RE: Internet (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Tehnika

Poruka

mamma mumi -> RE: Internet (27.2.2011 15:13:59)

Sta to znaci Visnja, da ce biti flat? Laik sorry,moze li objasnjenje. Hvala

w.pooh -> RE: Internet (27.2.2011 15:16:20)

Za ove koje imaju BHTelecom ADSL: Koja je to fer osnova od 1.marta tj. koliko ćemo moći trošiti?

Hannan -> RE: Internet (27.2.2011 16:20:48)

Flat je neograniceno koristenje na fer osnovi, a fer osnova je 50% od teoretski  moguceg, e sad ona zavisi od brzine neta.
Npr. ako imas brzinu od 1Mb/s dnevno teoretski mozes skinuti 11giga, tj na fer osnovi 5,5giga.

aida80 -> RE: Internet (2.3.2011 17:21:28)

ono sto sam ja primijetila jeste da rr jako puno skida MB-a, a druge stranice koje koristim ne skidaju toliko.

milenium -> RE: Internet (28.9.2011 21:36:34)

zna li itko kakav se to novi fb sprema ,na što će to ličiti i kako će izgledati.puno priča kruži. zna li itko išta o tome malo određenije?

leona81 -> RE: Internet (28.9.2011 22:43:04)

http://www.facebook.com/about/timeline

Anoniman -> RE: Internet (2.10.2011 12:07:21)

jel moguce ikako povratiti izbrisanu poruku sa fb[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ne znam sta bi uradila samo da je povrtaim postoji li nade znali  iko ista

HNF -> RE: Internet (2.10.2011 13:08:53)

Moze li mi neko ikako pomoci. Kupila sam web cameru za racunar, PHILIPS SPZ2000, ali nikako je ne mogu instalirati ili sta vec. Kada se ukljucim na msn, moji prijatelji uopste ne vide da ja imam kameru ili da je ona ukljucena, a kod mene je sve upaljeno. Nemam pojma sta da radim, jel trebam nesto skinuti, neki program sa interneta ili sta vec?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

mamabb -> RE: Internet (27.1.2012 11:49:07)

Zanima me da li neko od vas koristi online pohranjivanje slika? Kako i gdje? Koliko je to sigurno?
Imam mnooogoo slika a neću sad sve izrađivati CD, USB trebalo bi mi tona da sve smjestim a opet mi nije sigurno od brisanja,gubljenja i uništenja a zauzimaju mi velik prostor na računaru

Valjda je pitanje na mjestu i pravoj temi.

Blue rose RR -> RE: Internet (27.1.2012 12:02:55)

Ja znam za Picas-ov on line album - međutim nisam za ovakav vid on line pohranjivanja, šta ja znam ko ih može hakovatii skinuti.

Ja imam 40 GB fotografija i sve su stale na DVD-e, od prilike 10-tak njih mi treba da napržim, ali i pored toga ih čuvam kući na računaru, na poslu i plus još na svom externom :)

mamabb -> RE: Internet (27.1.2012 12:26:09)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Ja znam za Picas-ov on line album - međutim nisam za ovakav vid on line pohranjivanja, šta ja znam ko ih može hakovatii skinuti.

Ja imam 40 GB fotografija i sve su stale na DVD-e, od prilike 10-tak njih mi treba da napržim, ali i pored toga ih čuvam kući na računaru, na poslu i plus još na svom externom :)

Hvala BR na odgovoru. Mene isto brine al reko da vidim koristi li ko i kakva su iskustva.

Blue rose RR -> RE: Internet (27.1.2012 12:28:26)

Ljudi koriste, mada mi je sigurnije da stoje blizu mene.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ilhana RR -> RE: Internet (27.1.2012 15:51:56)

IZVORNA PORUKA: mamabb

Zanima me da li neko od vas koristi online pohranjivanje slika? Kako i gdje? Koliko je to sigurno?
Imam mnooogoo slika a neću sad sve izrađivati CD, USB trebalo bi mi tona da sve smjestim a opet mi nije sigurno od brisanja,gubljenja i uništenja a zauzimaju mi velik prostor na računaru

Valjda je pitanje na mjestu i pravoj temi.

Slazem se BR...

Najbolji nacin vam je da kupite jedan harddisk na koji ce te samo slike stavljati, tako mi radimo =) Slike i snimke na njega prebacivamo :)

dubravka01 -> RE: Internet (23.3.2012 20:12:05)

Evo i mene internet laika s pitanjem...

Plaćam račun za internet po ugovoru za ugovoreni paket, već pet godina NIKAD nismo prešli limit downloada ilislično...prije tri dana dobijem račun za internet uvećan za 8KM i danas pitam tetu zašto plaćam 8KM više, kaže ona prekoračili ste limit, mislim se znam da nisam, kažem gdje mogu provjeriti to sto govorite bla bla tu me ona iznervira i elem (nije mi za 8KM al' sad mi nakon razgovor s dotičnom i je)
Uglavnom ukupni saobracaj d/u za
dec/11 bio je 7.952,21 MB
za jan/12 - 4.131,06MB
za feb/12 - 6.999,88MB
i sad za mart (koji su več obračunali [sm=zmeden.gif]) - 6.767,43MB
Računi za dec,jan, i feb su isti iznos ( iz ugovora) dok je račun za mart kazem veći za tih 8KM??
Zna li netko kako i po čemu oni vrše obračun??
Meni ovo nema logike ili mozda ima [sm=zmeden.gif]

Visnja RR -> RE: Internet (23.3.2012 20:26:09)

kod kojeg operatera
zar uopste postoji limit?

mo girl -> RE: Internet (23.3.2012 20:47:02)

ja sam na adsl eronet i oni 1 gigu prekoracenja naplacuju 10km.meni se par puta desilo da provjeravam promet i pise mi da je neko cjelu noc bio na internetu i to mi oni sve obracunaju i ja se isla buniti jer samo ja koristim internet i nema sanse da je neko bio po noci.nemozes se sa njima objasnjavat uglavnom ona je meni rekla da je neko bio i tacka.zato sam ja presla na flat a ista mi je cjena ko i dosada kad sam imala 10 giga

Visnja RR -> RE: Internet (23.3.2012 21:00:42)

zasto ne predjete na operatere koji nemaju limit...

mama2009 -> RE: Internet (23.3.2012 21:22:06)

IZVORNA PORUKA: dubravka01

Plaćam račun za internet po ugovoru za ugovoreni paket, već pet godina NIKAD nismo prešli limit downloada ilislično...prije tri dana dobijem račun za internet uvećan za 8KM i danas pitam tetu zašto plaćam 8KM više, kaže ona prekoračili ste limit, mislim se znam da nisam, kažem gdje mogu provjeriti to sto govorite bla bla tu me ona iznervira i elem (nije mi za 8KM al' sad mi nakon razgovor s dotičnom i je)
za jan/12 - 4.131,06MB
za feb/12 - 6.999,88MB
i sad za mart (koji su več obračunali [sm=zmeden.gif] ) - 6.767,43MB
Računi za dec,jan, i feb su isti iznos ( iz ugovora) dok je račun za mart kazem veći za tih 8KM??

nema logike nikako, veci promet si imala u decembru, koji ti je operater i koji paket

dubravka01 -> RE: Internet (24.3.2012 11:09:59)

Operater EuroProNET paket mislim da se zove Start (onaj od 15KM) kablovski internet,uglavnom, nista ja ne mogu mijenjati jer nije ni ugovor na moje ime niti imam BHTelekom priključak mahhh ukratko postanarska priča ...

Nego znači da imam osnova otići do ureda da se "žalim"? jer fakat ZNAM da ništa nisam downloadala prošli mjesec...

Hvala vam svima [sm=rozica.gif]

mama2009 -> RE: Internet (24.3.2012 20:20:37)

IZVORNA PORUKA: mama2009

za jan/12 - 4.131,06MB
za feb/12 - 6.999,88MB
i sad za mart (koji su več obračunali [sm=zmeden.gif] ) - 6.767,43MB

nema logike nikako, veci promet si imala u decembru, koji ti je operater i koji paket

Operater EuroProNET paket mislim da se zove Start (onaj od 15KM) kablovski internet,uglavnom, nista ja ne mogu mijenjati jer nije ni ugovor na moje ime niti imam BHTelekom priključak mahhh ukratko postanarska priča ...

Nego znači da imam osnova otići do ureda da se "žalim"? jer fakat ZNAM da ništa nisam downloadala prošli mjesec...

Hvala vam svima

ovako po tvojoj evidenciji svaki put  osim januara si prekoracila dozvoljeni limit, jer tvoj paket je:

Brzina pristupa download 1024 kbps Brzina pristupa upload 256 kbps Transfer limit download 6GB Transfer limit upload neograničeno 1 e-mail adrese 200MB Uključeno u cijenu Mjesečna pretplata 15 KM Mjesečni najam modema 7,02 KM

Promet iznad predviđenog obračunavat će se po cijeni od 1KM za 100MB. Promet koji se obračunava bit će zaokruživan na 100 MB!

ti si prekoracila nekih 600 MB jer je 1024 MB je 1 GB tako da ti je trebalo naknadno naplatiti 6KM, a ne 8...

sto se tice zaljenja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nisam pametna, jer ne znam mogu li ti retroaktivno naplatiti za prethodne mjesece

dubravka01 -> RE: Internet (26.3.2012 11:04:21)

mama2009 hvala ti na pojašnjenju...iako mi nije jasno nikako kako sam "potrošila" onda tih 6GB iz paketa kad ništa ne downloadujem [sm=zmeden.gif]
I ovo što kažeš da smo svaki put prekoračlili, osim januara, ne razumijem zašto to ranije ne obračunaše i za te prehodne mjesece??
I ovaj modem od 7,02 uredno se pojavljuje na računu s tim da je isti već otplaćen i o davno, jednom sam pitala za to i ova mi teta kaze "mora" ta stavka u računu biti, iako ga ne plaćate...

Mislim da se nešto dešava s ovim EuroproNetom...nisu bili ovakvi ranije.

milenium -> RE: Internet (27.3.2012 3:02:26)

nadam se da će mi netko pomoći.nisam imala timeline jer mi se ne sviđa.i večeras uđem i vidim moj profil u timelineu[sm=zmeden.gif] kako se to dogodilo[sm=zmeden.gif]ja timeline nisam postavljala! kako da ga deaktiviram i da opet imam stari fb[sm=zmeden.gif]ili su to sad svima uveli timeline[sm=zmeden.gif]

ElmaB -> RE: Internet (27.3.2012 6:34:51)

Svima uvode timeline, prije ili kasnije. U početku smo imali mogućnost izbora, a sada oni sami stavljaju. Kod nekih mojih prijatelja se to isto desilo, a kod nekih još uvijek stoji "obični" fb, ali će i njima uskoro biti promijenjen. Iskreno, ni meni se ne sviđa taj novi izgled, nikako se ne mogu snaći.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]