HanaBana
|
IZVORNA PORUKA: mama alma RR IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: mama alma RR Moja ima 4,5 godine i ima averziju prema slovima, majko mila, zna ona dosta slova, međutim lijeno joj da piše, sve joj je lijeno, kod nas na fridžideru stoji abeseda i tako to kao slučajno učimo. Neki dan sam ostala frapiorana kako je počela na slogove da rastavlja,a da nije ni svjesna da to radi. Da li imam razloga za brigu ili da je ipak forsiram. Ona je još mala, ne moraš se brinuti...budeš li je forsirala, stvorićeš još veću averziju prema slovima i daljnjem učenju. Ja sam prosvjetni radnik i iskreno nisam za to da dijeca prije polaska u školu nauče pisati, čitati itd, jer baš zato služi škola a i dijete koje već sve to zna, dosađuje se tokom nastave... Ipak danas većina djece nauče te osnove prije polaska u školu, a ona ima još 2 godine to tada, pa mislim da će joj u jednom periodu i to postati zanimljivo. Ma, znam sve to i ja mislim da joj treb dati vremena , alikada vidimkako druge mame pišu da njihova djeca sa 5 godina pišu, čitaju, meni prosto nije dobro, jer znam da moja nije glupa, niti zaostala, a toje ne zanima. Iman baš ti hvala štome malo razgovori mama alma, ne zezaj, ako ce ti biti lakse, moja ne zna nista.. i ono pjesmica sto je znala je pozaboravljala, ciku crta naopako, kada boji sve linije prelazi, kaze sta fali sto predjem, ne moram ja bojiti kao ti, ali HB i ja znam da nije glupa no zaostala pa se ne zamaram..eh da sjetih se zna cvjetic nacrtati...jeeeee, sad mi je lakse...naucice kad bude vrijeme za to, sada joj bolje ide ljepljenje slicica po albumu i hranjenje beba i izdajanje mlijeka