juli2012 -> RE: Manjak zeljeza u trudnoći (14.11.2012 10:48:56)
|
IZVORNA PORUKA: vila_7 evo i mene sa novim nalazima! Znaci za 1 mjesec i 10 dana uspjela sam popraviti zeljezo sa 5 na 27 !!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Mislim da ce mi dr.biti sokiran! [sm=smiley36.gif] - pogotovo jer je rekao da cu djaba vaditi jer se ne moze tako brzo popraviti pa da se bezveze ne sekiram Evo sta sam ja koristila pa mozda isto nekom pomogne: -Heferol kapsule - najcesce 2 ali sam nekad i samo po 1-s tim da prvu popijem i poslije par mandarina pojedem (zbog C vitamina), a drugu popijem sa sokom od cvekle -znaci i taj sok od cvekle-pa mogu reci bas skoro svaki dan - znala sam nekad preskociti ali rijetko (cvekla,mrkva,jabuka,limun) -prvih 15 dana-sok od koprive (kasnije ga nisam imala) -kiseli kupus E sad, iskreno , ja opet najvise vjerujem da mi je pomogao ovaj sok od cvekle,ali sta god da je drago mi je.....sad cu smanjiti tablete na samo 1 zbog probave, ali i dalje cu se truditi ovaj sok piti bar svaki drugi dan.... Ma bas mi je eto drago-ja jos samo kontala ma da je bar ostao na 5-samo da ne ide nize,kad ono 27!!![sm=smiley1.gif] wooow pa ti si super [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] baš mi je drago kod mene ništa....poslije totheme i to udarne doze željezo sa 4,3 na 4,6.....gin nije zadovoljan....ja tražila da mijenjam pa sad pijem ferrumlek 2x1...pa vidjeću P.S. i ja sam pila taj sok od cvekle, mrkve ,jabuke i limuna.....i to 2-3 čaše dnevno a nekad i više [sm=zmeden.gif] kod mene to izgleda ide malo teže
|
|
|
|