Lejla Ka -> RE: kako su vam se djeca "trebala" zvati :) (25.7.2012 10:49:04)
|
Mi smo (čitaj ja [sm=smiley36.gif]) bili skontali da ćemo imati Hamzu (snažan) i Zehru (sitna, malena). Kako je vrijeme prolazilo, što kažete valjda izgustirali. Dok sam nosila kčer nekako smo odustali od Zehre i počeli smišljati drugo. Nismo se mogli usaglasiti ni oko jednog. Jedno jutro sam predložila ime jedne djevojčice sa kojom sam svako večer klanjala teraviju tokom jednog ramazana. Curica je imala nekih 5-6 godina, dolazila je sa babom, a majka je bila kući sa bebom. Meni nešto bila simpatična, a i ja njoj pa sam joj tad rekla "voljela bih roditi jednu djevojčicu kao ti". I ako sam spomenula to ime MM se odmah složio. Od tog trenutka sam sva nekako bila ispunjena tim imenom, znala sam da nosim E. (pouzdana, istinoljubiva) Kči se rodila 4100g, tako da joj Zehra i ne bi odgovaralo [sm=smiley36.gif], a i sad je natprosjećno visoka za uzrast. Kad sam skontala da nosim sina bilo je toliko Hamzi da smo totalno odustali. Uzeli smo knjige i tražili. Meni se sviđalo ime Farih (onaj koji uveseljava, koji donosi radost, sad vidim da bi mu pristajalo) ali MM nije. I opet kad sam nabasala na N. (onaj koji lijepo piše, ukrašava, kaligraf) osjetila sam da mi je N. u stomaku (sad sam već dobro znala taj osjećaj). MM je rekao da to ostaje kao opcija, ali ako čujemo neko drugo da nam se sviđa da ćemo promjeniti, no ja sam znala da će se roditi N. Meni su jako važna značenja imena, i vjerujem da imena nađu djecu, ma koliko mi mislili da ih mi biramo (Esmeralda, Amarildo i Sandokan su vjerovatno izuzetci koji potvrđuju pravilo [sm=smiley36.gif]).
|
|
|
|