D_K -> RE: Nasa kreativnost (16.4.2013 12:00:38)
|
IZVORNA PORUKA: minie Evo i ja sve gledam radove od D_K i divim li se divim, svaka cas_t draga [sm=bravo.gif] Izgleda da cu se i na decoupage navuci kao i na fontant i sve zbog RR [sm=smiley36.gif] Prvo cu aBd uraditi jednu tacnu (babo mi napravio drvenu i super je, a bice jos bolja kad se ukrasi) i jedan stolic koji se treba prelakirati (pa cu prije toga uraditi nesto fino) I bebacu tamam da malo jos sobicu ukrasim, imam finih Winnie Pooh salveta, a i svoje ratne (puna kutija) I da, D_K koliko novca treba otprilike da se kupe samo te osnovne stvari?I, molim te napisi nam, kako ide postupak, ako moze detaljnije [sm=smiley1.gif] slobodno idi u Tugru - zenica je bas susretljiva - ona je i meni objasnila puno stvari.. ja dodjem i hocu ''''''''''''''''nesto'''''''''''''''' i ona mi lijepo objasni sta mi treba od materijala, na sta da obratim paznju.. decupaz tehnika nije teska ali svakome bih preporucila da krene od nekih jednostavnih stvari - meni je pomoglo sto sam dekupazirala nakit - prvo probas na malim povrsinama. prva tacna i veliki dekupaz je bilo ziva neurednost - salvete se ponasaju potpuno drugacije kad je velika povrsina u pitanju.. dakle, prvo se poigrajte na manjim stvarima, eto ako neko hoce sat ili neke manje povrsine onda ok.. do duse, meni je jedna zena na marketu rekla - ako ti se ne svidja samo ga opet prefarbas i pocnes ispocetka. kaze da je ona imala po 5-6 slojeva - sve zbog tih pokusaja nije ni to lose.. ja sam tako jednu malenu plocu - na njoj se ucim - vec joj spremam treci sloj - samo dok ugrabim vremena. za ideje - ja gledam malo po fejsu i po netu - ima prelijepih radova.. sto se tice para - i meni sve izgleda jeftino ali kad sumiram sta sam para skrkala za pravljenje nakita, fimo, perlice, trakice, meni djelici i evo sad dekupaz - suma sumare ne bude bas jeftino ali nije ni preskupo za jedan lijepi hobi. za pocetak -podloga, priprema ploce, salvete, ljepilo za salvete, finis - nekih 20tak KM.. ako hoces onaj krakle efekt - to je meni super - jos nekih 18 KM jer placas dva laka + uljane boje za isticanje pukotina.. da spominjem efekat ''''''''navlacenja na dekupaz - pa malo malo ides da vidis ima li novih salvetica, podloga itd [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali, suma sumare - ako napravis neki lijepi ukras za kucu + napravis neke lijepe ukrase kao poklone + lijecenje zivaca = neprocjenjivo [sm=smiley20.gif]
|
|
|
|