RE: Nasa kreativnost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Napravimo zajedno

Poruka

melin -> RE: Nasa kreativnost (15.4.2013 23:16:39)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

melin to je dekupaz tehnika...ili salvetna tehnika

evo ovako
http://www.coolinarika.com/recept/dcoupage-salvetna-tehnika-za-pocetnike/

hvala puno bas bi se moglo svasta lijepo dekorisati...[sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: Nasa kreativnost (15.4.2013 23:17:38)

IZVORNA PORUKA: minie

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Izgleda da cu se i na decoupage navuci kao i na fontant i sve zbog RR
[sm=smiley36.gif]

taman si u pravu[sm=smiley36.gif] nakon fondata ovo[sm=smiley36.gif]

a novaca za start solidan cener jedan dosta[sm=smiley36.gif]

Samo cener, ja mislila da to puno vise kosta. Prva prilika - kupovina [sm=smiley1.gif]

vidi malo
http://tugra-art.com/index.php?option=com_redshop&view=category&layout=detail&Itemid=167

canim -> RE: Nasa kreativnost (16.4.2013 1:11:51)

Ma odete samo u Tugru, jako su susretljivi, recite da hocete salvetnom tehnikom da ukrasite nesto i da vam daju materijal koji je potreban, pitajte fino sta treba i kako ide, sve ce vam objasniti, ako ni nakon toga ne skontate kako sta ide, javite se, pa cemo gledati da pomognemo.

Salveta pored Tugre je bilo divnih u DM-u, dobili valjda za uskrs/vaskrs, ja nakupovala raznih.

D_K -> RE: Nasa kreativnost (16.4.2013 12:00:38)

Evo i ja sve gledam radove od D_K i divim li se divim, svaka cas_t draga [sm=bravo.gif]

Izgleda da cu se i na decoupage navuci kao i na fontant i sve zbog RR [sm=smiley36.gif]
Prvo cu aBd uraditi jednu tacnu (babo mi napravio drvenu i super je, a bice jos bolja kad se ukrasi) i jedan stolic koji se treba prelakirati (pa cu prije toga uraditi nesto fino)
I bebacu tamam da malo jos sobicu ukrasim, imam finih Winnie Pooh salveta, a i svoje ratne (puna kutija)

I da, D_K koliko novca treba otprilike da se kupe samo te osnovne stvari?I, molim te napisi nam, kako ide postupak, ako moze detaljnije [sm=smiley1.gif]

slobodno idi u Tugru - zenica je bas susretljiva - ona je i meni objasnila puno stvari.. ja dodjem i hocu ''''''''''''''''nesto'''''''''''''''' i ona mi lijepo objasni sta mi treba od materijala, na sta da obratim paznju..
decupaz tehnika nije teska ali svakome bih preporucila da krene od nekih jednostavnih stvari - meni je pomoglo sto sam dekupazirala nakit - prvo probas na malim povrsinama. prva tacna i veliki dekupaz je bilo ziva neurednost - salvete se ponasaju potpuno drugacije kad je velika povrsina u pitanju.. dakle, prvo se poigrajte na manjim stvarima, eto ako neko hoce sat ili neke manje povrsine onda ok..
do duse, meni je jedna zena na marketu rekla - ako ti se ne svidja samo ga opet prefarbas i pocnes ispocetka. kaze da je ona imala po 5-6 slojeva - sve zbog tih pokusaja nije ni to lose.. ja sam tako jednu malenu plocu - na njoj se ucim - vec joj spremam treci sloj - samo dok ugrabim vremena.
za ideje - ja gledam malo po fejsu i po netu - ima prelijepih radova..
sto se tice para - i meni sve izgleda jeftino ali kad sumiram sta sam para skrkala za pravljenje nakita, fimo, perlice, trakice, meni djelici i evo sad dekupaz - suma sumare ne bude bas jeftino ali nije ni preskupo za jedan lijepi hobi.
za pocetak -podloga, priprema ploce, salvete, ljepilo za salvete, finis - nekih 20tak KM.. ako hoces onaj krakle efekt - to je meni super - jos nekih 18 KM jer placas dva laka + uljane boje za isticanje pukotina.. da spominjem efekat ''''''''navlacenja na dekupaz - pa malo malo ides da vidis ima li novih salvetica, podloga itd [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ali, suma sumare - ako napravis neki lijepi ukras za kucu + napravis neke lijepe ukrase kao poklone + lijecenje zivaca = neprocjenjivo [sm=smiley20.gif]

Hannica -> RE: Nasa kreativnost (16.4.2013 16:11:04)

Znaci da krenemo od malih stvari.[sm=zmeden.gif] Ja htjela kutiju toliko veliku da odrasla osoba moze stati u nju.[sm=sad.gif][sm=smiley3.gif]
Ma moze li neko obicno lijepilo i obicni lak za drvo,meni se neda traziti to.[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Nasa kreativnost (16.4.2013 16:16:22)

Hannice probaj, pa nam javi rezultat, ako ne uspije samo prefarbaj kutiju [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Vinetu -> RE: Nasa kreativnost (18.4.2013 18:23:58)

IZVORNA PORUKA: canim
Evo jedna interesantna ideja, ja je planiram realizirati ovih dana [sm=smiley1.gif]
http://2.bp.blogspot.com/_WDNs7aMBxoo/TJkAWOfiapI/AAAAAAAACLw/oevxur6k69Q/s1600/IMG_3314.jpg

Evo još nešto, veoma slično, a jednako lijepo:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=371697832939068&set=a.357060667736118.1073741830.356753204433531&type=1&theater

Vinetu -> RE: Nasa kreativnost (18.4.2013 18:27:58)

Pitanje za ove što dekupažiraju [sm=smiley1.gif]: je li neko pokušao dekupažirati uskrsna/vaskrsna jaja? Našla sam dosta linkova gdje se tako ukrašavaju prazna jaja, ali me zanima može li isto sa kuhanim jajima. Pitam to zbog toksičnosti ljepila koje se koristi.

canim -> RE: Nasa kreativnost (18.4.2013 21:39:22)

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Pitanje za ove što dekupažiraju [sm=smiley1.gif]: je li neko pokušao dekupažirati uskrsna/vaskrsna jaja? Našla sam dosta linkova gdje se tako ukrašavaju prazna jaja, ali me zanima može li isto sa kuhanim jajima. Pitam to zbog toksičnosti ljepila koje se koristi.

http://tortelina.blogspot.com/2012/03/uskrsnja-jaja-decoupage-tehnikom.html

[sm=smiley1.gif]

Vinetu -> RE: Nasa kreativnost (19.4.2013 8:50:25)

canim, teşekkür ederim!

canim -> RE: Nasa kreativnost (19.4.2013 9:10:20)

rica ederim [sm=smiley1.gif]

EEDITH -> RE: Nasa kreativnost (19.4.2013 9:29:42)

Evo jedna interesantna ideja, ja je planiram realizirati ovih dana [sm=smiley1.gif]

http://2.bp.blogspot.com/_WDNs7aMBxoo/TJkAWOfiapI/AAAAAAAACLw/oevxur6k69Q/s1600/IMG_3314.jpg

na kakvom platnu je rađeno?

Vinetu -> RE: Nasa kreativnost (19.4.2013 9:46:01)

IZVORNA PORUKA: eldinky

na kakvom platnu je rađeno?

Mislim da može poslužiti i neki stari, deblji čaršaf. Bitno je da je pamuk, da nema elastina i da je platno lijepo zategnuto dok se veze.

canim -> RE: Nasa kreativnost (19.4.2013 15:30:20)

I meni ovo djeluje kao pamuk, iako bih ja radje radila na lanu ili onom materijalu za goblen :)

EEDITH -> RE: Nasa kreativnost (19.4.2013 16:16:16)

I meni ovo djeluje kao pamuk, iako bih ja radje radila na lanu ili onom materijalu za goblen :)

mislim da bi lan bio najljepši

Vinetu -> RE: Nasa kreativnost (19.4.2013 16:49:58)

IZVORNA PORUKA: eldinky

mislim da bi lan bio najljepši

slažem se, definitivno lan, jer je krući i neće se toliko pomjerati tokom vezenja : ))

canim -> RE: Nasa kreativnost (24.4.2013 17:58:12)

Prijave za kreativno heklanje su u toku, pa ako ima zainteresovanih nek se prijave, znam da su neke zenice pominjale da bi volile nauciti.

http://www.nahla.ba/tekstovi9.aspx?tid=274&naslov=Dobro+do%C5%A1li+u+Heklani+svijet+-+kurs+kreativnog+heklanja

almondray -> RE: Nasa kreativnost (9.5.2013 14:21:53)

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

evo da se pohvalim sa jos jednom koja mi je favorit.
http://www.facebook.com/pages/Twisted-crafts/200820943391484#!/photo.php?fbid=210782032395375&set=a.202035553270023.47492.200820943391484&type=1&theater .

a danas idem aBd kupiti ovo za dekupage da probam dugmice napraviti.
zna li nek ima li negdje masina za presvlacenje dugmica?
a sto se tice nahle, tamo je super, zene su sve organizovale, samo jos da se nadje vremena i ode. super je za mame sa djecom, i igraona, cist i uredan wc, moze se popit kahva, sok, caj, parking, ma super je. a i ja bi na ovaj drugi stepen

Miracle ovo je super! A gdje kupiš te trakice?Prodaješ li ti? Treba mi za neke nakukvice sa lančićem...
Neki dan sam bila na ovoj temi i dobila sam puno inspiracije.Inače nisam ništa pravila od kako sam postala dupla mama.A rijetko se desi da slikam i objavim [sm=smiley13.gif] :
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151421549727677&set=a.404016377676.179310.278622617676&type=1&theater

canim -> RE: Nasa kreativnost (9.5.2013 14:26:59)

Smijem li ja odgovoriti [sm=smiley36.gif] kupis materijal i pravis sama te trakice, to se ne kupuje [sm=smiley1.gif]

almondray -> RE: Nasa kreativnost (9.5.2013 14:43:00)

Smijem li ja odgovoriti [sm=smiley36.gif] kupis materijal i pravis sama te trakice, to se ne kupuje [sm=smiley1.gif]

Joj hvala ti puno , nikad ne bih pogodila!!! A koji je to materijal? Jesam dosadna....

minie -> RE: Nasa kreativnost (9.5.2013 14:53:00)

Eh sto nadjoh puno interesantnih stvari na ovom linku sto neko postavi. Znam da cu sigurno isprobati ovo stablo sa rukama , prvi put kad MM dodje i ovo sa cokoladnim zdjelicama (sa balonima) [sm=smiley1.gif]

A i decoupage me bas privlaci, ali plasim se ako krenem kupovati sve te stvari, necu se znati kontrolisati [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Nasa kreativnost (9.5.2013 14:54:17)

Ma onaj kao za majice, viskoza ili pamuk s elastinom.

almondray -> RE: Nasa kreativnost (9.5.2013 15:29:42)

Ma onaj kao za majice, viskoza ili pamuk s elastinom.

Hvala puno!!!

almondray -> RE: Nasa kreativnost (9.5.2013 16:15:37)

Pošto ovdje tete svašta znaju i rade , posebno Canim, možda znate gdje bi mogla kupiti ljubičasti ,lila , velur

canim -> RE: Nasa kreativnost (9.5.2013 23:19:47)

Pa jesi li gledala u salonima gdje se prodaje stof za namjestaj [sm=zmeden.gif]

Bilo je divnog izbora velura i drugih stofova za namjestaj u prodavnici kad krenes prema vrelo bosne autom glavnom cestom, pa kod one crkve se skrece lijevo za vrelo bosne ako znas za koji put ti govorim [sm=zmeden.gif] eh ti nigdje ne skreces vec nastavis pravo i vidjet ces s desne strane taj salon u kojim se prodaju stofovi, ima natpis na objektu a ispred imaju veliki prostor pa se mozes i parkirati tu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>