me čitav život izbjegavaju. Ali kako ovaj snob po definiciji voli one " iznad " sebe impresionira, a one " ispod " sebe baci u dublji ponor, nije ni meni mrsko da iste nazovem pravim imenom kad se kojim slučajem nadjemo u istom društvu. Bez obzira da li me snob želi impresionirati, ili ne daj Bože potopiti. snobizam??? vise idiotizam da bar poznajem kakvog , to sto poznajem sve prica o necemu a nema pojma o cemu a toliko tvrdnji [sm=zmeden.gif] kad smo se vratili iz egipta kaze jedan opasni su oni tamo u egipat svasta znaju [sm=zmeden.gif] rekoh kako mislis pa znaju te magije i to [sm=zmeden.gif] ma rekoh ima to svugde da ali u egipat pogotovo [sm=zmeden.gif] o Boze , kao o n zna , bio , vido , cito , proso da je bar pa nek se prci i ponizuje me al kad nema pojma o pojmu i kad lupa nesto o nicemu eh to mi dize pritisak bude mi krivo sto n epoznajem nikakvog snoba [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|