Lejla Ka -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (26.7.2011 11:09:39)
|
IZVORNA PORUKA: SailorMoon Moja mala ima 8 mjeseci, 9 kg i vec smo joj kupili novu AS. Mi smo uzeli Maxi Cosi pearl i imamo vec famely fix basis za isofix. I njoj se bas svidja, jer moze da gleda u pravac voznje a i moze se da spusti da spava. Bas joj odgovara Beba koja se ne može samostalno uspraviti na svoje noge (uz lagano pridržavanje uz namještaj, ali bez povlačenja i pomoći odraslih) ne smije se voziti okrenuta u smjeru kretanja automobila! Ovo je iz razloga što bebini mišići vrata nisu još dovoljno razvijeni ni snažni da zadrže bebinu glavu u slučaju sudara. Opasnost je i od naglijeg kočenja. Nemojte žuriti sa prelaskom u veću sjedalicu! IZVORNA PORUKA: helena_7 evo moja beba ima 11 i po mjeseci i malo vise od 9 kg,duga je,stoji sama,pokusava hodati,......mislim da je vrijeme uskoro za novu sjedalicu.Jel sad ide ta od 9-18 kg-jel ona najbolja? koje preporucujete? i zar uopce postoje te vece da se mogu namjestiti i u lezeci polozaj? Da, sada ide 9-18kg, tj. grupa I. Mada, ako bebina glava još dobro leži po visini prema bočnim zaštitama na staroj sjedalici slobodno daj sebi vremena da nađeš odgovarajuću sjedalicu, nemoj žuriti. Smjer suprotan od vožnje je najsigurniji za prevoz djece. Sjedalice grupe I se ne spuštaju u kompletno ležeći položaj, već samo malo nagnuti da dijete ne bi padalo naprijed kad spava. Izbor je čini mi se najbolji za ovu grupu sjedalica. Najbolje bi bilo kad bi ti prodavci omogućili da interesantnu sjedalicu isprobaš kako leži u kolima. Na internetu možš nači rezultate testiranja za različite modele.
|
|
|
|