Lejla Ka -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (14.9.2011 12:00:54)
|
IZVORNA PORUKA: Đenifer Da li mi neko može prenjeti iskustva sa Graco AS od 15-36 kg, kategorija II I III AS. Našem sinu će u oktobru 2 g, i još koristi sjedalicu do 18 kg i odvarat ćemu još pola godine, ali moji insistiraju da mu uzmu nešto konkretno za rođendan, pa smatramo mm i ja da je AS najbolji izbor.Pošto imamo večinu Gracovih stvari i jako smo zadovoljni kvalitetom i cijenom, našla sam na stranici Bimaco.net AS koje su i na sniženjima ,a radi se upravo o Gracovim Logico LX Comfort, Sprint,Junior Maxi Mode i dosta su povoljni ali neznam da li imaju oznaku koju bi trebala imati svaka dobra sjedalica koja je prošla Adaco testove, a to je oznaka ECE R44. Pošto je to internetska prodaja dječiji stavri, nisu označili u tekstovima pored sjedalica, pa neznam. Ako neko ima iskustva, saznanja o ovim sjedalica, a da imaju ovu oznaku za auto test neka mi se javi.Lijep pozdrav...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Naš paša se rodio 13.10.2009.g., a pašinica nam stiže kad malo zahladi...Jedva te čekamo!!! ____________________________________________________________________________ Ovako: Jedina testirana sjedalica grupe II/III GRACO Junior maxi je na ADAC-ovom testiranju dobio najlošiju ocjenu. Ostale nisu do sad testirane. Naranđasta naljepnica ECE R44 je oznaka da se sjedalica proizvodi u skladu sa evropskim standardom za proizvodnju sjedalica (R 44 je najnoviji), i nema veze sa ADAC-ovim testiranjem. ADAC testira sjedalice na par karakteristika od kojih je najvažnija sigurnost koja se provjerava crash-testovima. Ostalo su udobnost, održavanje, lakoča montaže ... , i onda se donosi neka prosječna ocjena. GRACO sjedalice su općenito ocjenjivane sa sredniim do lošim ocjenama. Znači, GRACO (naravno orginalni) će najvjerovatnije imati naljepnicu ECE R44. ADAC-ovi testovi ih nisu baš pohvalili. Ako ti nešto znači, na ADAC (njemački ato moto klub) sjedalice iz grupe II/III testirane do 2010 godine, kao dobra se pokazala CYBEX Free-fix, zadovoljavajuća se pokazala RÖMER Adventure. U 2011 su se kao dobre pokazale: KIDDY Cruiserfix Pro, RÖMER Kid Plus SICT, RÖMER Kidfix SICT i CYBEX Solution X2-fix Pokušala sam izdvojiti one za koje znam da se mogu kupiti kod nas. Ne znam da li se negdje mogu nabaviti RECARO sjedalice ( i one su se pokazale kao dobre)
|
|
|
|