RE: EU ukida termine mama i tata?! (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Hannica -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:15:38)

IZVORNA PORUKA: chantal

"Roditelju 1,gdje je roditelj 2?" [sm=smiley29.gif] [sm=sad.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Upravo o ovome razmisljam.kako ce djeca dozivati roditelje...roditeljuuuuuuu.[sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:18:00)

Aman zaman cuj roditelj 1,i 2[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

ovo se blizi smak svijeta....sve puklo

bananica -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:22:46)

IZVORNA PORUKA: salmy

Aman zaman cuj roditelj 1,i 2[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Anoniman -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:23:10)

Ovo je najbolja opcija za Riki Martina ako se nekad odluci da preseli u EU...posto se ne zna da li je mama ili tata...on je definitivno roditelj1[sm=jezicek.gif]

jasmin -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:26:20)

Nece to stati na ovome,jer ce biti teska zavrzlama kad se bude odlucivalo ko je roditelj 1.

salmy -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:29:10)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Ovo je najbolja opcija za Riki Martina ako se nekad odluci da preseli u EU...posto se ne zna da li je mama ili tata...on je definitivno roditelj1[sm=jezicek.gif]
http://youtu.be/oYWZYK4J-I0

Mirkica -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:32:44)

koliko se sjecam ovo je bila tema 2010 nesto ne znam da je sada , i koliko znam nije usvojena , jer ja jos uvjek kada ispunjavam formulare pisem ime oca , ime majke. Na google ne nalazim nista novo na ovu temu sem iz 2010 po koji clanak i teem na forumima .

Anoniman -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:33:08)

http://youtu.be/oYWZYK4J-I0

[sm=jezicek.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=jezicek.gif]jaooo

veeseelaa -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:34:05)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Nece to stati na ovome,jer ce biti teska zavrzlama kad se bude odlucivalo ko je roditelj 1.

može biti
il što je majka majka a nije otac itd [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Anoniman -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:37:04)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

koliko se sjecam ovo je bila tema 2010 nesto ne znam da je sada , i koliko znam nije usvojena , jer ja jos uvjek kada ispunjavam formulare pisem ime oca , ime majke. Na google ne nalazim nista novo na ovu temu sem iz 2010 po koji clanak i teem na forumima .

Sinoc ovo bi na TV Hayatu Vijesti u 7.

samedi -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:37:28)

Katastrofa,ne znam šta da mislim,umjesto da rješavaju velike probleme koji se samo gomilaju oni uvode pomutnju sa nekakvim nebuloznim prijedloziima,fuj [sm=smiley13.gif]

felix -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:39:40)

IZVORNA PORUKA: bananica

jašta je nego puklo, ko fosna daska[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Mirkica -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:39:42)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Sinoc ovo bi na TV Hayatu Vijesti u 7.

znam zato sam i trazila informacije na google ali nigdje toga nema ovdje samo cclanci iz 2010 i teme po forumima , na zapadu nista novo na istoku stare price [sm=smiley1.gif].
Bas cu veceras gledati glavne vijesti da vidim imal sta na ovu temu .

reallove -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (19.3.2012 14:59:04)

No comment[sm=zmeden.gif]...Gdje ide ovaj ludi svijet,o glupostima se razmislja,a o onim stvarima za koje se stvarno treba pobrinuti,niko ne misli..Cuj,roditelj 1 i roditelj 2,Boze pameti!!!

dana3 -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (9.5.2012 16:17:52)

Nista gluplje ne cuh odavno a razlog tome je slijedece: u Svedskoj zele da se suprotsave dijeljenju nacina zivljenja na zenski i muski, znaci da ne postoji takvo dijeljnje vec upravo ovo o cemu govorite.U skolama je zakonm predvidjeno da se djeca ne oslovljavaju sa "djecak" ili djevojcica vec sa imenom ili samo "dijete". Zakon odredjuje nacin oslovljavanja djeteta kao i pohvalu garderobe npr.Ako curica dodje u lijepo j haljini ne treba je hvaliti nego izraziti neku dobru funkciju haljine-kao dobra je da se slobodno moze sjesti i sl.

Koristi se najcesce sredje lice-ne ona niti on vec ono a u svedskom je to "hen", koji nema znacenje spola.Glupo do bola ali zakon je zakon i takvi pedagozi koji se zalazu za takve stvari su genus pedagozi.
To sto hoce da se zove roditelj 1 i 2 je zbog homobrakova gdje dejca imaju dvije mame ili 2 tate.

Moje dijete mene zove mama jer ja jesam mama a i tata mu je tata a te brojeve neka kaze sebi na ..........
Mnogi nisu za to ali ljudi koji rade u vrticima i skolama moraju tako da s eponasaju i pohadjaju posebne kurseve o tome da se doskoluju o genus pedagogiji.
Sve ovo kao u smislu jednakosto nedju spolovaima a vec stoljecima zene nemaju istu platu kao i muskarci iako obavljaju iste poslove niti se ovim zakonom to promijenilo.
kritike vrve na sve strane ali posto je ovo"demokratska" zemlja, niko nema pravo glasa.:)

mamine oci -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (9.5.2012 16:22:12)

ne bih da komentarisem temu samo se javih da kazem da mi je drago da vidoh ovaj nik iznad dana3 nema te 100 god[sm=smiley31.gif]

dana3 -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (9.5.2012 16:32:46)

Ma evo me mamine oci-nisam dugo bila, nisam stigla ali evo me sad HIhhihihih[sm=smiley31.gif]

rose -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (9.5.2012 16:57:02)

u filmu cunjoglavci su i za mamu i za tatu imali jedan naziv...parental unit iliti u prijevodu roditeljska jedinica (jedinka) [sm=smiley36.gif]

Ella_H -> RE: EU ukida termine mama i tata?! (10.5.2012 22:42:01)

Ovo je isuvise izvan mojih intelektualnih dometa,
ma ukratko mooooooozak ce da mi pukne[sm=smiley36.gif].

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]