|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa kreativnost
25.12.2013 11:14:21   
D_K
ja sam napravila tutorijal kad sam pravila poklone za swap pa cu to staviti dok svi dobiju poklone.
za salvetnu tehniku imam jedan predobar tutorijal - ovo radim sljedece..
http://www.youtube.com/watch?v=pTYFhRuT0gk
ja sam se malo igrala sa ovom tehnikom na drvenim pločama i kraklom ali ovo mi je fantazija
jedino sto sam skontala u cemu sam grijesila je to sto sam radila tankom cetkicom a na videu se vidi da nanosi ljepilo sirokom cetkom
do duse to krakl sve pokrije ali ako se radi kao na videu to je onda to..

< Poruku je uredio D_K -- 25.12.2013 11:16:16 >

Onaj pogled :))))

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 976
25.12.2013 16:05:03   
vila_7
Meni treba dobar tutorijal za poklon kutije- jastucice,
I cime mazati lak po fimu? Jel moze obicnim kistom

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 977
25.12.2013 16:11:59   
D_K

IZVORNA PORUKA: vila_7

Ja koristim četkicu za decoupage jer ne spadaju niti. Ako ga nemaš probaj i sa običnim samo ga prije upotrebe dobro ocopaj da skines labave niti

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 978
25.12.2013 16:12:30   
D_K

IZVORNA PORUKA: vila_7

Ja koristim četkicu za decoupage jer ne spadaju niti. Ako ga nemaš probaj i sa običnim samo ga prije upotrebe dobro ocopaj da skines labave niti

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 979
25.12.2013 16:44:30   
canim
Ja lak mazem sa najobicnijom cetkicom, koju isto koristim za dekupaz ili za slikanje.

Trazi na google pillow box template, ima toliko toga da se nadje, pa vidi koje ti dimenzije i model najbolje odgovara.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 980
26.12.2013 8:27:57   
almondray

IZVORNA PORUKA: D_K

ja sam napravila tutorijal kad sam pravila poklone za swap pa cu to staviti dok svi dobiju poklone.
ja sam se malo igrala sa ovom tehnikom na drvenim pločama i kraklom ali ovo mi je fantazija
jedino sto sam skontala u cemu sam grijesila je to sto sam radila tankom cetkicom a na videu se vidi da nanosi ljepilo sirokom cetkom

Bilo bi dobro da otvoris temu o fimu i postavis taj tutorijal.Tako cemo imati sva pitanja i odgovore vezane za fimo na jednom mjestu.Ovdje ce se to zagubit.
A mozda ima forumasica koje se isto bave sa fimom ali se ne javljaju , modza se jave na novu temu.
Tutic je predobar (doduse nisam je slusala) a gledajuci izgleda tako lako to sto ona radi.
Moze li se to raditi na plasticnim kutijama?Sta bi onda koristila za primer boju?
Cini mi se na kraju da joj je ono lak za camce...ili grijesimuser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 981
26.12.2013 9:14:19   
D_K
ma akrilni lak za podlogu i na drvo i na plastiku - necemo je guliti ni grebati
a na kraju lak za camce

stavicu i ovdje tutorijal a pitacemo moderatora za novu temu
ko je moderator za ove teme?

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 982
26.12.2013 9:17:33   
Skvo RR
otvarajte teme koje su specijalizirane za jednu oblast, nema smetnjeuser posted image

Nego...i ja sam sinoc bila kreativna za bebicu od moje curiceuser posted image user posted image user posted image ..Jeste da sam malo zurila da je jutros obradujem, ali hajde....bitno je da je jutros bio osmijeh od uha do uha.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 983
26.12.2013 9:20:12   
D_K
na temi mozemo razraditi u detalje sta je sta.. ovdje stavljam skracenu verziju

potrebni materijal
user posted image

punjenje medaljona sa fimo masom
user posted image

nakon pecenja 30 min. na 110 C - smirglanje
user posted image

postavljanje izrezanih salvetica
user posted image

lijepljenje salvetica
user posted image
user posted image

lakiranje nakon susenja
user posted image

gotovi pokloncici
user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 984
26.12.2013 9:22:35   
D_K
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

otvarajte teme koje su specijalizirane za jednu oblast, nema smetnjeuser posted image

Nego...i ja sam sinoc bila kreativna za bebicu od moje curiceuser posted image user posted image user posted image ..Jeste da sam malo zurila da je jutros obradujem, ali hajde....bitno je da je jutros bio osmijeh od uha do uha.user posted image

odlicno
postavicu temu fimo masa iako to nije samo ta tehnika ali hajde - kao neka smjernica

malena ti je meeed..nije valjda da si ti onu kapu za lutku isplela??

< Poruku je uredio D_K -- 26.12.2013 9:23:36 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 985
26.12.2013 9:26:58   
almondray

user posted image Pripremaj se za proljetni swap.
D_K otvaraj novu temu user posted image imas zeleno od Skvouser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 986
26.12.2013 9:27:13   
Skvo RR

odlicno
postavicu temu fimo masa iako to nije samo ta tehnika ali hajde - kao neka smjernica

http://www.ringeraja.ba/forum/tutorijali-ili-seme-za-heklanje-i-pletenje/m_127014/mpage_4/tm.htm#2029111

kompletic...)

user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 26.12.2013 9:31:54 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 987
26.12.2013 9:28:22   
D_K

IZVORNA PORUKA: almondray

user posted image Pripremaj se za proljetni swap.
D_K otvaraj novu temu user posted image imas zeleno od Skvouser posted image

moram ici sad na radionicu u Hobbi art centar. pocinje u 10 a moram jos i jesti.
cim se vratim starta tema user posted image

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 988
26.12.2013 9:28:56   
D_K

odlicno

http://www.ringeraja.ba/forum/tutorijali-ili-seme-za-heklanje-i-pletenje/m_127014/mpage_4/tm.htm#2029111

user posted image

ma bravo user posted image
sve za njihov osmjeh user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 989
26.12.2013 9:54:35   
salmy

O kako je divno..Molim te da mi kazes gdje ima kupiti potreban materijal za ovo? imam jedan pladanj posluzavnik drveni koji sam samo obojila lakom a ova ideja je savrsena hocu da ga na ovaj nacin dovrsim..ovo je mrak

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 990
27.12.2013 20:59:35   
D_K
draga salmy
pokusacu ti odgovoriti iz dosadasnjeg skromnog iskustva
ja sam pokusala raditi transfer salvete na drveni pladanj
prvo sam premazala pladanja akrilnom bojom - to si ti vec uradila
sljedeci je transfer motiva kojeg zelis
e tu sam ja kiksala jer sam pokusala raditi salvetnu tehniku na veliku povrsinu i dobila sam puuuno nabora jer je salveta premekana
jos kad se pokvasi sa ljepilom guzva se i ne mozes je ravnomjerno nanijeti
juce sam bila na jednoj radionici i radila transfer sa rizinim papirom i to je prava stvar
ja kad budem radila opet na vecoj povrsini transfer kupicu rizin papir sa motivom i raditi sa njim
njega mozes kupiti u Hobby art centru na Pofalicima kao i potreban lak i cetkicu za nanosenje
mi smo radili transfer na staklenu povrsinu ali je princip isti
evo kako je to ispalo:
user posted image
prelako je nanosenje, nema guzvanja i dobijes prelijep motiv.
okvir je od zlatnih listica ali su zahmetli za nanosenje i ne preporucujem ih za prvi put
takodje, ovdje je uradjen i krakl - ovaj efekat pucanja - za njega idu dva posebna laka ali moze i glat povrsina ici
ti mozes nanijeti kompletan motiv na pladanj a mozes izrezati dvije ruze ili neki drugi motiv na dva kraja i tako ih zalijepiti
preko mozes nanijeti neki zastitni lak
ja licno sve lijepim sa lakom za brodove (Bingo) ali mozes pitati u Hobby art centru imaju li oni neku preporuku jer je ovaj na vecim povrsinama kao malo zuckast - sve zavisi da li to zelis
mislim da rizin papir i sav potreban pribor imas i u Tugri a i u Fediju (sta ti je blize)

ovo ti je moja preporuka a mozda ima forumasica koje imaju vise iskustva i jos korisnih savjeta
dakle:
ljepilo za dekupaz
cetkica
rizin papir
lak za zastitu
ovo je najjednostavnija varijanta ako vec imas podlogu pripremljenu

ja licno sam gledala varijante sa podlogom koja je od akrilne boje sa nekoliko boja, sjencenja uradjena, konture izvucene ali to su fancy varijante. za pocetak je mozda dovoljno ovo.

< Poruku je uredio D_K -- 27.12.2013 21:06:28 >

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 991
27.12.2013 21:16:05   
D_K
salmy
nasla sam ti slike sa dvije radionice
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=583330261738282&set=a.583329875071654.1073741839.568280399909935&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582867805117861&set=a.582866825117959.1073741836.568280399909935&type=3&theater

na obje se vidi kakve efekte dobiju samo pripremom i kombinacijom akrilnih boja - onda ide transfer i wow efekt je tu

na kraju evo kako izgleda rizin papir i neki od motiva
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.580149325389709.1073741831.568280399909935&type=1

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 992
28.12.2013 0:13:08   
salmy
D_K user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 993
28.12.2013 1:55:01   
scarlett

draga salmy
pokusacu ti odgovoriti iz dosadasnjeg skromnog iskustva
ja sam pokusala raditi transfer salvete na drveni pladanj
prvo sam premazala pladanja akrilnom bojom - to si ti vec uradila
sljedeci je transfer motiva kojeg zelis
e tu sam ja kiksala jer sam pokusala raditi salvetnu tehniku na veliku povrsinu i dobila sam puuuno nabora jer je salveta premekana
jos kad se pokvasi sa ljepilom guzva se i ne mozes je ravnomjerno nanijeti
juce sam bila na jednoj radionici i radila transfer sa rizinim papirom i to je prava stvar
ja kad budem radila opet na vecoj povrsini transfer kupicu rizin papir sa motivom i raditi sa njim
njega mozes kupiti u Hobby art centru na Pofalicima kao i potreban lak i cetkicu za nanosenje
mi smo radili transfer na staklenu povrsinu ali je princip isti
evo kako je to ispalo:
user posted image
prelako je nanosenje, nema guzvanja i dobijes prelijep motiv.
okvir je od zlatnih listica ali su zahmetli za nanosenje i ne preporucujem ih za prvi put
takodje, ovdje je uradjen i krakl - ovaj efekat pucanja - za njega idu dva posebna laka ali moze i glat povrsina ici
ti mozes nanijeti kompletan motiv na pladanj a mozes izrezati dvije ruze ili neki drugi motiv na dva kraja i tako ih zalijepiti
preko mozes nanijeti neki zastitni lak
ja licno sve lijepim sa lakom za brodove (Bingo) ali mozes pitati u Hobby art centru imaju li oni neku preporuku jer je ovaj na vecim povrsinama kao malo zuckast - sve zavisi da li to zelis
mislim da rizin papir i sav potreban pribor imas i u Tugri a i u Fediju (sta ti je blize)

ovo ti je moja preporuka a mozda ima forumasica koje imaju vise iskustva i jos korisnih savjeta
dakle:
ljepilo za dekupaz
cetkica
rizin papir
lak za zastitu
ovo je najjednostavnija varijanta ako vec imas podlogu pripremljenu

ja licno sam gledala varijante sa podlogom koja je od akrilne boje sa nekoliko boja, sjencenja uradjena, konture izvucene ali to su fancy varijante. za pocetak je mozda dovoljno ovo.

DK zanima me kad si nanosila ovu pozlatu, pretpostavljam da si prvo stavila ljepilo a onda lijepila listiće. Kako si napravila ovako ravne linije da ti nije prelazilo u unutrašnjost prema slici. Ja sam radila jednu kutijicu i umjesto zlata stavljala srebro. Ovo je bilo prvi put da sama nešto pokušavam i smatram da još nije završena, ali sam se pravo namučila sa ovim srebrnim obrubom i opet mi nije baš ravno.
http://imageshack.us/photo/my-images/802/1kx3.jpg/
Dešavalo mi se čak i kad zalijepim listiće na ljepilo da ono na dijelovima otpada kada ih pritišćem da se zalijepe, pa sam nanovo morala lijepiti manje komadiće. user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 994
28.12.2013 1:56:37   
scarlett

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582867805117861&set=a.582866825117959.1073741836.568280399909935&type=3&theater

Na ovoj radionici je bila i Yasemin, prepoznala sam tacnu, možda se znate user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 995
28.12.2013 1:59:35   
canim
Ja mislim da ti za drvene predmete treba drvofix nije dovoljno samo dekupaz ljepilo.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 996
28.12.2013 2:51:54   
scarlett
Kada se stavlja taj drvofix user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 997
28.12.2013 3:04:18   
scarlett
Ja sam večeras na nagovor sinčeka pravila par čestitki. Nisam nešto posebno zadovoljna, treba raditi dosta preciznije, ima i neurednosti, a moram i sačekati do sutra da se sve fino osuši pa da višak glitera skinem.
Ali evo, možda neko dobije inspiraciju ili čak i bolju ideju od ovoga:
http://imageshack.us/photo/my-images/59/tti7.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/4/lql9.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/34/6efo.JPG/
http://imageshack.us/photo/my-images/203/2gzw.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/15/0hgf.jpg/
http://imageshack.us/f/716/ybil.jpg/

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 998
28.12.2013 7:26:11   
vila_7
scarlet meni su prekrasne ... a kad kupujes gliter jel bas trazis gliter ili ? I jel ljepljiv pa se treba osusiti ili ? I sta se moze jos s gliterom ukrasavati npr?

< Poruku je uredio vila_7 -- 28.12.2013 7:27:00 >

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 999
28.12.2013 7:33:08   
vila_7
evo izmedju ostalog i ona solja koju sam zafrkala pa sam morala skidati i lijepiti user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *