mamy Sabina -> RE: Vaše mišljenje o GAK-u u Vašem gradu (30.9.2008 21:25:40)
|
mi nemamo GAK u našem gradu,postoji ginekološki odjel koji je dio regionalnog medicinskog centra,,Safet Muić" Moje iskustvo,a popriličito je, relativno je pozitivno. Imaju titulu bolnica prijatelj majke i djeteta,za šta realno nemaju uslove. Na istom spratu,soba do sobe leže i porodilje i žene koje čuvaju trudnoću tzv,,patološke trudnoće.Ti ležiš ,nesmiješ se ustajati ,a po hodniku se od bolova previja porodilja.Druga stvar,tu su i žene koje su tek izgubile bebe,a u sobama do njih leže mame sa svojim bebicama koje plaču,to boli. Na kraju tog istog hodnika su tri sobe sa ginekološkim slučajevima,od onih najgorih ne daj Bože,pa nadalje.Sve te žene koriste dvije tuš kabine i dva wc-a. Premalo na nekih 10-ak soba.Toliko o tehničkim detaljima,sada ono pozitivno a to su divni ljudi koji tamo rade.Ja se nikada neću moći dovoljno zahvaliti predivnim sestrama:Neli,Aidi,Dunji,Šemsi,Tidži,Eldini,Emiri bojim se da koga ne izostavim.Naravno kao i svugdje imaju i oni jednu koja nije drska i bezobrazna već krajnje nezainteresovana.Divnim doktorima Senadu Sariću,Hasanu Redžiću,Elmi Šetka,ALmi Vila-Humačkić.Doktore koje nisam nabrojala po meni nisu ni vrijedni spomena,naročito jedan,kojeg nevolim ni vidjeti. I hvala divnim čistačicama. Eto ,to je moje mišljenje.Neko će možda pomisliti da je subjektivno,al ja stvari kod nas vidim tako
|
|
|
|