Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
a jel istina da moze ta neka sekundarna infekcija biti - da vakcinisano dijete prenese bolest npr.roditeljima? jer ni ja ni MM nismo preboljeli nijednu tu djeciju bolest,a planiramo opet sad bebicu pa me malo i to prpa?
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
a jel istina da moze ta neka sekundarna infekcija biti - da vakcinisano dijete prenese bolest npr.roditeljima? jer ni ja ni MM nismo preboljeli nijednu tu djeciju bolest,a planiramo opet sad bebicu pa me malo i to prpa?
Ovo stvarno nisam znala.
Mi imamo 26 mjeseci i jos nismo primili ovu vakcinu. Nadam se da cemo ici uskoro, cim zavrsimo napokon sve kod neuropedijatra.
Ovih dana se bas mislim kad je odvesti na ovu vakcinu,MM kaze da jos malo 2-3 mjeseca kasnimo a ja ni sama ne znam... ...i pored svega na FB procitam u grupi jednog oboljelog djecaka da je poslije ove vakcine prestao privati,smrsao,promijenio se i dijagnosticiran mu autizam!
Da se i ja javim. mi imamo ve c19,5 mjeseci, a jos nismo primili ni onu vakcinu koja se dobije sa godinu dana. Prvo smo namjerno kasnili, a onda ili je selmicak bila prehladjena ili njena pedijatrica nije bila tu. Nadam se da nije strasno sto je jos nismo primili, nekako mi joj se i ne daje. Znaci kasnimo sa onom sa godinu i onom sa 18 mjeseci. Nisam sigurna smijemo li jos cekat?
Ima li jos neko da je ovo preskocio?
imamo mi, J. ima 17 mjeseci i preskocili smo onu sa godinu dana,isto tako otezali namjerno sada nahladeni,al sam pitala pedijatricu prosle sedmice da li je to problem rekla je da nije ali da razmak izmedu te dvije boce mora biti 2mj, znaci ona sa 13 i 18 mj. se moze primiti sve dok nije dijete napunilo 2 god. ali se mora voditi racuna o ovom razmaku (uh nadam se da nisam zakomplikovala )
imamo mi, J. ima 17 mjeseci i preskocili smo onu sa godinu dana,isto tako otezali namjerno sada nahladeni,al sam pitala pedijatricu prosle sedmice da li je to problem rekla je da nije ali da razmak izmedu te dvije boce mora biti 2mj, znaci ona sa 13 i 18 mj. se moze primiti sve dok nije dijete napunilo 2 god. ali se mora voditi racuna o ovom razmaku (uh nadam se da nisam zakomplikovala )
Nisi, hvala ti, uh mi onda moramo pod hitno na vakcinu..... Napunit cemo te dvije godine, a necemo stic... Usput, zna li neko kakve su sve nuspojave ovih vakcina? Leona81 i vi ste nesto kasnile, jeste li ih ikad primile?
Ovih dana se bas mislim kad je odvesti na ovu vakcinu,MM kaze da jos malo 2-3 mjeseca kasnimo a ja ni sama ne znam... ...i pored svega na FB procitam u grupi jednog oboljelog djecaka da je poslije ove vakcine prestao privati,smrsao,promijenio se i dijagnosticiran mu autizam!
i ja sam to jednom negdje pročitala pa sam onda jednom negdje pročitala da autizam ima veze sa ishranom (unošenjem nekih namirnica za koje je taj organizam netolerantan, tako nekkoa, ne mogu se sjetiti) pa što više čitam, više sam nesigurna šta je bolje, ali opet je prevagnulo za vakcinu tj smatram da ima više posljedica od nevakcinisanja, nego od vakcinisanja curu sma na foru prošle srijede odvela na vakcinu mpr (naveče smo samo skontali hajmo je sutra voditi) zasad nema nikakvih reakcija 88cura nije skontala ni da je dobila vakcinu ) i nadam se da ih neće ni biti
ma vjestice u pravu si potpuno i za ove ostale sam isto odlucila - prevagnulo, pogotovo jer ih je primala bas u vrijeme kad su one bebe umrle, al eto reko da se raspitam i za ovu. Znaci nikakvih simptoma ni ture? (posto moja je poslije svake-osim prve imala turu)
Nisi, hvala ti, uh mi onda moramo pod hitno na vakcinu..... Napunit cemo te dvije godine, a necemo stic... Usput, zna li neko kakve su sve nuspojave ovih vakcina? Leona81 i vi ste nesto kasnile, jeste li ih ikad primile?
MMR necemo primiti aBd nikad, a nismo primili ni onu sa 18 mjeseci i ne znamo jos da li cemo. mislim da ne.
Danas 10. dan kako je primila MMR dobila turu...sad, krenula je u vrtić ima 3 dana, nisam sigurna je li tura od vakcine ili od virusa...al ne kašlje, ne slini joj nosić...a od kako je primila bocu malo je nervoznija nego inače...
Koliko traju ture kad je uzrok vakcina?
draga ja ipak mislim da je to od vrtica,moja Noa je fasovala trodnevni virus u ovom ''kriznom''razdoblju nakon vakcine..
ja sam vam pisala ranije sta je bilo kod nas sa MRP vakcinom... tu reakciju sam prijavila u dom zdravlja koji su opet prijavili u ministarstvo zdravstva i nakon izvjesnog vremena dobila sam "nalaz"sa komisije iz Sarajeva da dijete obradi neuropedijatar da se tacno razgranici da konvulzije nisu bile zbog nekog neuroloskog problema ili febrilne konvulzije a febrilnost je bila od vakcine... elem proslo je 6 mjeseci,moje dijete je zdravo,pravo hvala Bogu bez konvulzija,sad radimo sve nalaze ko za sistematski jer se spremamo za vakcinu od 18 mj. a njoj je 23.mj nalazi su svi ok,radili smo i EEG i treba nam konacan nalaz neuropedijatra... ali ova vakcina sa 18 mj je hib i polio...hib se mora do 2god primiti ali posto je to treva doza nije toliko ni bitna tako da cemo je preskociti a polio moze do 5 god. tako da i pored urednih nalaza malo cemo jos sacekati jer joj nicu petice al nemislim cekati do 5 god. MRP nece vise nikada dobiti a ovo ostalo je ok... i sto je jos bitnije nije nista neuroloski nego je bila reakcija na vakcinu.
i da posto je imala problem sa "zivom "vakcinom kad budemo primali polio sluzbeno ce traziti da se nabavi "mrtva" i da i to obavimo sa hajrom i hairli
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.