mama2009 -> RE: Internet (24.3.2012 20:20:37)
|
IZVORNA PORUKA: mama2009 IZVORNA PORUKA: dubravka01 Evo i mene internet laika s pitanjem... Plaćam račun za internet po ugovoru za ugovoreni paket, već pet godina NIKAD nismo prešli limit downloada ilislično...prije tri dana dobijem račun za internet uvećan za 8KM i danas pitam tetu zašto plaćam 8KM više, kaže ona prekoračili ste limit, mislim se znam da nisam, kažem gdje mogu provjeriti to sto govorite bla bla tu me ona iznervira i elem (nije mi za 8KM al' sad mi nakon razgovor s dotičnom i je) Uglavnom ukupni saobracaj d/u za dec/11 bio je 7.952,21 MB za jan/12 - 4.131,06MB za feb/12 - 6.999,88MB i sad za mart (koji su več obračunali [sm=zmeden.gif] ) - 6.767,43MB Računi za dec,jan, i feb su isti iznos ( iz ugovora) dok je račun za mart kazem veći za tih 8KM?? Zna li netko kako i po čemu oni vrše obračun?? Meni ovo nema logike ili mozda ima [sm=zmeden.gif] nema logike nikako, veci promet si imala u decembru, koji ti je operater i koji paket IZVORNA PORUKA: dubravka01 Operater EuroProNET paket mislim da se zove Start (onaj od 15KM) kablovski internet,uglavnom, nista ja ne mogu mijenjati jer nije ni ugovor na moje ime niti imam BHTelekom priključak mahhh ukratko postanarska priča ... Nego znači da imam osnova otići do ureda da se "žalim"? jer fakat ZNAM da ništa nisam downloadala prošli mjesec... Hvala vam svima ovako po tvojoj evidenciji svaki put osim januara si prekoracila dozvoljeni limit, jer tvoj paket je: Brzina pristupa download 1024 kbps Brzina pristupa upload 256 kbps Transfer limit download 6GB Transfer limit upload neograničeno 1 e-mail adrese 200MB Uključeno u cijenu Mjesečna pretplata 15 KM Mjesečni najam modema 7,02 KM Promet iznad predviđenog obračunavat će se po cijeni od 1KM za 100MB. Promet koji se obračunava bit će zaokruživan na 100 MB! ti si prekoracila nekih 600 MB jer je 1024 MB je 1 GB tako da ti je trebalo naknadno naplatiti 6KM, a ne 8... sto se tice zaljenja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nisam pametna, jer ne znam mogu li ti retroaktivno naplatiti za prethodne mjesece
|
|
|
|