scarlett -> RE: Nasa kreativnost (3.1.2014 14:49:18)
|
IZVORNA PORUKA: D_K emina - kutija je famozna.. kakva vam je to tehnika sa svijecom? ja sam samo smirglala povrsinu da dobijem ovaj efekat bebacha - jesi li vidjela na fimo masi sta ti treba od materijala? treba li pomoc? scarlett - koliko vidim ti si uradila salvetu preko krakla? jesam li dobro skontala? ja sam prvo stavila salvetu pa preko krakl. zasto si ti radila tako? je li to neki fazon ili zelis da ti salveta bude glat a ostali dijelovi ispucali? kakvo je stanje? je li jos ljepljiva? dafri ti je dala dobar savjet. kod ovih radova je jedna dobra stvar sto uvijek mozes sve prefarbati i poceti ponovo [sm=smiley1.gif] a bas ovaj lak - ja sam stavila deeebeli sloj i kako se susio vidjela sam da nisam dobila na dubini pukotina vec se lak sakupio po uglovima i podigao. to sam poslije ismirglala i izgleda uredno. u hobby art smo koristili odlican lak kojim debljinom sloja regulises dubinu pukotine takodje, imas lak za manje pukotine i lak za vece ja sam zadovoljna krajnjim rezultatom i za ovaj moj rad ali jedina zamjerka je da sam stvarno mazala debeo sloj zavrsnog sloja a opet su pukotine plitke Ta tehnika sa svijećom ide na slijedeći način: Premažeš tamnijom bojom kutiju, zatim sve rubove premažeš svijećom (koja ne gori[sm=smiley36.gif], ne topiš vosak, nego samo svijećom natrljaš) a onda premažeš nekom svijetlijom bojom ako ćeš raditi dekupaž da imaš svijetlu podlogu. Eh sada uzmeš šmirgl papir i pređeš po tim rubovima, onda svijetla boja spada i ostaje ona prva boja, pa izgleda kao da da je kutija isparana, ishabana - to je taj shabby chick - pohabani izgled. Ja sam evo ovo radila na jednoj radionici https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1428111004085574&set=pcb.1428111170752224&type=1&permPage=1 Ako klikneš dalje na sliku vidjet ćeš i sve ostale strane. Ovo je slikano tokom procesa izrade. Ovdje je prvi sloj zelen, znači odabrali smo zelenu boju da bi se uklapala sa bojama koje se nalaze na slici ( transfer). Nisam, zalijepila sam salvetu a tek onda nanijela taj crackle step 1 i 2 u razmaku od 1h vremena. Znači, salveta je ispod laka. Nije toliko ljepljivo sada, samo vidim da je spao na mjestima sloj tog ljepila. Sad ne znam dal' da ponovo premažem tim step 1 i 2, jer je na mjestima ostalo tog ljepila. Nemam pojma [sm=zmeden.gif] A prošao me čejf da radim sv e ispočetak. Moj prvobitni entuzijazam nije pokazao očekivane rezultate [sm=smiley36.gif] Možda su ti pukotine plitke, ali bar si uspjela unijet boju u njih. Ali tu moramo skontati koji je fol da budu dublje pukotine, nešto ne valja [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|