simba00 -> RE: Porod u vodi (8.8.2012 22:58:10)
|
IZVORNA PORUKA: Mama 29 Bila sam ponovo na kontroli, primi me doktor Puzic [sm=smiley13.gif] Joj bas je nekako neljubazan, ili sam ja nervozna, hehhe, ne znam ni sama.n Uglavnom, jedva mi je napisao sta trebam od nalaza za porod u kadi. Morala sam bas insistirati. Kaze nije to za vas jer ste prvorotkinja, a ja koliko znam, a tako mi je dr. Masic rekao, to je bas preporucljivo, pogotovo kad imas diskusherniju kao ja. ipak ja idem vaditi te nalaze pa kako bude, nadam se da cu na prirodni u kadi [sm=smiley1.gif]... Danas sam napokon usla u 9 mjesec, mada je rekao da nista ne ocekujem do septembra. Uh al je otezao, ja jedva cekam da se porodim. a taj bris kji si spomenula, meni nije radio, nije me cak ni pregledao ovaj put, samo mi je pritisak izmjerio i to je to. Rekao kontrola za 2 sedmice i tada ce raditi bris. Sretno i tebi, mada imas ti jos, uzivaj, meni su te sedmice bile najljepse [sm=smiley1.gif] Ja sam povadila sve nalaze (HIV, Hepatitis B i C, klamidija), te vaginalne briseve, ma sve... Mislim da mi ništa više ne treba za taj porod u vodi. Međutim, shvatila sam da je u Vojnoj jako malo doktora, neki dan me primio Bećiragić i bukvalno me istjerao uz riječi: Ma nemoj mi ništa pričati, daj papire, sve ti je uredno, dođi za 7 dana- Dr. Aida, koja mi je bila nekako druga opcija nakon Mašića koji također nije tamo, otišla je na bolovanje (?!). Mišeljića sam vidjela kako uvodi tri žene preko reda i naočigled pune čekaonice nervoznih trudnica, to mi je bilo baš ružno. Uglavnom, popričam s jednim privatnim ginekologom i kaže mi da je bolje ići na Jezero jer gore ima dosta doktora,rade u timu. Otišla jučer, pregled bio korektan, pregledala prostorije, sve uredno, CTG uređaj nov i ne kvari se svako malo, sestrice i dr. ljubazni. Tako da ne vjerujem da će od te kade bilo šta biti... Termin za dvije sedmice.
|
|
|
|