amy09 -> RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic (13.3.2011 10:07:25)
|
IZVORNA PORUKA: taurus IZVORNA PORUKA: amy09 naime mi imamo onu najgoru hinjsku temperaturu 37,8...probali smo sa apracetamolom nista,dokktor nam je dao 5 ljekova/antibjotika...reko je 2 rezervana vise neznam ni sta mi je sve oispricao zna li ko za sta je sve LORATADIN ALKALOID OSPEN 750,PHOLCODIN,FEBRICET,IBUPROFEN...ZA STA je sve poojedinacno da mi neko kaze,kod nas je kasalj,nos curi,temperatura.malaksalost...molim vas da mi neko objasni ja ovo bas nista ne kontam,cak ni ova upustva ospen-antibiotik iz skupine penicilina pholcodin-antitusik (lijek protiv kašlja) febricet-paracetamol po sastavu dakle antipiretik (za skidanje temperature) i analgetik ibuprofen- analgetik, antipiretik loratadin-antihistaminik (protiv alergije) u svemu ovome najvažnije je da daješ ospen i to redovno do kraja terapije koja bi trebala trajati minimalno 5 dana temeperaturu skidaš sa paracetamolom i jedino ako prelazi 38,5 uključuješ i ibuprofen, a do tada nema potrebe za njim, čim tura prestane isključi i paracetamol pholcodin daješ za suhi kašalj i trebao bi pokazati razultate već za 3 dana jer se radi o lijeku koji djeluje na centar za kašalj u mozgu i važno je da se radi isključivo o suhom kašlju, dovoljno je da terapija traje 5 dana loratadin si dobila vjerovatno jer dr.. nije siguran da li se radi o alergijskom kašlju, ali ako pholcodin pomogne u roku od 3 dana nema potrebe da uključuješ loratadin, jedino ako se kašalj nastavi onda daješ po jednu kašikicu loratadina obično 10-ak dana DALA SAM joj jednom Ibrufen i tolika groznica je ufatila kad sam uslča da je vidim ja sam se ziva prepala sva se trese ija prestala joj davat,sutra idemo doktoru na kontrolu pa cemo vidjet sta dalje vec 4 dan konstantno ima temperaturu varira najgora ona 37,8.38,5 danas je ko bolja ovo mi se nikad desilo nije ovoliko dana...bas panja i ja i ona smo smorene...vala na objasnjenju draga moja punoo
|
|
|
|