RE: Nasa kreativnost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Napravimo zajedno

Poruka

D_K -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 21:23:39)

Koliko košta pitaš :((((
Auuuu Mile. Teško pitanje. Sto kaže RT odeš da kupiš početnički ''paket'' pa dodjes kući tankog novčanika.
Llepilo za dekupaz oko 7 km ali traje duuugo
Akrilne boje Set od 10 boja 35 km ili kupovati po jedno pakovanja (3.5-3.90 kom.)
Kist - max. 5 km
Lakovi za pucanje - oba oko 10 tak km isto traju duuugo iako ja to trackam
Tempere za utrljavanje možeš maznuti od školaraca u kući. Ja sam našla neke njemačke oko 5 km sve boje a u hobbi radnji mi jednu naplati oko 3 km
Lak za finis - Bingo oko 5 km
Salvete - 0,5 km kom.
Posluzavnik ili neka kutijica od 5 do 9 km u hobbi radnji
To je materijal potreban za ovo sto sam ja pokazala

D_K -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 21:31:24)

Tugra ima i stranicu na fejsu mislim da ima i mapa da ti ja ne objašnjavam pa ćeš se jos i izgubiti :)
Sve sto sam koristila je iz Tugre dakle imaju sve sto ti treba
Svakako napravi listu materijala i svakako pitaj onu tetu sto radi za pomoć i preporuku za materijal
Prvi ste za dekupaz sam tu kupila bas zahvaljujući njenim uputama

dafri -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 21:53:42)

cure, hvala
D_K crtano je [sm=smiley1.gif],tacna je super a i objašnjenje[sm=smiley20.gif]

almondray slatka kutijica [sm=smiley1.gif]

i meni uvijek fali nešto od materijala,meni se jako sviđaju i radovi od filca,kao i scrapbooking(ne znam kako bih prevela) da mi je na neku takvu radionicu

salmy -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 21:55:20)

hvala D_K [sm=smiley31.gif] ako mi zagusti pisemo se

D_K -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:03:16)

IZVORNA PORUKA: salmy

hvala D_K [sm=smiley31.gif] ako mi zagusti pisemo se

moze, moze - samo se javi
predlazem ti za prvu tacnu da kupis rizin papir/rizinu salvetu - mnogo je lakse nanijeti na povrsinu nego salvetu koja je mehka i guzva se. isti je princip dekupaza samo je lakse za nanijeti
svakako pitaj tetu u Tugri za savjet

D_K -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:04:06)

IZVORNA PORUKA: dafri

cure, hvala
D_K crtano je [sm=smiley1.gif],tacna je super a i objašnjenje[sm=smiley20.gif]

almondray slatka kutijica [sm=smiley1.gif]

i meni uvijek fali nešto od materijala,meni se jako sviđaju i radovi od filca,kao i scrapbooking(ne znam kako bih prevela) da mi je na neku takvu radionicu

ja trenutno pregledam na youtube one stroke painting
prejednostavno izgleda a rezultati su famozni

http://www.youtube.com/watch?v=hebZ9Mz3r9Y

canim -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:07:46)

I ja sam mislila da je one stroke painting jednostavan dok nisam otisla na radionicu koja je trajala 5 h i opet nakon radionice nisam uspjela onako savrseno crtu povuci [sm=jezicek.gif] bilo je to lijepo na oko ali ja vidim iz aviona greske [sm=smiley36.gif] tu treba bas jako puno vjezbe.

D_K -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:10:09)

IZVORNA PORUKA: canim

I ja sam mislila da je one stroke painting jednostavan dok nisam otisla na radionicu koja je trajala 5 h i opet nakon radionice nisam uspjela onako savrseno crtu povuci [sm=jezicek.gif] bilo je to lijepo na oko ali ja vidim iz aviona greske [sm=smiley36.gif] tu treba bas jako puno vjezbe.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
kraljice
a ja se taman nafurala da kupim ovaj kist
dakle, ustedi ti meni petaka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

dafri -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:10:15)

jel to crtanje u jednom potezu?

D_K -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:11:13)

yap..

dafri -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:13:37)

IZVORNA PORUKA: D_K

yap..

gledala sam i ja prije, lijepo izgleda ali mi je previše ružica[sm=smiley36.gif] ili sam ja nalijetala samo na takve tutorijale

D_K -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:19:07)

yap..

gledala sam i ja prije, lijepo izgleda ali mi je previše ružica[sm=smiley36.gif] ili sam ja nalijetala samo na takve tutorijale

ja sam zena za ruže - kad kupujem salvete sama sebi sam dosadna - kruzim, kruzim i opet neke ruze ili cvijece kupim [sm=smiley1.gif]
zamisljam ovakav maleni rad na kutijici - ufffff

salmy -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:21:14)

Fol je u profi kistovima bojama i spretnom rukom...Isti fol sa sminkom...kad imas jake kistove i dobar materijal cudo mozes napraviti na licu

canim -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:26:12)

One stroke painting je super ko ima vremena i zivaca da vjezba satima, jer se zaista mora puno vezbati al kad se ustelis eh onda je uzivancija.

dafri -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:26:13)

yap..

ja sam zena za ruže - kad kupujem salvete sama sebi sam dosadna - kruzim, kruzim i opet neke ruze ili cvijece kupim [sm=smiley1.gif]
zamisljam ovakav maleni rad na kutijici - ufffff

bio bi predivan[sm=smiley1.gif],ne sumnjam,ma nemam ja ništa protiv ruži,ruže su[sm=smiley20.gif],pogotovo u ovom pohabanom stilu,bar meni

canim -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:29:34)

One stroke nisu samo ruze, to je ustvari slikanje u jednom potezu i osnova je kao listic u dvije nijanse, tako da sve sto mozes uraditi sa tim oblikom to je to.

dafri -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:32:30)

One stroke nisu samo ruze, to je ustvari slikanje u jednom potezu i osnova je kao listic u dvije nijanse, tako da sve sto mozes uraditi sa tim oblikom to je to.

znam ,mada sam ja većinom gledala tutorijale ruža,cvijeća...

canim -> RE: Nasa kreativnost (7.1.2014 22:52:19)

Ukucaj na youtube hortensia 1 mi smo radili lila hortenziju, divno je ispala.

dafri -> RE: Nasa kreativnost (8.1.2014 12:14:28)

Ukucaj na youtube hortensia 1 mi smo radili lila hortenziju, divno je ispala.

pogledala,super [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

almondray -> RE: Nasa kreativnost (9.1.2014 8:21:28)

Cure pomagajte , ako ovo oko ruza opet prefarbam bijelom hoce li mi izvirivat boja kutije[sm=zmeden.gif]
I hoće li se osusiti ako posle na to dodam jos nekih lakova?
I čime vi smirglate?
Btw dosle kutijice juce iz Zenice (i lakići[sm=smiley36.gif] )
[img]http://www.dodaj.rs/f/1I/eq/3CZRAWAG/img0025.jpg[/img]

scarlett -> RE: Nasa kreativnost (9.1.2014 14:31:14)

Jesil' to iz Fedija naručivala? Koliko te izašla poštarina? Jeli bio veliki paket.

Ja sve šmirglam šmirgl papirom - običnim.

Nisam skontala šta pitaš, kako misliš hoće li se vidjeti boja?

scarlett -> RE: Nasa kreativnost (9.1.2014 14:32:46)

Ne znam ustvari šta si radila na ovoj kutiji, pretpostavljam da je drvena i da si je već prefarbala u ovu bijelu, ili?

almondray -> RE: Nasa kreativnost (9.1.2014 15:25:19)

IZVORNA PORUKA: scarlett

Ne znam ustvari šta si radila na ovoj kutiji, pretpostavljam da je drvena i da si je već prefarbala u ovu bijelu, ili?

Da , prefarbala sam je ali mi probija drvo ispod i vide se potezi kista.
Ali već sam i drugi put stavila bijelu farbu i neki kristal gel.Suho je.Mene brinulo da nece ostati ljepljiva.
Što se tiče Fedija ja ga od sad zaobilazim u sirokom luku, možda su i drugi takvi ne znam nisam nikad kod njih narucivala.
Jednom sam platila oko 9 KM na nekih 400gr jer ide i otkupno pa se sabere.Mislim da je jeftinije brzom poštom.A imaš i na stranici bh poste da izračunas odprilike kolko će te izaci.
A sto se tice robe na stanju , nemaju nista , vec nekoliko puta sam htjela naruciti neke alate i nisu imali.Sad opet pola stvari nemaju , pa rekoh skinite slike ne vidim svrhu da stoje tu a nemate i necete ni imati ...navodno nema vremena da sredi albume a u Sa imaju radnike koji ne znaju sifre [sm=zmeden.gif]
A ove kutije mi je moja mama kupila.Najjeftinija dostupna je 7,50 , to je ova na slici 23x23 i jos jednu mi je kupila od 10KM ima puno pregrada[sm=smiley36.gif] ona mislila da cu za ssebe zadrzati pa da imam bobke cuvat[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Nasa kreativnost (9.1.2014 15:53:45)

A sto podlogu farbas kistom, najbolje ti je tapkanjem spuzve nanijeti, bude ravnomjerno, ovako ti uvijek linije ostanu.

canim -> RE: Nasa kreativnost (9.1.2014 16:07:27)

One stroke painting, nije moje ni jedno ali je u radionici hobby art centra.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q71/s720x720/1425595_594859837251991_930252040_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q71/s720x720/1458513_594859863918655_2110281600_n.jpg

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>