Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
što je moje, to je i njeno i ona je moje dijete šta god uradila i da mi dođe trudna i da kaže ja volim ženbe i da se počne drugirati i koji god još crnji nB scenarij bude ja sam tu za nju, da joj pomognem i ne bih mogla nikad misliti jeli vrijedna toga i jesma li fulila kao roditelj nisma ni ja cvjećka bila i ne smatream da su moji roditelji fulili ali su mi uvijek dali vjetar u leđa, shodno svojim mogućnostima
Ništa se ne treba zaricati...čula sam puno sličnih priča jako principijelnih roditelja tipa: 'Ne daj Bože da mi dođe s trbuhom i kaže da se udaje..odrekao bi se.' Znaš koliko ih se odriče: NIKO! Svi smo ljudi, svi grješimo....molite Boga da neka iskušenja ne dočekate od svoje djece...
što je moje, to je i njeno i ona je moje dijete šta god uradila i da mi dođe trudna i da kaže ja volim ženbe i da se počne drugirati i koji god još crnji nB scenarij bude ja sam tu za nju, da joj pomognem i ne bih mogla nikad misliti jeli vrijedna toga i jesma li fulila kao roditelj nisma ni ja cvjećka bila i ne smatream da su moji roditelji fulili ali su mi uvijek dali vjetar u leđa, shodno svojim mogućnostima
upravo ovako i ja razmišljam, od do.
Ako su meni moji ostavili nesto da ne moram, npr. zivjeti pod tuđim krovom logicno je da cu ja to isto ostaviti svom djetetu - i da mogu jos puno vise jer koliko god u danasnje vrijeme ucinis za svoje dijete opet je to malo, jer ne zivimo u Americi - jednostavno, neko ko se u zivotu napati potrudit ce se da bar svoju djecu obezbijedi da ne bi morali prolaziti isto.
I ne mogu shvatiti to "uslovljavanje" djeteta kao je ono sad duzno da "odradi" sto sam ga rodila, odgojila, isl. A da imam zensko dijete onda bi posebno gledala da je u svakom smislu materijalno obezbijedim jer u danasnje vrijeme ne mozes biti sigurna da ce izabrati nekoga ko ce je postovati i uvazavati. I da joj moja vrata uvijek budu otvorena za slucaj da njen muz ne bude prema njoj ok. Ja imam sina i naravno gledat cu da ga obezbijedim ali da imam kcerku gledala bi mozda jos i vise, na kraju krajeva ni moja mama ne bi mene odgojila da nije imala podrsku svojih roditelja Ali dobro, svako ima svoju, meni je samo zalosno kada vidim da neko svoje vlastito dijete uslovljava i to u ovom ovakvom vremenu kada je i odrastanje i zivot nesiguran.
Ako budem imala viška stan ili auto, daću joj, da bude njeno, na njenom imenu, ...., a neće je čekati kada ja umrem ... Halal joj bilo šta god da od toga uradi, jer ja ću je napraviti osobom kakva će da bude.
kako bih se odrekla svoje djece... lijepo rekoh imaju aršini za sve...
brijeme će pokazati... je neću da imama djecu koja su dobilas sve na pladnju sa 18...
neću da ogdojim djecu koja neće cjeniti rad i zalaganje shavtiti kao osnov života...
ja ne računam na materijalno koje me ''kao ''sljeduje kad ko umre...nit rapoređujem na djecu koju imam ili želim da imam...
ja stavram da svima isto dam...bez obzira na spol...al pod uvetima dobroga roditelja i dobre djece...
za 10 godina kakvo će moje dijete biti pojam nemam... ne znam ni ja kao roditelj hoćučl izdražat narednih 10 ovako...
al da dam na gitivos...sve na pladnju... ne...to neću... sve nagardim, svaki trud i zalagnje i sada a planiram i ubuduće...al da ti dam sve dojednom da ne zapneš ničim...mislim zar je to insan kako Bog zapovjeda kako će znati šta je život...šta nosi...kako sa svim se boriti...
ja dajem obrazovanje i odgoj... materijalno onoliko koliko je temelj... život se živi...a ne životari
Materijalno što posjedujemo će dobiti tek onda kad sebi bude stekla (i to naravno testamentom ozvaničiti), da zna cijeniti to, a ne da "prohuji sa vihorom" zajedno sa nekim hohštaplerom od momka/muža.
Helem- ovo je roditeljska priča sada dok je njoj 7. godina, a valjda ćemo se toliko dugo družiti na ovom forumu, da vidimo da li ćemo moći obezbijediti to sve, odnosno da li ćemo se u nekom momentu pokolebati u rečenom. :)
Čudni su puti Božiji, i neka nam On da zdravlje, život, čist um i dobro srce - i onda je sve lakše.
Ja se samo pitam hoce li nekad nasa djeca citati ove nase komentare i misliti KAKO LIJEPO IMAMO MISLJENJE O NJIMA I KAKO SMO NESEBICNI....
Materijalno što posjedujemo će dobiti tek onda kad sebi bude stekla (i to naravno testamentom ozvaničiti), da zna cijeniti to, a ne da "prohuji sa vihorom" zajedno sa nekim hohštaplerom od momka/muža.
Da bude insan koji cijeni život i zdravlje koje joj Bog dragi podari.
A onda, naravno da ću pomoći kolliko to god mogu, a da od nje ne napravim "debila" koji će jedva čekati da joj mama i tata umru, pa da raspi*ka ono što smo svi zajedno stekli, uključujući i nju.
Helem- ovo je roditeljska priča sada dok je njoj 7. godina, a valjda ćemo se toliko dugo družiti na ovom forumu, da vidimo da li ćemo moći obezbijediti to sve, odnosno da li ćemo se u nekom momentu pokolebati u rečenom. :)
Čudni su puti Božiji, i neka nam On da zdravlje, život, čist um i dobro srce - i onda je sve lakše.
Ja se samo pitam hoce li nekad nasa djeca citati ove nase komentare i misliti KAKO LIJEPO IMAMO MISLJENJE O NJIMA I KAKO SMO NESEBICNI....
upravo...
šta ako joj poklonim za rodjendan sve što mogu...zašto pretpostaviti da će ona biti debil i neće to cijeniti.. kad nisam ni ja debil..i poštujem svakog..valjda će makar nešto ponijet iz kuće..majka mu stara
Ne znam, ja ne bih mogla noć prespavati kad bih znala da se moj sin radi i crnči za neki minimalac samo da bih ga "napravila čovjekom" i da bi mi naučio prave vrijednosti. Pogledajmo realno oko sebe. Ko to još sa "pravim vrijednostima danas živi lijepim životom. Ne kažem, nek bude i pošten i radin , al nek bude i nepošten kad treba. A i glupo je sad nagađati ja bih ovo, ja bih ovako..... Za mene je jedno sigurno, nikad ga neću ostaviti na cijedilu, ma šta da uradi, pa i najgore stvari.
Kad sam napunila 18 roditelji su mi rekli sad si svoja. Nećemo ti pričat šta da radiš, odluke ćeš donosit sama i šta god da uradiš tu smo, volimo te, možda ćemo bit povrijeđeni al uvijek tvoji. I sa tim saznanjem da su mi ruke odriješene nisam se opijala, koristila teške droge.... završila sam fakultet, i stvorila porodicu. Bitno je ono što sam naučila do te 18, sistem vrijednosti koji su mi usadili. Ovakav je moj/naš plan sa djecom, a samo Bog zna kako će bit.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Kad sam napunila 18 roditelji su mi rekli sad si svoja. Nećemo ti pričat šta da radiš, odluke ćeš donosit sama i šta god da uradiš tu smo, volimo te, možda ćemo bit povrijeđeni al uvijek tvoji. I sa tim saznanjem da su mi ruke odriješene nisam se opijala, koristila teške droge.... završila sam fakultet, i stvorila porodicu. Bitno je ono što sam naučila do te 18, sistem vrijednosti koji su mi usadili. Ovakav je moj/naš plan sa djecom, a samo Bog zna kako će bit.
A ja se nekad pitam da li je ovo forum zena iz BiH...covjece, mi sve pune ko brod
ma ja svi puni ali cega svi se bacaju siframa ,brojkama,kvadraturma,a kad mu siromah pokuca na vrata on zalupi ne svi bukvalano da nebudem pogresno shvaceno, eto svi ti sto imaju nek nekom podjele jedan iftar pa ce njima Allah jos vise nadognaditi