malena27 RR
|
prenos postova sa duple teme: može li mi se tko javiti tko je imao lažnu mj a bio u drugom stanju? ja sam ovaj mj bila sigurna da sam trudna. grudi su mi usred ciklusa bile ko kamen i imala sam bol u vratu i nadlakticama. na kraju dobijem dan ranije i dosta mi je išlo i sad 4. dan staje a inače mi ide po 6-7. tako da neznam postoji li mogućnost da sam trudna ipak jer sam već prežalila ovaj mjesec i isplakala se koljuta godina a onda vidim da neke žene imaju prvih mj krvarenje. kakvo je vaše iskustvo? Ja licno nisma imala takvo iskustvo ali mi je svekrva pricala da je uredno 3 mjeseca dobijala a bila je trudna. Nije ni znala da je trudna nego kada cetvrti mjesec nije dobila otisla kod dr i dr joj potvrdio trudnocu od 4 mjeseca. Meni je prosli mjesec skoro sedam dana bio neki smedi iscjedak i to u vrijeme kad trebam dobit.. Vec sam mislila da sam trudna, inace jos ne planiramo drugu bebu ba mi i nije bilo bas svejedno Poslije tih sedam dana sam dobila normalnu mjesecnicu i trajala je normalno... Tako da vjerujem da moze biti da se ciklus poremetio malo... Inace moja prijateljica je imala mjesecnicu a bila trudna, samo sto je mjesecnica vise bila smeda i nije dugo trajala... meni su u doba ovulacije pojavili se svi neki simptomi a glavni da su mi grudi otežale i nabubrile što se sad smirilo pa sam zato zaključila da je tijelo biće odbacilo plod ali me zanima kad žena ima lažnu m dali je moguće da joj se smire grudi i da onda nakon nje opet se pojavi to s nabujanjem grudi i težinom itd??? inače, primjetila sam da imam temp jučer a krvarim i m mi je kraći. mislim da će završiti danas 4. dan a inače traje po 7. došao mi je iznenada i odma počeo teći bez onih uobičajenih bolova. 20%(recimo,ne sjećam se sad točno kolko no je rečeno)žena bude trudno a da to nikad nisu ni znale,mjesečnicu dobiju na vrijeme. to sam jednom pročitala,neka studija bila. bili mi se onda povukli simptomi te grudi od te lažne mjesečnice pa nakon nje vratili ili bi mi grudi i dalje bile ostale teške da sam trudna?? meni sad jedino u grlu stoji ka hrana ali ja to pripisujem gastritisu i ne računam ka moguću trudnoću. Evo ja sam imala prvi menzis kad sam bila trudna sa starijim. Bilo mi je neobično, manje obilato, a umor me slomio, muka neka nedefinisana, sva ko da nisam 5 dana spavala, ko slomljena. I taj osjećaj sa prestankom krvarenja prestao. Tad sam prvi put posumnjala na T. Prva tri mjeseca nisam imala osim pospanosti niti jedan jedini simptom trudnoće. I znam da je jedna meni bliska osoba čak tri menzisa uredno imala i da je skontala da je trudna tek kad je ušla u 4-ti mjesec! A zna se desiti i to što kažeš da tijelo odbaci ranu T dali ta lažna mj može biti i obilna ili mora biti oskudna jer meni je dva dana jako teklo i sad staje 4. dan a u grlu mi sve stoji. cice mi nisu više teške kao što su bile usred ovog ciklusa. Ah, čuj, iskreno - pojma nemam Kod mene je to bilo slabije krvarenje, a možda može bit i uobičajeno??? Imala sam i ja nekoliko puta + na testu pa otišlo sve sa prvim menzisom, ali tad je bilo vala baš ono obilato Bože sačuvaj! Imala sam ja i spontani jedan al to je grozota od krvarenja. Nije ti ni jedna trudnoća ista tako da koliko god toga pročitaš ili čuješ, kod tebe će biti nešto drugačije! Ako možeš strpi se koji dan pa uradi test, onaj najjeftiniji biće sasvim dovoljan, + je + a i tako svi rade ne isti princip samo im je pakovanje više ili manje 'fensi' A ti , jesi 'za' ili 'protiv'? Sretno ti u svakom slučaju! ja sam za ali imamo prob sa zatrudnjivanjem, spermiogram je loš i sad smo se zato obratili bioenergičaru i po prvi puta u životu sam bila sigurna da sam trudna onda mi je došao dan ranije i isplakala sam se ko niko i na kraju mi kažu da sam možda iso trudna i sad sam sva zbunjena i mislim da je ludo praviti test ako si dobila m a opet neznam ni sama. Eh i mene ova tema zanima! Prvi put mislim o tome ali sad kad sam ovo procitala gotovo sam sigurna da je i moja zadnja m bila lazna. Naime evo sta se desilo kod mene: bili smo na moru i ja sam dobila,trajalo mi je samo 2 dana i to skroz slabo i vise je bilo smedje nego crveno(izvinite sto sam detaljna ) Tada sam mislila da je to zbog toga sto sam koristila tampone i kupala se pa sam bila uvjerena da imam neku upalu i da je zbog toga trajalo samo 2 dana(inace mi uvijek traje 5 dana od kojih su prva 3 bas obilna).Iduci mjesec sam saznala da sam trudna i doktoru sam rekla da mi je tog datuma bila zadnja m,i on mi je na osnovu tog datuma izracunao termin,medjutim moja beba je uvijek naprednija kad odemo na kontrolu od trenutne nedelje trudnoce. Je li moguce da je i kod mene tada bila lazna m? Iduci mjesec,kad sam trebala dobiti,boljele su me grudi uzasno( ali to nije bilo nista neobicno jer mi se i prije to znalo desavati kad trebam dobiti) i samo sam malo prokrvarila,par kapljica.Sjecam se da sam mislila da sam dobila sve dok nisam vidjela da je to bila lazna uzbuna i tek onda sam otisla doktoru. Ja sam čula da je za poboljšanje spermiograma dobra piskavica koju sam ja radi poboljšanja laktacije pila, probaj izguglati na tu temu pa vidi da li bi vam odgovarala. Nije ti ludo praviti test ako možeš podnijeti da ti se - pojavi, mada znam da to nije lako, i ja sam plakala nad svojim menzisima i minusima na testu, a o drugim lošim iskustvima da ne govorim. Nekako sam se uvijek tješila da "Bog valjda zna bolje nego ja" i da dođe "sve u svoje vrijeme i na vrijeme". I mi smo se dosta trudili oko ovog drugog, slabe su nam šanse bile, doduše zbog mene al svejedno.... Ja se iskreno nadam da će vam upaliti, ako ne iz prve, bar iz treće! I nikad mi nije bilo jasno kako to da bezbroj žena slučajno usput 'zakači' , a toliko je žena na drugoj strani koje se polomiše žive Ja koliko znam, sitno krvarenje se zna pojaviti kad se oplođena jajna stanica ugnježđuje u stijenke materice, možda je bilo to??? ja sam 2 dana jako krvarila čistu krv i onda evo danas 4 dan mi skroz malo ide,mislim da će do sutra stati. to je malo čudno za moj ciklus od 7 dana. neznam a i imam temp malu.da li je to normalno da imam temp za m?? čini mi se da me opet počinje boliti vrat a i grudi . neznam, moram viditi još malo, koji dan. ja sam kad sam bila zatrudnila imala za vrijeme očekivcane menstruacije blagi smeđkasti iscjedak, koji je trajao jedva 2 dana i kad je prestao, uradila sam test i bio je pozitivan tako da možemo sad razglabati jeli to lažna ili prava menstruacija, ništa ne možeš znati dok ne uradiš test mada ako ti normalno ide, onda je najvjerovatnije regularna menstruacija (u slučaju biohemijske trudnoće, tj kad tijelo odmah odbaci plod zakasni, pa onmda bude jako obilna menstruacija) po svemu što si pislal ja bih rekla da imaš normalnu menstruaciju, jer ovi simptomi ostli ti apsolutno ništa ne govore Ne mora svaka menstruacija trajati isti broj dana, a vjerojatno ti je kraća i zato jer je kao što kažeš ispočetka bila obilna. Tzv lažne menstruacije uglavnom su puno oskudnije i traju tek dan, dva, dakle to se i nem ože nazvat menstruacijom.Uvijek postoje iznimke, ali to je rijetkost. Bole te grudi i vrat jer razmišljaš o simptomoima. Kad počme ciklus mislimo o ovulaciji, kad prođe ovulacija mislimo o trudnoći, zato kad dođe previše je opterećujuće razmišljati da li je lažna. Neki se ljute kad se kaže da se treba opustiti, ali sa ovoliko opterećenja oko svakog simptoma ne čini se ništa dobro ni svom tijelu ni psihi.