M kao Mama -> RE: Predskolski uzrast (26.2.2016 8:50:32)
|
IZVORNA PORUKA: loptica7 IZVORNA PORUKA: koka i po IZVORNA PORUKA: loptica7 Kod nas predskolsko nije obvezno. Prosle godine je privatni djeciji vrtic organizirao "Malu skolu" gdje je uciteljica s upisanim polaznicima presla sva slova i brojeve do 10. jeli taj vrtic pod necijom kontrolom? ovo je strogo zabranjeno u predskolskom. slova i brojevi se ne smiju uciti . metodika ucenja slova i brojeva se ne uci na fakultetu za predskolski odgoj.to rade uciteljice u osnovnoj skoli jer su strucno osposobljene.odgajatelji nisu.metodike su razlicite. Satove je odrzavala profesorica, a ne teta iz vrtica. Angazirana je profesorica koja je radila s djecom koja ce na jesen krenuti u 1 razred. Uz igru i crtanje prelazili su slova i brojeve. Moji vise od 1 god ne idu u taj vrtic, tako da nisam upucena da li je to pod kontrolom ili ne. izvini, ne moraš da kažeš koji je grad, ali barem kanton navedi, jer baš me zanima, budući da moja starija kćerka u vrijeme kada je išla u vrtić, a kasije i u predškolsko, koje je bilo u okviru istog vrtića, naravno registovanog kod PPZ KS, znam da sam ja brinula jer nju ništa nije zanimalo pretjerano osim igre i pjesme, i učiteljica kaže mi ne smijemo s njima slova raditi po zakonu, a ni brojeve, nego onako kroz igru brojanje i to, ali to da djecu priupremimo za školu u smislu da u prvi đođu i da znaju sabirati do 10, čitati, i da smo to mi odradili ne,
|
|
|
|