RE: Predskolski uzrast (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

salmana -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:23:21)

[sm=smiley3.gif]

totalno sam nespremna!

salmana -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:28:13)

Konkurs ce biti izmedju 1. I 15. juna za polazak 1. Septembra,

Eto da znate :)

Skvo RR -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:29:31)

IZVORNA PORUKA: dambolina

nije, 01.09. polaze u predskolsko. Oglas za upis je nekad ili u aprilu ili maju.

Pa to sam skontala..razmisljam jos da li da ga zadrzim ili da ide...helem moze li se u predskolsko dvije godine?[sm=smiley36.gif]

M kao Mama -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:33:19)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

nije, 01.09. polaze u predskolsko. Oglas za upis je nekad ili u aprilu ili maju.

Pa to sam skontala..razmisljam jos da li da ga zadrzim ili da ide...helem moze li se u predskolsko dvije godine?[sm=smiley36.gif]

pa koliko je E. mlađi od moje L, ja sve nešto kontam oko godinu , nju kaći dogodine abd predškolsko, mada kako je bistra mašala, mogla bi i ove

Skvo RR -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:33:55)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

pa koliko je E. mlađi od moje L, ja sve nešto kontam oko godinu , nju kaći dogodine abd predškolsko, mada kako je bistra mašala, mogla bi i ove

pa on 3.9.2011.[sm=smiley1.gif]

Blue rose RR -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:36:58)

Ma nemojte ih ranije slati, zauhar im je godina dana rahatluka.

Medi_87 -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:39:06)

znaci po ovome mi smo obavezni

Skvo RR -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:39:18)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Mislis...?? U sam dala sa 5 godina i 11 mjeseci..a on bi krenuo sa 7 i 2 dana[sm=smiley36.gif], nije zainteresovan za olovku, bojice, jos je sav u igri, dok je ona nekako sve to sama ucila, pisala, bojila...nekako mi se ona cinila spremna da joj skola ne bi bila sok, vec potreba, a kada o njemu mislim, kao da bi mu ukrala godinu igre[sm=smiley13.gif]

Blue rose RR -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:42:35)

Kad bi zapela, rekla bih ti ovako: Da je U. u pitanju hajde inekako, ali pusti E. da se odmara od obaveza još jednu godinu."
Znam po svom bratu.[sm=smiley1.gif]

dambolina -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:46:57)

moja je krenula sa 6 godina i 10 mjeseci i mislim da je to super. sve preko 6 godina mi je ok, sve ono 5 i kusur mjeseci mi je premalo. sin je krenuo sa 6 i 3 mjeseca, a ona 6 i 10 mjeseci. sestra je sina isto dala kad je skoro napunio 7 godina, rodjen je 25.09. i sada je 4. razred - nije se pokajala mislimo da je to taman.

malena27 RR -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:47:52)

U. je U., ja bih jos pricekala... i mog T ne interesuje ni bojenje, ni crtanje, samo autici, bageri & co. Mada zakonski nas kaci da krene sa 6 godina i 20 dana u skolu...u predskolsko ce ici sa 5,5 godina [sm=smiley13.gif]

Skvo RR -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 14:51:23)

Pa mi imamo dva dana spasa[sm=smiley36.gif], kako sada razmisljam vjerovatno cu ga ostaviti....neka se igra...bas uziva u djetinjstvu[sm=smiley1.gif]

koka i po -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 15:25:40)

IZVORNA PORUKA: salmana

IZVORNA PORUKA: koka i po

sva ona koja do prvog marta napune pet i pol godina.
koliko sam informisana predskolako krece 15 marta

Pa zar nije u septembru konkurs za upis u obavezno pretskolsko??? Za djecu koja 1. Septembra imaju punih 5 godina?

JU Djeca Sarajeva su prosle godine ovako radila, je li se to nesto promijenilo???

ovo vazi za ZE-Do kanton.

po meni,onoj koja radi sa ovakvom djecom...velika i ogromna greska je upisati dijete u predsklosko ako nije zakonom obavezno.
cak i ova koja jesu nisu mentalno zrela za ono sto ih ceka.

veeseelaa -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 15:29:01)

[sm=smiley1.gif]

Skvo RR -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 15:33:06)

Pa zar nije u septembru konkurs za upis u obavezno pretskolsko??? Za djecu koja 1. Septembra imaju punih 5 godina?

JU Djeca Sarajeva su prosle godine ovako radila, je li se to nesto promijenilo???

po meni,onoj koja radi sa ovakvom djecom...velika i ogromna greska je upisati dijete u predsklosko ako nije zakonom obavezno.

Ti si ipak kompetentna za to misljenje. Uvijek me zanima sta misle ljudi koji rade sa djecom.

M kao Mama -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 15:36:53)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Mislis...?? U sam dala sa 5 godina i 11 mjeseci..a on bi krenuo sa 7 i 2 dana[sm=smiley36.gif], nije zainteresovan za olovku, bojice, jos je sav u igri, dok je ona nekako sve to sama ucila, pisala, bojila...nekako mi se ona cinila spremna da joj skola ne bi bila sok, vec potreba, a kada o njemu mislim, kao da bi mu ukrala godinu igre[sm=smiley13.gif]

a, da kako sam zaboravila da je E. rođen kad i moj mužek, islim samo je godina različita, hahahahaha, a kod nas je obrnuta situacija, starija je bila ne zainteresovana, i danas joj to naiđe, a mlađa stalno radi neke zadaće i sl. čak je naičila svoje ima da piše, što joj sestra nije znala zadugo, ovu malu sve interesuje, al bez obrita na to, on će abd dogodine u predškolsko, a e. ima fore što ti kažeš zvog ta dva dana, a opet kontam možda i zbog ta dva dana da mu ne uzimaš godinu, bit će najstariji, al opet ti znaš

Skvo RR -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 15:38:28)

koliko uopste sada djece ide sa punih 7 godina??? Kod U u razredu ih je bilo...meni nekako u zadnje vrijeme cini mi se da djeca bas rano krecu...na kraju i U je krenula, jedna je od najmladjih u razredu.

M kao Mama -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 15:42:51)

koliko uopste sada djece ide sa punih 7 godina??? Kod U u razredu ih je bilo...meni nekako u zadnje vrijeme cini mi se da djeca bas rano krecu...na kraju i U je krenula, jedna je od najmladjih u razredu.

pa bogami kod nas nema ja mislim niko mimo sedam godina, a tvoja U je mimo prosjeka, da je dragi Allah čuva

Medić* -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 16:09:53)

Slazem se koko.

teacher75 -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 16:13:11)

moja ce krenuti tacno sa 6 god.i 10 i po mj. a i od moje raje cija su djeca rodjena izmedju sept.i dec.rijetko je ko upisao dijete prosle godine. znam samo jedno a cetvoro ce sad kad i moja lana

Medić* -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 16:18:46)

I moj je krenuo sa nepunih 7.
6 god i 11 mj.
Vidi se razlika to sve uciteljice kažu.
Sad naravno da ima djece koja i ranije ako podju nema razlike ali malo ih je.

teacher75 -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 16:18:56)

moja drugarica je uciteljica u osnovnoj skoli i sin joj je rodjen pocetkom sept.i kaze da joj ne pada na pamet da ga ranije upisuje i da se u skoli bas vidi razlika izmedju te djece koja vecinom kaskaju za ostalima, cast izuzecima

teacher75 -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 16:21:05)

nekako uvijek kontam da je bolje da je najstarija i najzrelija u razredu nego najmladja i najnezrelija a godina je bas puno. dosta se dijete promijeni i sazrije za god.dana

teacher75 -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 16:24:58)

a posmatram je zadnjih par mjeseci. nakon sto je napunila 6 bas je pocela da se intenzivno interesuje za slova i brojeve. trazi da joj zadajemo zadacu, sabiranje do 20 i oduzimanje do 10.[sm=smiley36.gif]ne zna jos da cita tj.da sklopi slogove iako zna odavno sva slova da cita i pise. ne bih se ja bunila da bude vise naklonjena brojkama nego slovima, fali nam jedan inzinjer u porodici[sm=smiley36.gif]

loptica7 -> RE: Predskolski uzrast (25.2.2016 16:51:09)

Ja sam curu upisala tek ove skolske godine 2015/2016, a decko ce sada. Kod nas je devetogodisnje obrazovanje. Ona je posla sa 6 god i 10 mj, a njemu ce biti 6 god i 9 mj. Nisam se pokajala, a i uciteljica mi je rekla da nisam pogrijesila. S njom je u razredu curica koja je 1 god mlađa od moje. Meni je to malo prerano. Nije imala punih 6 god kad je krenula. Ja svojoj ne bih ukrala jos tu jednu god, pa nece nigdje zakasniti...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sljedeća stranica >   >>