Medić*
|
IZVORNA PORUKA: Emica_sa IZVORNA PORUKA: animagical meni nije jasno..nasjedstvo se valjda ostavlja kad umres, a ovdje se prica o poklonima djeci za zivota? u nasljedstvo cu mu/im valjda ostaviti sve sto imam, a za zivota...koliko sam u mogucnosti... mislim da djeci ne treba pretjerivati u skupim poklonima, jer se uce nematerijalnim vrijednostima, ali isto tako ne vjerujem da bih pokvarila momka od dvadeset_ i kusur, zrelu licnost, ako bih ga stambeno obezbijedila, da ne rinta 20 godina za stan... Ti si upravu,ali ovdje neki kupuju djeci stan,cim se rode i onda citav zivot ta djeca znaju da oni imaju svoj stan, [/quot Emica pa neka znaju, nema tu nista lose. Roditelji im kupili stan, mogli i obezbjedili. Ne mora znaciti da ce ta djeca sutra njihovo dobrocinstvo zanemariti, zalutati i sl. Ima i takvih primjera sigurno. Ja Boga mi sa ponosom mogu reci otac mi je kupio stan, auto i sl. To sam i zasluzila. I da nisu nam kupili opet bih bila zahvalana jer su nam usadili mnogo bitnije vrijednosti. I ne mora znaciti da ako si podstanar manje covjek vrijedi. Vremena su teska, bitno je radit na sebi i na svojoj djeci a materijalnog ce biti, kada kazem matreijalnog mislim na jedan normalan zivot. Ja svom djetetu mogu kupiti svaki dan cokoladu, igracku, sok...medjutim zasto bih, neka nauci da sve sto pozeli u momentu ne moze dobiti. Zivimo i radimo za tu djecu, kakva god da su, kakva god da budu, nasa su. Nadam se da ce nam biti na pravom putu, dostojanstvena, postena, radna i sl...a nedo Bog da budu i losa opet cemo biti uz njih do kraja zivota.
< Poruku je uredio medic slatki -- 2.8.2012 11:43:23 >