simba00 -> RE: Porod u vodi (30.7.2012 17:40:32)
|
IZVORNA PORUKA: Mama 29 Bila sam jucer, beba me natjerala na hitan pregled, ali hvala Bogu sve je u najboljem redu. Bio je previse nemiran, skakao kao lud, bas me prepao. Trenutno sam 34 + 5. Mislila sam da se beba umiri nakon 32 sedmice, ali ovaj moj mali ocito ne. Radili su mi jucer i CTG i UZ i kazu da je sve ok, jednostavno je aktivan :) Trebala sam danas na taj redovni pregled, ali sacekat cu bar 2-3 dana pa cu onda otici. Rekli su mi da ce mi spisak nalaza koje trebam izvaditi za porod u vodi dati tek u 36 sedmici. Nadam se da ce to biti ok, osim ako ne zavrsim na carskom jer mi je doktor rekao da je bebac napredniji za 2 sedmice i da ako dodjem do termina imat ce oko 4.5 kg, sto nije preporucljivo za mene da idem na prirodni jer sam prvorotkinja. Ma vidjecemo. javi sta su tebi rekli za porod u vodi [sm=smiley1.gif], i naravno sretno [sm=smiley36.gif] Evo i ja danas bila. Gužva dabogsačuva. Bila doktorica Aida. Radili mi ctg (27. sam sedmica), uzela mi je vaginalne briseve. Pitala je ja za porod u vodi i još jedna cura prije mene. Uglavnom, može - trebaš uraditi nalaze na: hepatitis C i B, HIv, klamidiju. Ta klamidija mislim da je preko ovog brisa što mi je danas uradila. To ti je sva filozofija, znači nije tako komplikovano. Naravno, porod mora krenuti prirodno i bez nekih zapinjanja i komplikacija. Ne boj se za to što je najpredniji, i meni je beba za 2 sedmice duža i obim glave veći, onda ispada i kilaža veća, ali niko ne spominje carski, srećom. Šta će ti da te režu i patiš se gore u bolnici danima, bit će to sve kako treba prirodno. Ja navijam da dođem do te kade jer budeš sama, babica uz tebe i muž ako želi, niko oko tebe ne vrišti, paniči i slično:)
|
|
|
|