RE: Nasa kreativnost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Napravimo zajedno

Poruka

eminesqu -> RE: Nasa kreativnost (1.4.2013 11:16:14)

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: amra_sa

D_K samo ću reći (za okvir i vazu) "onaj pogled" [sm=love.gif]
A kurs heklanja, nije bilo dovoljno prijavljenih članova tako da je odgođen.[sm=smiley13.gif] Elem, ne da se.

pa sto ne pokusas preko interneta da naucis, na youtube ima jako puno snimaka kako sta raditi i jednostavno je, ja sam neke komplikovanije stvari na taj nacin skontala, iako osnove znam cini mi se od svoje 13te godine [sm=smiley1.gif]

Meni je youtube pomogo da obnovim, ma praktično da naučim heklati, pošto sam stvarno jako davno to naučila i nisam baš primjenjivala.

Ako treba kakva pomoć ja imam mnoštvo uputa na engleskom, linkova.

A nađi Heklarica na FB pa se možemo i uvezati ako ti treba kakav savjet.

Stranica Heklarica ili user Heklarica Hekla.

Hannica -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 13:57:58)

Vidim da su se bneke zene bavile dekupaz tehnikom pa imam par pitanja vezano za to,ako neko moze da mi odgovori jer nemam vremena da iscitavam temu od pocetka.
- Da li se mogu dekupazirati [sm=smiley36.gif] vece povrsine? Imam jedan stari kovceg,kutiju...(kako se vec zove),mislim da je nekad sluzio za posteljinu,i planirala sam ga koristiti za odlaganje igracaka,ali zelim ga malo ukrasiti da bude u djecijem fazonu.[sm=smiley36.gif]
- Koje lijepilo i lak su mi potrebni?
- Gdje kupiti iste i koja je cijena?
Zahvaljujem.[sm=smiley1.gif]

Hannica -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 21:55:47)

Jel niko nista ne zna ili nece da mi odgovori?

canim -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 22:02:53)

Evo ja cu ti pisati, sta se ljutis [sm=smiley36.gif] ovdje ti je inace pustinja tako da mozes ocekivati odgovor danima [sm=smiley36.gif]

Ovako lak i ostale potrepstine mozes kupiti u onim art-hobbi radnjama i u obiju cini mi se da ima, ali ti si u zenici, ne znam gdje ces to tamo kupiti.

ah da, dekupazirati mozes kolike hoces povrsine to ne zavisi od velicine, jer se djelovi salveta rezu, dakle recimo cvjetic i slicno i onda ga apliciras na mjesto koje zelis.

dafri -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 22:11:04)

Hannice lak ljepilo možeš naručiti Hobby art multimedia Travnik,na fejsu,ima svega ja sam tamo svašta našla

canim -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 22:20:59)

hannice evo ti stranica jedne hobbi art prodavnice u Sarajevu http://tugra-art.com/ oni imaju kompletan program za tu tehniku a na stranici mozes vidjeti i cijene artikala samo ne znam dali salju sirom Bosne ali ih mozes pitati.

dafri -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 22:31:10)

ja se odavno kanim uraditi jednu tegolu-kućicu,tako su mi slatke,sve sam nabavila osim zrnaste paste iako kazu da moze i sitni pijesak ali eto ne bih rizikovala,a u posljednje vrijeme sam opcinjena fimom,pravila sam par plocica sa imenom, sa nekim drugim motivima i bas uzivam[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 22:33:04)

A sta ti je tegola kucica [sm=zmeden.gif]

dafri -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 22:39:05)

pa kao obli crijep,od drveta na kojem decoupage tehnikom -rizin papir radis prozore ,vrata,imaju i dodaci ,male cigle,ograda,ma joooj ne znam ni objasniti ali je meni jako slatko[sm=smiley1.gif]

R&T@ -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 22:53:04)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Vidim da su se bneke zene bavile dekupaz tehnikom pa imam par pitanja vezano za to,ako neko moze da mi odgovori jer nemam vremena da iscitavam temu od pocetka.
- Da li se mogu dekupazirati [sm=smiley36.gif] vece povrsine? Imam jedan stari kovceg,kutiju...(kako se vec zove),mislim da je nekad sluzio za posteljinu,i planirala sam ga koristiti za odlaganje igracaka,ali zelim ga malo ukrasiti da bude u djecijem fazonu.[sm=smiley36.gif]
- Koje lijepilo i lak su mi potrebni?
- Gdje kupiti iste i koja je cijena?
Zahvaljujem.[sm=smiley1.gif]

Sav taj hobi materijal ima zamjensku, jeftiniju varijantu...

Ako je velika povrsina proguglaj sta mozes koristiti umjesto njega...

i, ujedno, kako pripremiti povrsinu...

R&T@ -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 22:54:46)

A sta ti je tegola kucica [sm=zmeden.gif]

Potrazi na coolinarci...
Mislim da se zena zove Ivona...

canim -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 22:59:02)

dafri zvuci zanimljivo a sta si radila od fimo mase ?

A za dekupaz naravno da ima zamjenski, mozes bjelance npr koristiti umjesto laka.

Hanady RR -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 23:15:54)

Meni se jako dopada dekupaz tehnika...
čitala sma googlala al slabo se usuđujem...sve mi s ečini to je opisano prejednostavno i neme ašnse da dobijem radove lijepe...

a rado bih probala...
sad...kad bi bila negdje radionica jedna ...baš bi me radovala...

mogle su nam naše kretivke jednu radionicu odražat :)

canim -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 23:27:54)

Evo ja se rado prijavljujem kao clan za kreativnu radionicu RR [sm=jezicek.gif] ako mogu kako pomoci i bilo sta pokazati, rado cu [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 23:33:26)

Evo ja se rado prijavljujem kao clan za kreativnu radionicu RR [sm=jezicek.gif] ako mogu kako pomoci i bilo sta pokazati, rado cu [sm=smiley1.gif]

mi se sad zezamo al ove kretaivne radionice nisu uopće loša ideja...
kad bi naparavile bilo što i da sve ode humanitarno...na nekom bazaru našem itd...
mogla bi se razraditi ideja...

nego ja idem u turgu ovih dana...spisak sam si napravila...imam nešto salveta koje sam osmislila u idejama onako...
imama kartonsku kutiju, imam i drvene krugove neke[sm=smiley36.gif] to sma htjela u spavaću...imama i dvije drvene ko sehara kutije...

pa kad krenem u ekperiment javljam se po savjete...da sve ne uništim onako u silnoj želji za nečim[sm=smiley36.gif]

dafri -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 23:41:16)

Hanady ma samo kreni,tebi ide sve od ruke pa i to će[sm=smiley1.gif] mada, radionice su super stvar
ja jos nisam nista uradila tom tehnikom,iako imam sve spremno ali ne moze doći na red

canim,od komada iverala sam izrezala kocke koje bojim akrilnim bojama a na njih lijepim slova imena ,razne likove ,cvjetiće ... proguglaj pločice s imenom pa ćes vidjeti,ne kazem da su moje taaako dobre[sm=smiley36.gif]

sada radim za poklon crticu iz zivota jedne tinejdzerke i bas ze zabavljam,napravila sam sav interijer,ostaju mi jos detalji

canim -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 23:44:21)

Ako imas drvene vjesalice mozes i njih ukrasiti, vidi ovo http://www.google.ba/search?q=flower+hangers&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.Yms&biw=1092&bih=514&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=kyJrUfj6Msj44QTuqoH4AQ#um=1&hl=en&tbm=isch&sa=1&q=decoupage+hangers&oq=decoupage+hangers&gs_l=img.3...4002.6330.0.7085.11.10.1.0.0.1.232.564.3j0j2.5.0...0.0...1c.1.9.img.jZ-qkANcgCg&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.bGE&fp=cd0146c5959c5ff3&biw=1092&bih=514

a za prijedlog sto da ne, mozemo imati kreativne radionice i imati npr neki kreativni kutak gdje ce se prodavati samo rucni radovi a novac u humanitarni fond.

Hanady RR -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 23:55:32)

a da vješalice sma isto gledala...
i skupljam iste dimnezije vježalice za dječiji ormar...biva za haljine :)))

al moram prvo krenuti sa kutijom...
da ja vidim to...

imam ovo identično
http://www.google.ba/url?sa=i&rct=j&q=dekupa%C5%BE&source=images&cd=&cad=rja&docid=RtAI1NWrTmbUyM&tbnid=srtY3GI1Zqrv-M:&ved=&url=http%3A%2F%2Fgoginkutak.blogspot.com%2F2010%2F07%2Fnagradna-igra.html&ei=cCVrUZ7IEK6M4gTMqoHoDA&bvm=bv.45175338,d.bGE&psig=AFQjCNHFFnyQjPeCK7nb8_SFCwNIk70AQw&ust=1366062832546889
4 slika
i odnijela sma to u garažu...
u kuhinji nije više odgovaralo ni bojom ni stilom...
no pomislih napraviti nešto ovako
http://www.handmade.rs/thumb.php?src=images/items/Dekupaz_2012_001.jpg&w=640&h=480&q=70&zc=0

e već bi imalo mjesta u mojoj kuhinji :)[sm=smiley36.gif]

od ovoga mi je i krenula ideja...pa sma sakupljala infomacije...vijdet ćemo na što će to izaći...

o o radionicama...moramo to razraditi malo :)))

Hanady RR -> RE: Nasa kreativnost (14.4.2013 23:58:35)

vidno je da sam ja odmah veliki zalogaj uzela[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Nasa kreativnost (15.4.2013 0:01:09)

Ima i moja mama identican set, vec godinama, super ideja.

Hajde slikaj nam pa da vidimo kako napreduje eksperiment [sm=jezicek.gif]

minie -> RE: Nasa kreativnost (15.4.2013 22:53:27)

Evo i ja sve gledam radove od D_K i divim li se divim, svaka cast draga [sm=bravo.gif]

Izgleda da cu se i na decoupage navuci kao i na fontant i sve zbog RR [sm=smiley36.gif]
Prvo cu aBd uraditi jednu tacnu (babo mi napravio drvenu i super je, a bice jos bolja kad se ukrasi) i jedan stolic koji se treba prelakirati (pa cu prije toga uraditi nesto fino)
I bebacu tamam da malo jos sobicu ukrasim, imam finih Winnie Pooh salveta, a i svoje ratne (puna kutija)

I da, D_K koliko novca treba otprilike da se kupe samo te osnovne stvari?I, molim te napisi nam, kako ide postupak, ako moze detaljnije [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Nasa kreativnost (15.4.2013 22:58:12)

IZVORNA PORUKA: minie

Izgleda da cu se i na decoupage navuci kao i na fontant i sve zbog RR
[sm=smiley36.gif]

taman si u pravu[sm=smiley36.gif] nakon fondata ovo[sm=smiley36.gif]

a novaca za start solidan cener jedan dosta[sm=smiley36.gif]

melin -> RE: Nasa kreativnost (15.4.2013 22:58:23)

Ako imas drvene vjesalice mozes i njih ukrasiti, vidi ovo http://www.google.ba/search?q=flower+hangers&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.Yms&biw=1092&bih=514&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=kyJrUfj6Msj44QTuqoH4AQ#um=1&hl=en&tbm=isch&sa=1&q=decoupage+hangers&oq=decoupage+hangers&gs_l=img.3...4002.6330.0.7085.11.10.1.0.0.1.232.564.3j0j2.5.0...0.0...1c.1.9.img.jZ-qkANcgCg&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.bGE&fp=cd0146c5959c5ff3&biw=1092&bih=514

a za prijedlog sto da ne, mozemo imati kreativne radionice i imati npr neki kreativni kutak gdje ce se prodavati samo rucni radovi a novac u humanitarni fond.

e ovo mi se svidja,pretezno su mi vjesalice drvene samo me zanima cim se radi ovo[sm=zmeden.gif]
malo bi i ja da se zaigram..

Hanady RR -> RE: Nasa kreativnost (15.4.2013 23:03:27)

melin to je dekupaz tehnika...ili salvetna tehnika

evo ovako
http://www.coolinarika.com/recept/dcoupage-salvetna-tehnika-za-pocetnike/

minie -> RE: Nasa kreativnost (15.4.2013 23:13:28)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: minie

Izgleda da cu se i na decoupage navuci kao i na fontant i sve zbog RR
[sm=smiley36.gif]

taman si u pravu[sm=smiley36.gif] nakon fondata ovo[sm=smiley36.gif]

a novaca za start solidan cener jedan dosta[sm=smiley36.gif]

Samo cener, ja mislila da to puno vise kosta. Prva prilika - kupovina [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>