Lejla Ka -> RE: Autosjedalice - proizvodjaci (15.2.2013 11:51:16)
|
[sm=smiley36.gif] zamišljam te kako tri sata šetaš sa kolicima bez da bebu i jednom izvadiš iz AS [sm=smiley2.gif] Korištenje AS na kolicima nije nikakav problem, niko realno ne vozi dijete u kolicima satima. Duže bude u AS u toku vožnje, tako da to nije nikakav problem. Evo čitam sad na ADAC-u analizu jajeta sa isofixom. Kažu da je najveća prednost jednostavnost montaže i jako smanjen rizik pogrešne montaže. Međutim, sistem baze je jako ovisan o geometriji sjedišta automobila, i ako je sjedište strmo sjedalica će biti pre-uspravno postavljena. Zato je jako bitno provjeriti da li se sjedalica koju odaberete može dobro montirati u vaše auto. Čak su ove sa isofixnom bazom nešto lošije prošle na crash testovima. Dobre 0+ sa isofixom su ti ocjenjene CYBEX Aton 2 (sa isofixom), PEG PEREGO Primo Viaggio Trifix K (sa isofixom), KIDDY Maxifix pro + kiddyfix, MAXI COSI Cabriofix + FamilyFix i MAXI COSI Pebble + FamilyFix . Da sama sebe demantujem HTS BESAFE iZi Go je ocjenjena kao osrednja. U ovoj kategoriji Romera nema nigdje. Bez isofixa su dobro ocjenjene CHICCO Autofix Fast, KIDDY Maxifix pro 2, MAXI COSI Pebble, CYBEX Aton 2, GRACO Junior Baby, GRACO Junior Baby mit Basis i PEG PEREGO Primo Viaggio Trifix K . Prema ovom što ja vidim, za 0+ bi ti najbolje bilo uzeti sjedalicu sa bazom, ali bez isofixa. Isofix ti ne pravi neko veliko poboljšanje u sigurnosti, a diže cijenu značajno. Po sigurnosti su najbolje ocjenjene Cybexove sjedalice. Evo sam odavde gledala: http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?tabid=tab1 Ne znam njemački, ali google translate je dovoljan da skontaš.
|
|
|
|