lekica83 -> RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod bebe do 2g (30.11.2010 12:43:32)
|
IZVORNA PORUKA: magnolija* Moja bebica, stara 20 dana, ima zacepljen nosic vec drugi put od kako se rodila. Kazu da je to i dalje čiščenje jer se nagutala plodne vode u stomaku. Sekret joj nije mokar već ima male slince, ali bijele, nisu oni zeleni, kao kod prehlade kad sazriju, vec bas bijeli. tako da se malo patimo tokom dojenja, ja i mm joj izvlacimo pumpicom sekret, ali tek kad se spusti dosta nisko u nosicu, nekad je uspjesno nekad ne. Cesto joj uspijem sa vrhom pelene izvaditi slinčić, pa joj bude malo lakse. Propisivali su joj prvo kapi aqua maris baby, pa onda sunce moje malo, koje je navodno bolje radi fiziol. otopine u sebi. E sad ne mogu biti pametna jel prehlada ili ipak to čiščenje? Vidim da nema šlajima, ima apetit normalan. Iako je tesko bebici cistiti nosic to trebas raditi cesto, kad god ima slinica,jer ona ne zna disati na usta. Vjerovatno se samo nosic cisti. Kad je Lana bila mala pomogao nam je caj od korijena sljeza, napravis prema upustvu ali samo malo, u fildjan i stavi to u opranu pumpicu od starih kapi, onih u spreju, i onda naspricas u nosic, sacekas malo i onda pumpicom izvuces. Sljez kao i fizioloske otopine se ne bi trebale koristiti vise od 6-7 dana. Aqua maris moze se koristiti duze, nama nisu one pomagale, ali onako smo ih koristili izmedju cisto da bi ovlazili nosic jer sad je sezona grijanja.. Pusa za drugaricu
|
|
|
|