M kao Mama
|
Kako dani odmiću, meni se samo žao što nisam pisala sve njene faze, kada počinju, kako se razvijaju i kada završavaju, jer očito sve su to faze kroz koje moramo proći, kako to ćemo vidjeti, ali dobre sve u radni stažmama. Moja Lajla je jako, jako tvrdoglava, ali u neku ruku mi je i drago, jer vjerovali ili ne već ima izgrađen stav. Može se mama nasaditi na glavu, ali ako ona nešto zacrta, u većini slučajeva mama popusti. To je minus za mamu, a ne za L. Vrlo je razumna i vrlo odbro zna šta joj se kaže, šta znači NE, i slično, ali još bolje zna da natjera mlin na svoju vodu. Kod hrane, ako kaže NE, za nešto, ma tri dana je mogu tjerati i moliti, ali jok NE, je NE. Sve pod Bogom milim zna, ali hajd LAjla slovo napiši, odgovor je to me ne zanima ili nemam teku, znači, mozgić mali radi 1000 na sat. Onda shvatila sam da je treba pustiti, neka uživa, bitno mi je da nije bezobrazna, a sve ostalo, mislim faze, valjda će proći, mada eto vjerovatno kada L. akobogda bude u pubertetu, mama će biti u klimaksu, pa onda vidimo se za 10 godina akobogda na istoj temi. E, još nešto kada se naljuti, uvijek mi zaprijeti da mi više nikada ništa neće kupiti?????? ikada je zaružim, ali momentalno iskrivi se i pita Mama voliš li me, mamam voiš li me, ja tebe volim, i ko zadnje malo pašće uvuće se da je poljubim. I kako dabudem ljuta na nju, brate nikakokad je manipulator samo takav. LJubi je mama, a i svu ostalu djecu. Ponavljam bitno je samo da nisu bezobrazni, a sve ostalo se da srediti.
|