|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa kreativnost
22.12.2013 9:47:37   
almondray

IZVORNA PORUKA: canim

Za svilu imaju posebne boje, nemogu akrilne, vec bas namjenske za svilu.

Ja mislim da se ta tekstura radi sa pastom koja kreira reljefne povrsine nesto kao ovo http://www.youtube.com/watch?v=qOBiN0tTN50
A ona slika je najvjerovatnije nanesena transferom http://www.youtube.com/watch?v=bhHwfsdPsAA

Ja nisam isla na kurs slikanja na staklu ovo samo odokativno procijenjujem user posted image

Jest , jest , evo bocice na prvoj slici.Ja ne bi isla dalje od ovog koraka.Super izgledaju ovako bijele.Meni se i ove sviđaju , zbog zime -snjeznog motiva.
Canim može se prati , ja sam tu tehniku iscitala od do , nisam nikad radila jer nikako da skupim novaca da kupim sve te silne boje i co...
A nema sanse da idem na kurseve jer su tako daleko pa sve ucim na ovaj nacin.I vise volim pisanu rijec nego jutubice user posted image

Evo kako jedna moja virtualna prijateljica objašnjava oslikavanje ovog tanjura:
Znači radim sve s donje stane.
Okrenem tanjur naopačke i zaljepim uzorak sa salvete....posušim ( fenom wink )...zatim uzorak obojim bijelom akrilnom bojom..pa opet sušenje...pa lak za raspucavanje ( craklee )...sušenje...pa tamna boja....sušenje...pa neka druga boja koja će se samo vidjeti u pukotinama....ja najviše koristim zlatnu i srebrnu jer mi daju dobar efekt na prvoj boji.....ali ovisi o uzorku salvete...i onda završni bezbojni lak..

I jos jedno objasnjenje:
Sve ovisi sa koje strane radim tanjur mister green
Ja uglavnom radim staklene tanjure, odostraga...tko da je prednja površina netretirana i takva pogodna za korištenje.
Nakon motiva, stavljam obični krakle, pa glavnu boju koja, kad se raspuca, popunjavam sa drugom bojom ( koja se vidi kroz raspukline ). Nakon toga lakiram bezbojnim lakom, kako bi učvrstila drugu boju i da mi se završni sloj ne raspuca od kraklea.....
Za završni sloj koristim autolakove u spreju.....te još jedan sloj bezbojnog laka ili tanki sloj kristal laka...nakon čega je tanjur moguće prati i u suđerici...ALI....s obzirom da je to ipak hand made, a s time i unikat, mislim da ga je dovoljno oprati ručno i prebrisati suhom
tkaninom.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 951
22.12.2013 10:11:00   
vila_7
Drage moj hitno mi treba rjesenje- radila jednu solju i nisam stavila ispod detalja fimo masu, nego sam detalje odmah na solju i kad se ispeklo, skontam zasto svi stavljaju podlogu user posted image detalji fino otpadaju ako ih diras user posted image . E sad da li lijepiti plasticnim pistoljem s tim da svaki detalj moram skinuti ili imate neki drugi primjer

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 952
22.12.2013 10:27:53   
almondray
IZVORNA PORUKA: vila_7

Drage moj hitno mi treba rjesenje- radila jednu solju i nisam stavila ispod detalja fimo masu, nego sam detalje odmah na solju i kad se ispeklo, skontam zasto svi stavljaju podlogu user posted image detalji fino otpadaju ako ih diras user posted image . E sad da li lijepiti plasticnim pistoljem s tim da svaki detalj moram skinuti ili imate neki drugi primjer

Ne znam dal ti se citati cijeli TUT a evo isjecak za dio koji tebe interesuje.Kuglice bi u tvom slicaju bile dijelovi koji su ti otpaliuser posted image :
"Malo kuglica umiješajte u bijelu akrilnu boju, a malo u srebrnu. Osim što će obojati kuglice, akrilna boja poslužit će i kao vezivo kojim će se zalijepiti na čašu."

< Poruku je uredio almondray -- 22.12.2013 10:28:26 >

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 953
22.12.2013 10:38:06   
canim
Moja jucerasnja zanimacija, malo sam dekorirala metalnu sarenu kutiju od halve

user posted image

user posted image

Veceras cu jos jednom lakirati i dosta user posted image

Orginalna metalna kutija je ova
http://tadalgurme.com/UrunResim/heeeee.jpg

< Poruku je uredio canim -- 22.12.2013 10:42:46 >

Neposredna veza do poruke: 954
22.12.2013 10:42:15   
canim
villa ako imas laka premazi lakom, ili pistoljem zalijepi, drugo mi nista ne pada na pamet.

< Poruku je uredio canim -- 22.12.2013 10:44:24 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 955
22.12.2013 11:13:46   
Hanady RR
canim divna jeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 956
22.12.2013 11:28:37   
vila_7
Canim savrsena je.....

Almondray nista od te boje jer nemam nista kod sebe osim tog ljepila i laka a kontam ako prelakiram onda ce se vidjeti i taj lak po solji...e hocu se ja pametna praviti user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 957
22.12.2013 12:01:01   
canim
Hvala user posted image

Villo haj ti nama to slikaj pa da vidimo sta se moze uraditi. Lak isto mozes koristiti kao ljepak ispod premazi i nalijepi ali ja bih najvjerovatnije lijepila tom plastikom, tim pistoljem.

< Poruku je uredio canim -- 22.12.2013 12:04:17 >

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 958
22.12.2013 12:44:12   
almondray

IZVORNA PORUKA: canim

Hvala user posted image

Villo haj ti nama to slikaj pa da vidimo sta se moze uraditi. Lak isto mozes koristiti kao ljepak ispod premazi i nalijepi ali ja bih najvjerovatnije lijepila tom plastikom, tim pistoljem.

Canim da te i ja pohvalimuser posted image em si zasladila em si kutijicu super iskoristila.
Ja bi probala sa lakom kao lepkom, nemoj cijelu solju premazati samo umocis figurice u lak i stavis ih na predvideno mjesto.
A najbolje je da probas na necemu drugom i sa lakom i sa pistoljem,pa vidi kako ce drzati

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 959
22.12.2013 13:43:02   
vila_7
hajd nek mi neko da mail pa cu proslijediti sliku pa nek ta osoba postavi
Problem mi je em ima dosta sitnica em ima jedna kao duga lijana s liscem

Neposredna veza do poruke: 960
22.12.2013 13:55:23   
scarlett
Canim, možeš li molim te opisati postupak, korak po korak kako si ovo napravila i šta si koristila. Ja sam eto bila na dvije radionice, gledam clipove na youtubu, kupovala sam neke materijale, al nikako da mi se sve posloži u glavi. Čak sam sebi u toku radionice sve zapisivala, ali neki dan sam nešto pokušala sama kod kuće i sve mislim nešto ću zaboraviti ili iz neznanja izostaviti, preispitujem, koliko se suši, kako se smije prati itd...

Kako se održava sada ta kutijica, smije li pod vodu, toplo - hladno, kako to ide.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 961
22.12.2013 13:57:53   
scarlett
Meni je i ovo super https://www.facebook.com/photo.php?fbid=561234937288557&set=a.552206164858101.1073741832.524297280982323&type=3&theater,
jučer sam cijeli dan gledala clipove na youtubu na ovu temu, ali opet nemam predstave kako uraditi ovako nešto. Imate li ideja?

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 962
22.12.2013 14:04:44   
almondray

IZVORNA PORUKA: vila_7

hajd nek mi neko da mail pa cu proslijediti sliku pa nek ta osoba postavi
Problem mi je em ima dosta sitnica em ima jedna kao duga lijana s liscem

Posalji meni na fb , odgonetnut ćemo nekakouser posted image tj. naci rjesenjeuser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 963
22.12.2013 15:15:56   
canim
1. Tapkajuci spuzvom sam nanijela bijelu akrilnu boju ostavila nekih pola sata da se osusi pa jos jednom to isto uradila s tim da sam dodala malo
Ono sredstvo nesto kao za omeksavanje boje, da se ne lomi boja ali nemoras to nanositi ja sam to nako isprobavala, ostaviti jos jedno pola sata da se prosusi.
2. Prislonila prvi sloj salvete pazljivo tapkajuci vlaznom spuzvom preko salvete zatim naneses kistom lak preko salvete, ostavila da se osususi i veceras cu jos jednom nanijeti lak i to je to.

Umjesto laka mozes koristiti bijelance i ono ce ucvrstiti salvetu s tim sto nece imati sjaj. Mi na radionici nismo preko salvete tapkali sa vlaznom spuzvom vec smo kistom umocen u lak premazivali suhu salvetu, bitno je da nema zraka ispod salvete i ako im da ga rastjeras kistom nekako.
Salvetna tehnika nije ista za sve povrsine ali okvirno je to to :)

Neposredna veza do poruke: 964
22.12.2013 16:56:42   
DM

IZVORNA PORUKA: scarlett

Meni je i ovo super https://www.facebook.com/photo.php?fbid=561234937288557&set=a.552206164858101.1073741832.524297280982323&type=3&theater,
jučer sam cijeli dan gledala clipove na youtubu na ovu temu, ali opet nemam predstave kako uraditi ovako nešto. Imate li ideja?

Ovaj gornji dio (poklopac) je urađen od folije(alu folija namijenjena za to)-precrta se slika na foliju i ima cijeli proces izrade i onda je zalijepljena na kutiju

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 965
22.12.2013 18:28:40   
D_K

IZVORNA PORUKA: madam x

Ima nekoliko dana po glavi mi se mota slikanje po svili. Nekad davno kao učenica sam imala priliku to isprobati i otprilike znam kako to ide. Problem je što ne znam gdje kupiti boje i svilene bijele marame ili šalove. Zna li ko?

ja cu u cetvrtak na radionicu u Hobby art centar pa cu pitati sta je potrebno od materijala za ovu tehniku.
javnucu ti.
racunaj na mene da ti mogu kupiti i poslati bilo koji materijal..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 966
23.12.2013 21:13:48   
madam x

IZVORNA PORUKA: D_K

Ima nekoliko dana po glavi mi se mota slikanje po svili. Nekad davno kao učenica sam imala priliku to isprobati i otprilike znam kako to ide. Problem je što ne znam gdje kupiti boje i svilene bijele marame ili šalove. Zna li ko?

ja cu u cetvrtak na radionicu u Hobby art centar pa cu pitati sta je potrebno od materijala za ovu tehniku.
javnucu ti.

Hvala draga moja, pronašla sam boje na netu koje se mogu poručiti ali nemam svilenu maramu i baš sam došla ovdje još to da pitam.
A pitaj i ti za maramu,pa se čujemo, boje sam našla u tugri.
Eh, a ti ćeš u radionicu...cccc user posted image user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 967
24.12.2013 6:17:28   
almondray

javnucu ti.

Hvala draga moja, pronašla sam boje na netu koje se mogu poručiti ali nemam svilenu maramu i baš sam došla ovdje još to da pitam.

Evo i to smo ti rijesile user posted image :
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=409414245788013&set=a.238262882903151.63175.159138364148937&type=3&theater
Čitala sam negdje u komentarima neko ih je pitao za ove marame kazu da su obradjene i spremne za oslikavanje user posted image .Sretno u novim poduhvatimauser posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 968
24.12.2013 6:26:23   
madam x
Povoljne boje sam ustvari pronašla u fediju a i ovu stranicu sam pregledala, n znam kako mi je promakla ova marama, hvala ti puno, Almondray.user posted image

Neposredna veza do poruke: 969
24.12.2013 9:02:52   
canim
U tugri sam i ja kupovala svilu, imas 2 modela, jedan je kao esarpa a drugi je kockasta marama.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 970
24.12.2013 10:46:57   
D_K

javnucu ti.

ova je dekupaz na staklu..
idemo da malo promahalamo user posted image

svakako cu pitati za slikanje na svili - svaka info moze biti korisna user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 971
25.12.2013 8:28:33   
scarlett
Da li konturne boje za staklo mogu ići i na porculan, recimo porculanske šolje?

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 972
25.12.2013 8:45:19   
bebacha
taj decupage je nesto sto ja nikako ne kontamuser posted image user posted image nasla sam ja negdje da je za amatere ok i ono ljepilo za drvo ili tapete i kupim i ja i pokusala
uzas
na kraju je ispalo ko da sam samo salaveticu zalijepilauser posted image user posted image
a na svim ostalim decupage redovima bas bude ko da je nactano.niko ne bi rekao da je salavetica

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 973
25.12.2013 9:36:13   
D_K

IZVORNA PORUKA: scarlett

Da li konturne boje za staklo mogu ići i na porculan, recimo porculanske šolje?

Nemam pojma
Ja sam radila salvetnu tehniku samo. Ovo mo je novo. Javicu ti nakon radionice ;)

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 974
25.12.2013 10:34:50   
dafri
canim,super je kutija

bebacha, jesi li obojila podlogu,trebalo bi nekom svijetlom bojom da bi se salveta uklopila,poslije lijepljenja se lakira 

moguće je da je i do salvete

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *