idana_85 -> RE: Kupovina stana na kredit (5.5.2015 10:46:53)
|
IZVORNA PORUKA: mimi_2in1 Evo i mi smo u proceduri. iskreno nista nismo uspjeli ustediti samo sa mm-ovom platom, to je ravno fantaziji. sad smo predali u unicredit, i uspjeli smo na 15 godina, hipoteka i to je to. rata jest povelika, skoro moju cijelu platu ce progutati...ali svjesno smo isli na to da sto prije "kutarisemo". ono sto cu reci je da sam duboko razocarana. predali smo za kredit pocetkom mjeseca, nase papire izganjali i sredili u 2 dana, i od tada cekamo na njih. procjenitelj je izasao tek juce, i zbog toga kredit nece biti do kraja mjeseca. to znaci da cemo platiti neke velike kamate na pocetku mjeseca kada ga puste. iskreno muka mi je od banaka, procjenitelja, notara i ostalih...ali nuzno su zlo. mm se uzas iznervirao...al ja kazem sta sad...ne mogu pnista da uradim da ih ubrzam. sto je bio do mene uradila sam. nadam se samo da cemo izgurati tih 15 godina...a da ce biti tesko..hoce. no to je rizik koji sam spremna prihvatiti, koju moramo prihvatiti, drgog nacina nemamo. u jednom trenu ako uspijemo prodati neku zemlju koju imamo, planirali smo uplatiti da smanjimo broj godina. no onda kad smo skontali, odlucili smo da necemo. to sve ode na kamate. koliko god da godina smanjis njima ostaju njihove kamate iste. e ne dam..radije cu ostaiti te pare, da imam za ne daj boze ako ostanemo bez posla... i to je to. vidjet cemo dokle ce se razvuci sve ovo.. Znam kako ti je, moj suprug je bio vjerni klijent Unicredit banke. Dok nismo krenuli ganjati kredit za stan. Tako su ispali fuj,ali fuj. Sa zadovoljstvom smo otisli i on im rekao molim vas izvucite mi sva dugovanja koja imam zelim da ih zatvorim, ona mu izvukla kad je rekao i potvrdu da zatvarm racun pozelenila je. Hb pa smo ih se rijesili :( Svima savjetujem koji kupuju stan da sve banke,cak i vise poslovnica iste banke obidju i uzmu ponude, necete vjerovati koliko se razlikuju. Jos ako mozete kod nekoga u banci sa preporukom otici, mogu oni pregovarati oko uslova kredita,to nije fiksno.... Sretno svima drzim vam fige. Mi vec pola godine uzivamo u svom stanu :D
|
|
|
|