Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Tutorijali ili seme za heklanje i pletenje 2.1.2014 12:15:30
canim
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: canim
Vidjeli smo mi slike talenta
A steta sto ne ucite engleske mustre ono tipa kad ti pise ch5, 2sc in next 2 st,skip 1, 3dc in next 4 st, 2hdc in next st a ti se zadas s iglom i radis, bez video projekcije neopisiv dozivljaj, pa kontas poslije jesi li svako slovo i broj potrefila
Ma mi te mustra upravo tako i čitamo sad. Nisi ti mene razumjela mi smo ti se same napametile. Nego nas patriotska sramota što kad razgovaramo i jedna drugoj objašnjavamo koristimo izraze slip stich, single stich, doble croshet, treble jer ne znamo ove naše jezičke izraze. Kad nam učiteljica kaže lančić i stubić mi gotove, nemamo pojma o čemu govori
RE: Tutorijali ili seme za heklanje i pletenje 7.1.2014 8:55:00
eminesqu
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Vidjeli smo mi slike talenta
A steta sto ne ucite engleske mustre ono tipa kad ti pise ch5, 2sc in next 2 st,skip 1, 3dc in next 4 st, 2hdc in next st a ti se zadas s iglom i radis, bez video projekcije neopisiv dozivljaj, pa kontas poslije jesi li svako slovo i broj potrefila
Ma mi te mustra upravo tako i čitamo sad. Nisi ti mene razumjela mi smo ti se same napametile. Nego nas patriotska sramota što kad razgovaramo i jedna drugoj objašnjavamo koristimo izraze slip stich, single stich, doble croshet, treble jer ne znamo ove naše jezičke izraze. Kad nam učiteljica kaže lančić i stubić mi gotove, nemamo pojma o čemu govori
Ni ja ne znam na nasem
Hahaha... ovo je i moja boljka. :) Kad pročitam negdje stubić, dupli stubić i to pravo mi je
RE: Tutorijali ili seme za heklanje i pletenje 17.3.2014 10:38:30
Vanesa2213
Hej dragi moji, evo prvi put se javljam pa ves želim sve lijepo pozdraviti!!!
Početnik sam u heklanju pa bih molila pomoć!!!
Počela sam heklati stolnjak (mali) pa me zanima budući da se prvo nahekla krug, a onda se nastavi heklati jedna polovica, znači treba heklati do pola pa se vratiti i tako dalje...smijem li stolnjak okretati svaki put kad dođem do kraja ili postoji neka tehnika kako heklati bez okretanja?
Nadam se da me shvaćate jer stvarno sam početnik, a nemam nikoga pokraj sebe da mi objasni!!!
RE: Tutorijali ili seme za heklanje i pletenje 17.3.2014 11:06:18
canim
Pa ako ne ides puni krug onda ni nemozes nastaviti sa istom stranom, ako ides do polovice kruga i vracas se nazad naravno da ces heklati suprotnom stranom jer nemozes ici nazad istom.
Ima tu jos puno toga ali mislim da je ovo i previse za sada. Nadam se da ce jos neko postaviti pa onda mozemo postavljati za odredene odjevne predmete ili ono sto nas zanima. Sretno
uh mila - super linkovi, ali ja ti ništa ne radim po njihovim opisima bodova, a još manje od svega toga ne držim iglu poput amerikanki, i to iz prostog razloga što bi mi za kapicu trebala 3 dana
RE: Tutorijali ili seme za heklanje i pletenje 22.9.2014 14:37:50
gagala
heklanej i pletenja naučila sa 7 godina, šivanje sa 10, praviti nakit naučila sa 30, šeme za heklanje pravim i sama, a inače inspitacija - jedan jedini google search "free crochet diagram"
RE: Tutorijali ili seme za heklanje i pletenje 23.9.2016 11:14:53
rina79
Ja sam uz ovu stranicu http://pletenje.ba/ naučila plesti. Dosta mi je pomogla u samom početku, a na njoj ima jako puno zanimljivih mustri koje su dosta dobro objašnjene, a uz koje ima i video.