RE: autosjedalice - proizvodjaci (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Oprema za bebe

Poruka

Alma Z -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 21:49:05)

Hvala korisnici Triplemama na odgovoru.
Sad me zanima, da li je AS Maxi Cosi priori kompatibilna sa manjim vozilom, tipa citroen c3? Vidim visina joj je 70-ak cm, a na njihovoj stranici postoji tablica kompatibilnosti sa razlicitim modelima auta, međutim ne nađoh konkretnu AS, nego neke druge maxi cosi modele?? Hm..

noaa -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 21:50:47)

ne znam sad sve mi je u autu,znam samo da je do 18 kg.

shejla -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 21:52:58)

ej super...hvala :)
jos danas gledala ovaj test od ove godine i ne vidjeh (valjda sam samo onu prvu upratila)....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 21:59:26)

IZVORNA PORUKA: Alma Z

Hvala korisnici Triplemama na odgovoru.
Sad me zanima, da li je AS Maxi Cosi priori kompatibilna sa manjim vozilom, tipa citroen c3? Vidim visina joj je 70-ak cm, a na njihovoj stranici postoji tablica kompatibilnosti sa razlicitim modelima auta, međutim ne nađoh konkretnu AS, nego neke druge maxi cosi modele?? Hm..

Obavezno svaku AS probati u vlastitom autu
Ja ne vidjoh nigdje tu listu, hajde mi molim te daj link

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:00:32)

IZVORNA PORUKA: triplemama

IZVORNA PORUKA: mama alma

Hvala, puno draga.

Samo evo nešto me zbuni, možda nekoliko modela, 5 ima, samo koji zadovoljavaju, ne znam ima li ih i toliko, ako sam dobro potrefila.

Znaš li ti molim te koja neka srednja cijena tih modela u koje bi ona trebala.

Hvala još jednom

ima 5 stranica prelistaj :*
Od ovih AS imaš kod nas za kupiti Moby a ima super ocjene.
http://djeca.org/site//index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=7&sobi2Id=132&Itemid=56

Kiddy AS ili Roemer imaju dobre ocjene ali ih u BiH nema

M kao Mama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:02:14)

Ma, pregledala bogami baš pet stranica, ali malo koji model je dobio DA

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:03:43)

IZVORNA PORUKA: noaa

ne znam sad sve mi je u autu,znam samo da je do 18 kg.

http://www.kids-im-sitz.de/index.php?art_id=7cebf0218aa6d91bc854d77c7ba69a2a
pogledaj, koja je i koji je problem

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:04:24)

IZVORNA PORUKA: mama alma

Ma, pregledala bogami baš pet stranica, ali malo koji model je dobio DA

Pa šta je sa Moby?
I šta su uslovi? :) :)

Alma Z -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:04:52)

Evo link za kompatibilnost AS maxi cosi u vozila

http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/carselector.aspx?language=gb-en

i sad mi se pojavili modeli MC AS koje trazim, a danas ih nije bilo. Pih..

Ne svidjaju mi se ova prazna polja.. Izgleda da je AS velika za naseg citroena..

juni -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:12:52)

Nasa autosjedalica je Britax Romer King plus. Na svim testovima se pokazala odlicno, model je proslogodisnji.

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:14:13)

Evo link za kompatibilnost AS maxi cosi u vozila

http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/carselector.aspx?language=gb-en

i sad mi se pojavili modeli MC AS koje trazim, a danas ih nije bilo. Pih..

Ne svidjaju mi se ova prazna polja.. Izgleda da je AS velika za naseg citroena..

Koliko se meni čini da trenutno ne radi ova lista a kada sam to prije gledala to pokazuje npr. gdje pojedini auto ima Isofix pa da se može postaviti AS ili gdje je pojas sa tri tačke uporišta pa može AS a gdje sa dvije (avionski) pa ne može. Ustvari gdje po upustvu auta smije stojati AS a ne da li je kompatibilna sa autom.

Probaj ti AS u autu Maxi Cosi priori sam vidjela u raznim autima i super je stajao i u velikim i u malim

Alma Z -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:18:59)

Pa nadam se da ce dobro uklopiti, bas me nesto razocara lista, medjutim, gledam skodu octaviu (koji u dogledno vrijeme planiramo uzeti, i koja je naravno puno veca) pa u testu nema ni za nju podataka o kompatibilnosti navedene sjedalice. Pa me to ohrabri za postojece stanje velicine naseg vozila

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:38:16)

Pa nadam se da ce dobro uklopiti, bas me nesto razocara lista, medjutim, gledam skodu octaviu (koji u dogledno vrijeme planiramo uzeti, i koja je naravno puno veca) pa u testu nema ni za nju podataka o kompatibilnosti navedene sjedalice. Pa me to ohrabri za postojece stanje velicine naseg vozila

Vjeruj mi nij to list o kompatibilnosti :)

To je lista automobila na kojoj samo piše gdje se smije staviti AS sa pojasom a gdje sa Isofixom.
U nekim autima se ne smije staviti AS na sredini pozada a naprijed nikako zbog zračnog jastuka. Nije ta AS ništa šira od ostalih. Kada je budeš htjela hupiti obavezno traži da je probaš montirati u autu.

Alma Z -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:41:43)

Ok, vidjela sam to, ali me zbunilo sto za nas model nema nikakvih podataka... a imamo npr. isofix s obje zadnje strane.
Jel ovi u TL u Mercatoru u TZ praktikuju iznosenje AS do auta radi probe, podrazumijeva se uz pratnju prodavaca?

noaa -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:45:51)

triplemama ova Cosmo SP..htjela sam tvoje misljenje o njoj,hB nismo imale problem izgleda sigurno.

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:49:05)

Ok, vidjela sam to, ali me zbunilo sto za nas model nema nikakvih podataka... a imamo npr. isofix s obje zadnje strane.
Jel ovi u TL u Mercatoru u TZ praktikuju iznosenje AS do auta radi probe, podrazumijeva se uz pratnju prodavaca?

Probaj nema nikakvih podataka o ni jednoj AS i ni jednom autu barem meni

A mislim da bi trebali ako ti tražiš, iako su sada nabavili neko demo sjedište da pokažu kako se AS montira ali svako auto i sjedište je drugačije pa zahtjevaj da ti ga iznesu da probaš i obavezno nazovo prije i pitaj imaju li dotičnu AS na lageru.
Vidim da si iz Brčkog, a zašto ne probaš u HR (ljubazniji su a i imaš veći izbor i povrat PDV-a)

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:49:57)

triplemama ova Cosmo SP..htjela sam tvoje misljenje o njoj,hB nismo imale problem izgleda sigurno.

Je li SP Isofix?

noaa -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:50:57)

jest isofix

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:55:28)

jest isofix

http://djeca.org/site//index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=0&sobi2Id=155&Itemid=56

Super onda sigurno nema fula u montaži, samo uživajte i vozajte se.Integrisani pojasevi u AS grupe I moraju biti u visini ili malo iznad dječijih ramena. Nemojte oblačiti debele jakne u AS i stegnite integrisane pojaseve i sve 5

noaa -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 22:58:51)

Hvala ti puno,ispegla te ja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]..bas si ti neka strpljiva mama.

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 23:01:32)

Hvala ti puno,ispegla te ja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]..bas si ti neka strpljiva mama.

Sa troje djece [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

noaa -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 23:05:15)

Neka djece a da nisi strpljiva poslala bi me ne neko mjesto,umjesto u jednom postu da pitam sta treba ja roman gluposti napisa[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

triplemama -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.11.2009 23:19:32)

hihihihihihihii

Ja sada spremna na odgovore a niko više ništa ne pita ili ste zaspala hehehehehe

Alma Z -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (9.11.2009 0:06:58)

hvala za odgovore, laku noc

Nellica -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (9.11.2009 10:41:11)

Alma Z i ja ti preporučujem da probaš u Hrv kupiti sjedalicu, ja sam iz tz išla u  Sl. Brod i cure su bile extra, sjedalicu koju smo htjeli su nam nekoliko puta montirale u autu, sve objasnile pokazale .... ma extra imas jako lijepu radnju baby magic u sklopu shopping centra super nova kod Obija, još smo dobili i popust na gotovinu, a PDV je 23 %. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] i vraća se kod njih u radnji.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>