Anoniman -> RE: Sa koliko godina ste se udale? (20.9.2011 14:18:15)
|
IZVORNA PORUKA: malena sharena Ja ne vjerujem da ovo pise jedna zena. Zena koja cita novine u kojima malo, malo neka zena osvane u crnoj hronici. Zahvali Bogu sto si imala tu srecu da to ne dozivis, jer to je stvar srece i sudbine, a ne izbora. Ti si vidjela ili nista, ili samo dio price. Ubijedicu te argumentima kojima ti mene ubjedjujes: Na osnovu onoga sto sam ja vidjela u zivotu za to su krivi frustrirani psihicki bolesni muskarci sa traumama koje nose iz porodice. Zene ih trpe zbog neimanja podrske okoline, straha od nasilnika, neimanja finansijskih sredstava, straha za djecu i siru porodicu, niskog samopouzdanja i depresije uzrokovanih postepenim i dugotrajnim zlostavljanjem Udara me - voli me, ako je uopste na spisku ovih razloga, zadnji je. Zašto misliš da ovo nisam doživjela? Novine čitam, bar se nafuram da čitam... Postoje sigurne kuće, postoji policija pa kakva god bila, postoje tečaju samoodbrane, postoji sud, postoji sudija, postoji ludnica, postoji psihijatar, postoji i nešto što ne smijem napisati na ovom forumu ali i to "nešto" čuda čini u ovakvim situacijama! Bog me stvorio i Bog će me u zemlju poslati... svi ostali će zažaliti dan kad dignu ruku na mene! Ali ima žena koje nisu toliko jake, a ni sposobne moja sharena to je tužno... Koja okolina? Živimo u državi koja se raspada, pa šta treba da dozvolimo da nas za 10 godina javno bičuju na gradskim trgovima... Gledala sam svojim očima kako muž tuče ženu i dođu dva čovjeka da je brane, a on njih počne udarati " Nemojte ljudi ja njega voooooolim..... fuj, fuj, fuj......
|
|
|
|