mia14 -> RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis) (30.3.2010 15:46:10)
|
Ćao svima, iako već duže vrijeme čitam redovno ''Ringeraju'', nemam običaj da ostavljam komentare na forumima. Ipak, danas sam jako ljuta i željela bih podijeliti svoje mišljenje s ostalima. Naime riječ je o vakcinaciji beba..........i kao i sve ostalo u ovoj državi nikom nije čudno što vakcina u DZ nema! Riječ je konkretno o DZ Tuzla i vjerujem da su ovih dana hiljade roditelja ''poljubili vrata'' DZ i vratili se kući bijesni. Vakcinacija je zakonski propisana i svaki roditelj je dužan da dijete redovno dovede na vakcinu, ali NEKO nije zakonski dužan da nabavi vakcine na vrijeme ili još gore, ako je to bila obaveza Sarajeva (kao što se konkretno sad ''vade'' u Tuzli), zašto neko odgovoran u Tz iz Ministarstva zdravlja TK nije objavio u medijima da vakcina nema pa da barem roditelji ne uzimaju slobodan dan na poslu (što btw nije lako danas) i ne mrcvare bebe s dolaskom u DZ?! Ne znam kakva su iskustva ostalih, ali meni je danas pukao film od našeg zdravstva. I što je još gore, svjesna sam da ništa ne možemo promjeniti. Najiskrenije, voljela bih da se DZ svi zatvore i ukinu, a privatne klinike nek zarađuju na nama i našim mukama. Kad razmislim, zaslužili smo to jer godinama plaćamo zdravstvu, a oni ni osnovne stvari ne mogu obezbjediti pa makar našim mališanima![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
|
|
|
|