mišur
|
Mene je mama dojila samo 1,5 mjesec, i onda me hranila sa 2/3 kravljim domaćim mlijekom. Ne sjeća se baš detalja, ali kaže da mi je odmah davala mljeveni keks sa mlijekom, da sam prije navršene pola godine probala i žumance i grah... Kasnije, kad smo brat i ja bili stariji, sjećam se da nam je uvijek pravila dosta povrća i mesa, ali smo mi uvijek tražili paštetu i viršle da jedemo I znam da nam nikad nije dala da jedemo puno slatkiša, ali ja svejedno nisma ni bila neki ljubitelj.. I hB nikada nismo bili ozbiljnije bolesni... Neke normalne dječije bolesti koje bi zajedno preležali...Uglavnom grlo, krajnici...Valjda, kako neko reče, od smoga u Sarajevu... Ja sam Luku dojila 8 mjeseci,a počela sam ga dohranjivati sa punih 5 mjeseci.. I to sam počela sa voćem, par dana za svaku vrstu, zbog alergija, pa polako i povrće... Nisam se vodila tabelama nadohrane, već onako kako sam ja mislila... Jesam ih čitala i pratila, ali nisam ih baš uvijek poštovala... On je sad napredan i veseo dječak, ima 13 mjeseci i oko 11kg, nije ni mršav ni debeo, taman.. Ruča svašta, i trenutno sve voli(dok ne krenu opet zubići, a onda je probirljivac) Ipak omiljeni mu je Monte i Dukatino lješnjak i čokolada-mogao bi cijelo pakovanje od 4 komada pojesti, poguzija mala... Ja baš rijetko pravim prženu hranu, trudim se da što više jedemo kuvano(lakše je i napraviti, a i manje suđa ostane ), koristim maslinovo ulje većinom, slatkiše rijetko jedemo( ni ja ni mm nismo ljubitelji), pa tako namjeravam i Luku hraniti...
|