Medić* -> RE: kako su vam se djeca "trebala" zvati :) (7.8.2012 15:55:09)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: mama75 Dok sam bila djevojka "znala" sam da ce mi se djeca zvati Ajša i Ali. [sm=smiley36.gif] Eh, u prvoj trudnoći, i prije nego sam saznala pol djeteta, ja sam rekla da je to Ajša. I moja curica se zvala Ajša dok je bila u pupi, čak i kada sam je prvi put uzela u ruke zovnula sam je Ajša. Onda došli kući i ja se predomislim. Imala sam još 2 imena u rezervi: Ranija i Kanita. I dam joj ime Ranija. Za drugo dijete nisam ništa ni razmišljala, dogovor bio da mm daje ime 2. djetetu. I on dade Kanita [sm=smiley36.gif] Valjda mu se svidjelo par godina prije, i ime i značenje, tako da ga je stavio u prijedloge imena, a ja i starija kcerka glasale. A da, mladja je po sestrinoj želji umalo dobila ime Alina, ali saznamo da nije muslimansko ime. zar alina nije muslimansko ime[sm=zmeden.gif]cini mi se da su zene pisale na forumu da jeste. a ja bih prije rekla da kanita nije[sm=smiley1.gif]koje je znacenje imena kanita? Za Alina neznam, Kanita je arapsko ime - pokorna, pobozna. Vesela bas lijepa imena imate u vidu.
|
|
|
|