Medić* -> RE: Kuhanje za Bajram (16.11.2010 21:42:28)
|
IZVORNA PORUKA: amela2208 kod nas se to zove mespita uhhhhh. Hocu i ja malo ako je meso malo masnije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] u pravu si Amela kod nas se zove mespita, jako je ukusno, moja mama je kao sto koka rece prkla kore na na plahti a ne u rerni, omiljena pita mi je bila stvarno, prepreukusna [sm=smiley1.gif] Majo ja uzmem gotove pecene kore, stavim pola kile suhog mesa na komade isjeckano malo masnije ne samo krhtinu, ljepse kada ima loja pomalo, iskuham u pretisu, svaku koru izlomim na komade i redjam u tepsiju malo izlomljenih kora pa zalijem vodom od raskuhanog mesa, ponovo kore pa opet zalijem vodom, sve tako dok imam kora, stavim cijelo pakovanje kora, odozgo poredam suho meso i nalijem preostalom vodom, stavim u prethodno zagrijanu rernu i pecem dok to fino ne upije, kada je gotovo prekrijem celofan folijom da raspihtija i gotovo, jednostavno i ukusno, isto tako radim i sa piletinom ali sa suhim meni ukusnije [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|