palachinken -> RE: Kuhanje za Bajram (1.11.2011 11:18:08)
|
IZVORNA PORUKA: SelmydZanky IZVORNA PORUKA: palachinken Napravila sam pola mjere ovog Bountyja, za probu i nije mi se svidio, premastan je, slijedeci put manje margarina. Krizam ga. Ali nadjoh recept za jaffa kuglice, pa su sad one u igri [sm=smiley1.gif] Koliko ces stavljati margarina u ovu smjesu? Mozda 200g. I ja sam htjela da pravim ove kocke za Bajram. Napisi nam recept i za te jaffa kuglice, ako nije tesko za napraviti. PRavo da ti kazem, necu ih ni praviti, a sigurno bih stavljala manje, 200 ili 180 grama i prvo bih otopila secer ili stavila secer u prahu jer se osjetio secer pod zubom, a margarin se lijepio na nepce. Bas bezze [sm=smiley1.gif] Evo recept za jaffa kuglice: sastojci 300 g keksa s okusom kakaa 150 ml soka od narandze 1vanil secer 2 velike kasike pekmeza od narance ili marelice 1 red cokolade za kuhanje naribana korica narandze 1 kasika meda Kekse samljeti ili ih dobro usitniti, preliti sokom, izmijesati, dodati med, pekmez, van. secer i otopljenu cokoladu, na kraju umijesati koricu narance, sve dobro izmijesati da se sastojci povezu. Najbolje rukama sjediniti smjesu, staviti u frizider 30 minuta i zatim oblikovati kuglice ili oblike po zelji. Dodati jos malo keksa ako se smjesa cini mekana. Uvaljati u mljeveni keks ili po zelji. Moze i druga vrsta keksa, ali s okusom kakaa su predivne za ovaj kolacic, budu tamne i finog okusa. Ako netko voli sladje moze u smjesu dodati i malo secera ili sladila.
|
|
|
|