lely -> RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic (2.10.2009 13:13:40)
|
IZVORNA PORUKA: bebano IZVORNA PORUKA: lely Evo i mene ovdje...[sm=smiley13.gif] Vec 3-4 dana mojoj dusici curi nosic,a od juce je poceo i da kaslje....[sm=smiley13.gif] Kada spava cujem kako hropti,jer vjerovatno ima slajma,ali i kasalj je onako "sazreo" (nadam se da znate na sta mislim)...Nema turu,pa ga nism ni vodila perijatru,sve mislim to je prehladica i proci ce,veseo je i razigran,do duse ne kaslje puno...ali sve mislim mozda grijesim sto ga ne vodim dr.,a opet zao mi da mu dajem lijekove i mislim da ce se organizam sam izborizi sa ovom prehladom ili virusom ne znam vise ni sta je ovo... Dajem mu caj sa medom i vforsiram da unese vise vitamina nego inace,kroz voce i povrce...joj nadam se da ce ovo proci bez dr. Zelim svim dusicama da ih vise popusti ovaj dosadni virus i da sve to sto prije prodje...[sm=smiley1.gif] Draga Lely ni ja svog sincica nisam vodila kod pedijatrice bas zbog toga jer nije imao temp i bio je veseo, igrao se. Jedino je povremeno bio jako nervozan jer ga je zacepljen nosic izludjivao. Moram ti reci da je kod nas sve proslo za dan i po, hB a ja sam mu upravo tako kao ti davala sto vise voca, prirodnih sokova, mlijeka sa puterom i medom. Mislim da je sve to imalo udjela u tome da brzo ozdravi. Nisam ga forsirala da previse jede kada mu se nije jelo, ali mi je bilo bitno da pije puno tekucine. Ja sam njemu recimo rendala mrkvu, cveklu i jabuku i u to stavim kasiciku meda. To je super zdravo. Onda sam mu karamelizirala secer, ali sve u malim kolicinama, otprilike ovako kao sto je Doraa napisala. To je dobro za pluca i kasalj. Ja mu nisam htjela davati nista za iskasljavanje, jer je on mali i ne zna kako iskasljati pa nisam htjela da se stvara jos veci slajm. Nadam se da ce i tvom sincicu kasalj brzo proci i da cete izbjeci bilo kakav lijek. Moj maleni je stariji od tvog,ima 25mj i vec je veliki pa zna iskasljati slajm i to mu puno pomaze.Sjecam se kad je bio manji kako se nocu budio svako 10-15 min jer nije mogao da dise.Sada je to puno bolje,ne budi se,a ja sam mu stavila malo veci jastuk pod glavu. Evo danas vidim da je kasalj skoro pa prosao,ali nosic i dalje slinki...Pije dosta caja sa medom,do duse samo mu ujutro dam sa medom,a kasnije secerim,jer bojim se da mu nece biti previse da mu u svaki caj stavim med.Jos mu dajem sok od drjenjka,od voca hoce grozdje i jabuke,ali ja njemu ne rendam jer tako nece nikako.Jede dovoljno,bar sam ja zadovoljna. Ma bice to dobro aBd,mislim da je samo u pitanju prehladica... Hvala ti draga na tako divnom postu...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|